Ruokajutut ovat varsin vähiin jäänyt aihe blogissani, ja pistän sen puoliksi talven piikkiin (toinen puolikas menee sitten laiskuuden syyksi) – yleensä nimittäin silloin kun kotona kokkaa, ajoittuu se iltaan ja silloin jos milloin on talviaikana mahdottoman vähän valoa. Nyt alkaa tilanne olemaan jo ihan toinen ja niinpä kun eilen väkersin meille iltaruoaksi pastasalaatin, en suinkaan ollut ajatellut kirjoitella aiheesta postausta, mutta kun luonnonvalo oli niin ihana, tartuin tilaisuuteen ja kaivoin kameran esiin. Pastasalaatti on siinä(kin) varsin armollinen ruoka, kylmänä tarjoiltavana se ei kärsi pienestä kuvauspaussista ennen tarjoilua. :)
Koska kyseessä oli näin ei taitavan ruoanlaittajan näkökulmasta varsin helppoja raaka-aineita, joiden kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana (kunhan keittoajoista pitää huolen), niinpä luotin määrissä näppituntumaan. Ei siis haittaa yhtään vaikka jotain raaka-ainetta sattuisikin olemaan suhteessa vähän vähemmän tai enemmän!
- Keitin kierrepastat pakkauksen ohjeiden mukaan ja samaan aikaan toisella liedellä parsakaalin (keittoaika n.6,5 minuuttia). Niiden valmistuessa pilkoin puolirasiaa kirsikkatomaatteja.
- Pastan valmistuttua valutin siitä vedet ja sekoitin pastan sekaan noin desin vihreää pestoa. Murensin joukkoon yhden ison mozzarellapallon ja raastoin mukaan vajaan desin parmesaania.
- Siirsin seoksen tarjoilumaljaan ja sekoitin joukkoon pilkotut tomaatit, pilkotun parsakaalin sekä ruukullisen basilikaa ja pari kourallista rucolaa.
Annoksesta tuli reilusti ja vaikka nälkäisiä olimmekin, oli siinä ihan liikaa kahdelle. Joka tapauksessa hyvää oli, ja mikä parasta, mahdottoman helppoa sekä nopeaa! Joukkoon voi tietenkin heitellä maun mukaan muitakin kasviksia. Meillä oli varattuna paprikaakin salaatin sekaan, mutta jätin sen viime hetkellä toiseen kertaan ja mainiosti toimi ilman!
Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.
9 comments
Mirka/GoneWithTheNails
Kiitos reseptistä. Tätä kokeilen ehdottomasti pian. Sopisikohan pinaatti korvaamaan parsakaalin? :)
Anna-Maria
Oi joo, pinaatti voisi kanssa toimia joukossa! Mietin myös parsaa – jos lähikaupassamme ei olisi ollut parsakaalia, olisin ehdottomasti päätynyt parsaan, se nimittäin voisi kanssa sopia joukkoon mainiosti! Tämä on kyllä sellainen kombo, jota voi tosi hyvin varioida oman maun mukaan :)
Jenni
Näyttää ja kuullostaa erittäin herkulliselta! Pitääkin testata vähintään jotain tämän tyylistä.
Anna-Maria
Suosittelen! Tämä oli kyllä superhelppoa ja tosi maistuvaa – kokonaisuus on myös sellainen, että sitä pystyy tosi helposti varioimaan oman maun mukaan :)
Katja
Tällaiset helpot salaatit ovat ihan parhaita ja yleensä aineksista (pasta, tomaatti, parsa) saa lapsellekin satsin, kun jättää mm. peston pois häneltä. Aurinkoista uutta viikkoa sinulle! <3
Anna-Maria
Voi niinpä! Näin ei kovin kummoisena kokkina liputan helppojen ja nopeiden reseptien perään, siksi meillä syödäänkin aika paljon salaatteja ja pastasalaatti on kivaa vaihtelua niihin :)
Kiitos kovasti, aivan ihanaa viikkoa myös sinulle!! <3
Janski
Kiitos vinkistä. Olenkin etsiskellyt uusia tuulia arkiruokiin. Yleensä samat safkat kiertävät kuukaudesta toiseen. Jotain tällaista voisi kokeilla nyt kun ilmojen lämmetesssä ei enää kaipaa aina lämmintä ruokaa.
Anna-Maria
Jee, kiva jos oli iloa! Meillä on vähän sama juttu, sitä jotenkin niin helposti jämähtää samoihin arkiruokiin, jotka valmistuu jo rutiinilla. Välillä iskee tarve vähän päivittää ruokalistaa ja silloin huomaa, miten helposti unohtaa sen, että pienillä varioinneilla voi saada kivaa vaihtelua :)
Nelliina
Tämä resepti lähtee kokeiluun heti viikonloppuna :) Kiitos kun jaoit tämän.