Tällä viikolla se viimein tapahtui, kiitin menneinä viikkoina asunnolla työskennellyttä remonttiammattilaista ja lähetin muiden projektien pariin. Remontti on siis niin valmis, että uskon pärjääväni loppujen kanssa itsekseni. Tai en aivan kaiken kanssa, viimeiset putkityöt, eli lähinnä wc-pöntön ja hanojen asennukset täytyy vielä tehdä ammattilaisen toimesta kunhan vielä tilaamattomat tasot saapuvat. Lisäksi sitten jossain vaiheessa tarvitsen pientä apua suihkuhyllyn, kylpyhuoneen peilin ja pyyhekoukkujen kiinnityksessä, mutta muuten olen omillani.

Eilen tehtiin asunnolla viimeisiä sähkötöitä ja malttamattomana jo odotan, että pääsen näkemään, miltä asennetut pistorasiat ja kattovalot näyttävät. Spottivaloihin sainkin esimakua jo torstaina, mutta kaikkea valmista en ole vielä nähnyt. Jos en sunnuntaina tule poikenneeksi paikan päällä, niin viimeistään maanantaina ehdottomasti.

Toki kaikenlaista pientä on vielä tehtävä, kuten eteisen kulman laatoitusta, viimeisien listanpalasten laittoa, saumausta, maalausta ja hyllyjen kiinnitystä, mutta rahaa on palanut jo sen verran, ettei huvita kuluttaa mihinkään sellaiseen, mistä uskon selviäväni itsekin. Kunhan siis ensi viikolla olen siivonnut asunnon kaikesta remonttipölystä ja sahanpurusta, alan ruksia listalta vielä hoidettavia asioita. Parempi hoitaa ne heti, sillä pahoin pelkään, että muuten jäävät roikkumaan pahimmillaan todella pitkäksikin aikaa.

Muutamat kahvit on tullut jo juotua asunnolla, pikakahvista tosin, ja se tuntuu ihanalle. Kotoisalle. Lisäksi olen saanut jo useita muuttolaatikoita tyhjennettyä, etupäässä keittiöön, joka näyttää ja tuntuu jo varsin valmiille. Pientä hienosäätöä sielläkin, yksi kohta seinästä täytyy paikata, listat saumata, seinähyllyt asentaa, johtopaikat peittää ja verhotanko asentaa, mutta se on lähinnä hienosäätöä, ei asumiseen tai olemiseen vaikuttavaa.

Hauska sattuma oli, että eilen iltapäivällä, juuri kun viimeiset työt asunnolla oli saatu pakettiin, piippasi kännykkään viesti, että marraskuun alussa tilaamani sohva on valmis ja toimitetaan heti kun minulle sopii. Mikä ajoitus! Vähän kyllä jännittää nähdä luonnossa keltainen, jonka marraskuun synkkyydessä tilasin. Toivottavasti se tuntuu ja näyttää hyvälle idealle vielä nytkin! Eli ensi viikolla pääsee jo lipumaan niihin mukavampiin asioihin, eli sisustamiseen. Tosin vielä on kasa remonttilaskuja maksettavana, mikä kieltämättä stressaa. Budjetti on paukkunut ja haluan pikaisesti kuitata raskaat remonttilaskut ja päästä palauttamaan tasapainoa talouteen.

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Mahtavaa, että olet päässyt jo tuohon vaiheeseen ja saat nauttia työsi tuloksista! Onko sinulla jo muuttopäivä suunniteltuna? Kysyn, koska remontti-, asunto- ja sisustuspostauksia ei voi olla liikaa ja ajattelen että kun pääset asunnolle niiden määrä ehkä lisääntyy. :D

Vastaa

On kyllä, ihanaa ja samaan aikaan epätodellista olla nyt vihdoin tässä vaiheessa! Ja sisustusjutut ihan varmasti lisääntyy 😄 Teen tässä hiljalleen muuttoa, eli lopullisesti muutan varmaan kuun taitteen tienoilla, mutta alan jo tässä asteittain laittamaan kokonaisuutta valmiiksi. 😊

Vastaa

Aivan ihanan näköinen asunto! Pakko myös kysyä, että mistä olet löytänyt nuo kauniit tikkaat? Nimim. Metallitikashäkkyröihin kyllästynyt :)

Vastaa

Oi, kiitos!! Kyseessä on nämä tikkaat: https://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-porrasjakkarat-tikkaat-step-tikkaat-valkoinen-p-4551.html?region=fi

Itse tosin löysin nämä priimakuntoisena käytettynä alle puoleen hintaan ja olen tosi tyytyväinen; kauniit, tukevat ja just riittävän korkuiset 😊

Vastaa

Hienoa, että remontti alkaa olla jo loppusuoralla ja jäljellä on enää nuo pienet putkityöt. Itsekin olisi kiva tehdä jonkunlaista pintaremppaa täällä Vantaalla. Pienilläkin muutoksilla, kuten vaikkapa maalilla ja valoilla saa jo paljon aikaan.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.