Tulin aamusta asioille keskustaan ja kotoa lähtiessä tajusin napata läppärin mukanaan, sillä mikäs olisikaan sopivampi hetki toteuttaa kaipaamani päiväkahvittelu kuin tämä, kerrankin kun olen jo valmiiksi ajoissa liikenteessä! Niinpä hetken haahuiltuani tunnelmallisessa (kerrankin harmaa tuntuu tunnelmalliselta, taitaa johtua hyvästä mielestä!) keskustassa löysin tieni Starbucksiin ajatellen, että sieltä varmasti löytyy netti. Olen monta kertaa kiiruhtanut ohi Akateemisen kulmaan avatun kahvilan, sillä aina se on ollut niin täynnä, ettei ole tehnyt mieli poiketa, mutta tällainen rauhallinen tiistai ei voisi olla parempi pieneen kahvihetkeen. Ajattelin käyttää hetken hyväkseni ja samalla avata hieman viime torstain monella tapaa mielenkiintoista tapahtumaa, tanskalaisen FLEYE -silmälasibrändin rantautumista Suomeen ja Instrumentariumin valikoimiin.

fleye 5fleye 1fleye 7

Vaikka pääosassa olivat silmälasit, on ihan pakko aloittaa tapahtuman miljööstä, jota valitettavasti ei saanut kuvata.Tilaisuus järjestettiin Tanskan suurlähettilään residenssissä Helsingin sydämessä, ja vaikka näimme vain pienen osan tiloista, ihastuin. Mikä mieletön virka-asunto ja asunto ylipäätään, Helsingin vanhoja rakennuksia kauneimmillaan – sen kulmissa ja seinistä olisi voinut ammentaa kuvia vaikka kuinka, ja ikkunoista avautuvan näkymän äärellä viettää tovin jos otisenkin. Mutta onneksi katseltavaa riitti FLEYE (Fine Looking EYE) -laseissakin sillä suunnittelun lankoja käsissään pitää kaunista muotokieltä rakastava optikko, eli laseissa käytännöllisyys ja design kohtaavat.

fleye 4fleye 6fleye 2

En lasien käytöstä juuri tiedä, joten sitäkin enemmän kiinnitin huomiota muotoihin ja väreihin, joissa riitti valinnanvaraa minimalistisesta räväkkään. Värimaailma mukailee trendivärejä, tuoden ne kuitenkin vivahteiksi, jotka sopivat myös tuleviin kausiin ja ympäri vuoden. Ilo oli huomata värimaailmassa perinteisten mustan, ruskean ja harmaan lisäksi vedenvärejä, pehmeää roosaa ja oranssia. Nämä lasit eivät varmasti jää huomaamatta! Oli hauska tavata paikan päällä suurlähettilään lisäksi ihanalla innostuksella perustamaansa brändiin suhtautuva suunnittelija Annette Estø (kuvassa), joka mainitsee ammentavansa inspiraatiota tanskalaisesta luonnosta, historiallisesta arkkitehtuurista ja pohjoismaisesta mytologiasta. Käytettävyyteen en sen enempää osaa ottaa kantaa kun omat lasikokeilut linkittyvät lähinnä viihteelliseen pyörittelyyn ja peilin edessä maillailuun, mutta FLEYE:n laseja hypistellessä yllätyin niiden keveydestä – sen jos minkä voisi kuvitella olevan yliveto ominaisuus käytössä! Keveyden lisäksi suunnittelussa fokus on ollut myös joustavuudessa ja kestävyydessä.

Tunti on kulkenut siivillä, cappuccino on juotu ja croissantti syöty. Ikkunapaikka on mainio, tilaisuus unohtua hetkittäin katselemaan kadunvilinää, juuri kuten haaveilinkin. Lounasaika on huomaamatta tuonut kahvilan täyteen väkeä ja hälinää, joten luulen, että minunkin on aika jatkaa matkaa. Ihanaa päivää kaikille!

Kuvat 1, 3 ja 5 lainattu Marsaana, tuotekuvat lainattu Instru.

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.