Olin täysin henkisesti valmistautunut siihen, että tänä keväänä ei reissata, että näin kotiin jääneellä on muitakin rahareikiä. Mutta nyt täytyy sanoa, että hups. Kun katsoo ensi kuuta, voi todeta sattumalla (ja toki myös sillä reissukuumeella) olleen sormensa pelissä, sillä tuleva kuu ei ihan tue alkuajatuksiani. Noh, eihän me mihinkään kauas, mutta jotain pientä kuitenkin. Lontoosta kotiuduttua buukattiin maalis-huhtikuun taitteeseen pidennetty viikonloppu Köpikseen, vähän niin kuin sillä ajatuksella, että on edes jotain maiseman vaihtoa kevään aikana. Sitten sattui vastaan risteilytarjous, ja päädyttiin ex tempore varaamaan maaliskuun alkuun ystäväpariskunnan kanssa minimatka Tukhomaan.

Olisihan siinä jo odotettavaa, etenkin tuo keväinen Kööpenhamina on jo pidemmän aikaa poltellut. Mutta eivät asiat siihen jääneet, miehen mutistessa lomapäivistä, jotka pitäisi saada käytetyä johonkin (hirveä ongelma!), tulin laskeskelleeksi, että olen viimeksi poikennut isän luona puolitoista vuotta sitten (miten aika meneekään näin vauhdilla?). Niinpä asiat vierähtivät käyntiin nopeasti ja huomasimme pian vähän kuin kutsuneemme itsemme kylään ja sitten oltiinkin jo ajatuksista teoissa. Viime viikonloppuna varattiin viiden päivän loma Wieniin ensi kuun puoliväliin. Kaupunki on itselle jo kovin tuttu ja kovasti yritän pureskella, mitä miehelle näyttäisin, yhdessä kun olemme olleet siellä vain kerran lyhyesti pari vuotta sitten. Sitä paitsi, oli tuttua tai ei, Wien on soma ja reissaaminen aina ihanaa!

wien itavaltawien austria 02

Näillä reissuilla tuskin shoppailaan, mutta nautitaan toivottavasti keväästä ja tunnelmasta sitäkin enemmän! Sopivasti laitoin uuden passin tilaukseen, vaikka ensin ajattelin, ettei sille juuri tarvetta tule olemaan. Mukava huomata olleensa väärässä. ;)

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

Hyvältä kuulostaa! oletko miettinyt jo matkasuunnitelmia ensi kesäksi?:) minua on alkanut hieman kiehtoa Kreikansaaret, vaikea vain tietää mikä niistä olisi sitten se ”oma saari” joka pitäisi etenkin nähdä. Ja Italian saarille kaipaan myös aina takaisin, vaikka toki Ranskakin tarjoaisi paljon nähtävää ja moni muu maa myös.

Vastaa

Voih, kovasti on haaveita, mutten oikein uskalla vielä niin pitkälle suunnitella kun en tiedä mitkä käytännön mahdollisuudet silloin on mennä. Itä-Eurooppa vähän houkuttelisi, mutta katsotaan miten käy :)

Kreikan saaristo on varmasti upea matkakohde, mutta ihan totta, että pitäisi melkein tietää minne siellä suunnata! Italia on takuuvarma valinta ja toki Ranskakin, voi että, niin paljon ihania kohteita :)

Vastaa

Kööpenhamina <3 Poikettiin siellä ystäväporukalla marraskuussa – aivan upea kaupunkilomakohde! Sieltä löytyy vanhojen kunnon kohteiden lisäksi upouusiakin, kuten vuosi sitten avattu kauppahalli: Torvehallet, http://torvehallernekbh.dk/. Omaa reissua varten kurkkasin myös Esmeralda's blogin postausta toukokuun reissusta; http://esmeraldas.bellablogit.fi/kevainen-koopenhamina/

Vastaa

Oi, ihana kuulla! Kaikki tuntuvat kehuvan Kööpenhaminaa, joten en malta odottaa, että pääsen itse tutkailemaan kaupunkia! Ja suuret kiitokset vinkeistä ja linkeistä, olinkin unohtanut Essin olleen Köpiksessä, mutta nyt kun linkkasit postauksen, niin muistankin tuolloin lukeneeni sen ja erityisesti ihastelleeni kuvia – varmaan ollut osasyynä matkahaaveille kyseiseen kohteeseen ;)

Vastaa

Minä olen matkaamassa Wieniin pääsiäiseksi, joten innolla odotan matkavinkkejä! Toivoisin täysosumia varsinkin kahviloiden ja ravintoloiden suhteen, sillä muutamassa päivässä ehtii käydä vain muutamassa.

Vastaa

Oi, siellä onkin varmasti pääsiäisenä jo aivan ihana kevätsää! Omilla Wienin reissuilla on tullut syötyä poikkeuksellisen vähän ulkona, mutta toivon, että tämä reissu toisi siihen vähän muutosta ja mietinkin, että täytyy selvitellä vähän etukäteen (tai kysellä isältä) mihin kannattaisi mennä lounaalle tai mistä saa parhaat sacher -kakut ;)

Vastaa

Mulla on kanssa ihan kamala reissukuume eikä sitä ainakaan yhtään helpota Norwegianin superhalvat alelennot.. :D Täytyy nyt katsoa, jos tässä ottaisi keväällä jonkun pikareissun johonkin päin Eurooppaa.

Vastaa

Vitsit, niin tiedän tunteen! Norwegianilla on kyllä nyt ihan jatkuvalla syötöllä tosi hyviä tarjouksia ja muutenkin kiinnostavia kohteita valikoimassa, vaikeahan niitä on vastustaa ;) Viikonloppureissukin tekee jo ihmeitä ja lyhytkin maisemanvaihdos antaa ihan uutta energiaa arkeen! :)

Vastaa

Ihanalta kuulostaa suunitelmat. Itse vasta kotiuduin, mutta jo eilen googlettelin asiaa seuraavasta kohteesta. Krooninen matkakuume. Ei voi mitään :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.