Viikko on yhtä maalaamista ja pelkkää harmautta. Eteinen on jo niin pitkällä, että pintoja on päässyt maalaamaan ja viikon väri toistuu eheästi ulkoa sisälle. Harmaata ripauksella valkoista.

Eteisestä aloitettiin remontti ensimmäisenä, mutta valmistuminen on kokonaisuuden viimeisiä. Asunnon ensimmäisiä purettuja asioita oli eteisen suuret seinästä seinään ja lattiasta kattoon ulottuvat kaapit, joissa oli monen vuosikymmenen kerroksia. Tila ei kuitenkaan ollut käytön kannalta kiireinen, joten purun ja lattioiden työstön jälkeen se on saanut rauhassa odottaa vuoroaan.

Katon madallus saatiin valmiiksi viime viikolla ja joulun alla myös seinät saatiin maalauskuntoon. Noin 15 sentin madallus katossa mahdollisti sen, että tilaan pystyttiin tuomaan enemmän valoa neljän upotetun valopaikan muodossa. Madallus on kuitenkin sen verran kevyt, että tila tuntuu silti edelleen korkealle, onhan se silti yli kolme metriä.

Kun remonttiammattilainen lähti joulun viettoon, alkoi oma työosuus. Maalaus on sellaista, mitä hallitsen, joten pääsin maalata nämäkin pinnat itse ja säästää kuluissa siinä. Ensin pohjamaalaus ja sitten kahdesti kattoon Tikkurilan Paperi-sävyä. Viimeisen kattokerroksen sain valmiiksi tänään ja samalla myös valittua seinien sävyn.

Harmaita maalinäytteitä löytyi kesältä yksi jos toinenkin kun pohdin silloin syvällä hartaudella lattian väriä. Yksi vaihtoehto olikin jatkaa lattian sävyä seinille ja luoda siten yhtenäisyyttä tilaan, mutta hetken seinällä Piazza-sävyä katseltuani totesin sen turhan vaaleaksi. Eteisen kaapeissa on harmahtava Kitti-sävy, joten lattian sijaan päätin mätsätä seinäsävyn niihin. Koska tila on pieni, olisi tuntunut liialta, että kaappi, seinät, lattia ja katto olisivat kaikki eri sävyä, niinpä harmonian kannalta halusin sovittaa seinäsävyn jompaankumpaan, kaappiin tai lattiaan.

Kävin tänään hakemassa vielä yhden maalinäytteen ja onneksi se oli siinä, tai ainakin omaan silmään sävy oli riittävän lähellä luodakseen tasapainoisen kokonaisuuden, joten asunnolta lähtiessä sain kävellä suoraan rautakauppaan hakemaan isomman purkin. Paluu työmaalle siis jälleen huomenna.

Tulevien kahden päivän aikana on tarkoitus saada eteisen maalausurakka valmiiksi, jotta voi rauhoittua uudenvuoden viettoon ja viikonloppuna hoitaa muita rästijuttuja. Kun saan pohjatyön tällä viikolla pakettiin, pääsee jo ensi viikolla asentamaan kaappeja, mikä tuokin sitten kivasti tilaa muualle asuntoon ja tietenkin vie kokonaisuutta asteen lähemmäksi valmista.

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Vastaa

En tiennytkään, että katon madalluksella voi saada aikaiseksi parempia valaistusratkaisuja. Itsekin haaveilen vähän isommasta remonttiprojektista kotona. Tarkoituksena olisi rakentaa kuisti tai jopa jonkunlainen erkkeri talon jatkeeksi.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.