Mikäli matkaa Ranskassa Marseilleen, suosittelen poikkeamaan parinkymmenen minuutin ajomatkan päähän pieneen sievään kalastajakylään Cassikseen, joka kyllä ei ole jäänyt salaisuudeksi, vaan paikka on lukuisten muidenkin turistien löytämä, etenkin juuri näin sesonkiaikana. Cassis on Marseilleen nähden tyystin erilainen tunnelmaltaan, vaikka liki sijaitseekin, meri on myöskin vahvasti läsnä, mutta kylä on pieni ja värikäs toisin kuin suurkaupunki Marseille, ja taittuu jo selvästi rivieran henkeen.

Cassiksesta lähtee useita retkiä merelle ja jos aikaa olisi ollut enemmän, mielelläni olisin hypännyt veneeseen ja tarkastellut jyrkkiä merenlahtia, karua rantaviivaa ja liki turkoosina hehkuvaa merta vesiltä käsin. Mutta jos aikaa ei ylimääräisiin retkiin ole, on Cassiksessa ihana puikkelehtia kujilla, lounastaa sataman äärellä ja syödä erinomaista jäätelöä, joka sulaa kuumuudessa huomattavasti nopeammin kuin ehtii syödä. Uimaan halajava voi pulahtaa mereen aivan keskustassa sijaitsevalta hiekkarannalta, joka tosin sesonkiaikana on niin tupaten täynnä, ettei ainakaan itseäni huvittanut sukeltaa liki punaisena hohkaavan ihmismassan sekaan. Maisema nousee jyrkästi heti kaupungin ulkopuolella, mutta kärsivällinen kyllä löytänee muita uimapaikkoja jatkaessaan rannikkoa eteenpäin. Kokonsa puolesta vajaa päivä Cassiksessa riittää hyvin aktiiviselle matkailijalle, mutta rauhallisesta lomailusta kiinnostunut saattaisi hyvinkin viihtyä kaupungissa hetken pidempäänkin.

 

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Mietin hetken miksi tämä matkajuttu tuntui mukavammalta lukea kuin muut tässä blogissa olleet, mutta syynähän on se että kerroit mitä itse teit tai olisit halunnut tehdä, persoonattoman passiivin sijaan =) tätä lisää!

Vastaa

Kiva kuulla, että pidit! En tietoisesti huomannut kirjoittavani toisin kuin yleensä, mutta täytyykin jatkossa kiinnittää huomiota ja tuoda omia kokemuksia enemmän mukaan :) Kiitos palautteesta!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.