Kotiin palaamisesta on nyt tullut kuluneeksi viikko, mutta tuntuu, etten ihan vieläkään ole täysin imeytynyt arkeen. Toki päivä päivältä paremmin. Reissukuvia ja asuja purkaessa tosin menee hetki, mutta ensi viikolla tulossa matkapostausten oheen jo muitakin juttuja.

Kiitin itseäni reissun jälkeen siinä, että onnistuin pakkaamaan varsin nappiin. Mukana ei tullut kannettua turhaa ja toisaalta onnistuin pitämään laukun järkevän painoisena, lentoyhtiön 30 salliman kilon sijaan laukkuni painoi mennen tullen piirun verran vajaat 17 kiloa ja sen lisäksi matkassa oli alle viiden kilon reppu. Yksi parhaista mukaan pakatuista jutuista (ja ylipäätään hankinnoista) oli tässäkin asussa näkyvä Other Storiesin korikassi, joka on ollut ostosta lähtien todella kovassa käytössä aina kun vain sää on sallinut (eli nyt jää odottelemaan ensi kesää). Se on kevyt, mutta tilava, ja sopii yhteen kaiken kanssa. Täydellinen reissuasuste siis!

Lisäksi jätin korot kotiin ja kuljin läpi matkan oikeastaan kolmilla kengillä. Asusteista mukana oli myös kevyt huivi ja tämä ainokainen hellehattu (jonka huonolaatuisuutta tosin kirosin, sillä kolmessa paikassa jouduin kyselemään neulaa ja lankaa saadakseni repeytymät kursittua kasaan, mutta loppumatkan se pysyikin sitten yhtenä kappaleena – ja toivottavasti myös tästä eteenpäin).

Mekkoja toki löytyi laukusta monta, mutta se oli oikeastaan ihan käytännöllistä. Safarilla hiekkapöly ja Sansibarilla ihon hetkessä helmeilemään saava kuumuus sai aikaan sen, ettei yhtä ihon kanssa kosketuksissa olevaa vaatetta oikein edes voinut käyttää yhtä päivää pidempään (yhdessä välissä tosin pesetin muutaman vaatteen uudelleenkäyttöön). Lisäksi kevyet kesämekot menevät pieneen tilaan ja ovat kevyitä, joten siinäkin mielessä lämpimään pakkaaminen on niin paljon helpompaa kuin moniin muihin kohteisiin.

Tästä mekon printistä tuli mieleen, että matkalla ihailin suuresti paikallisten naisten (ja välillä myös miesten) asujen kuoseja. Mielettömiä väriyhdistelmiä ja printtejä. Paikallisella markkina-alueella poiketessa kävi mielessä ostaa kangasta kotiin ja tehdä itse tai teetättää mekko, mutta koska matka oli tuolloin vasta aluillaan, en halunnut mitään ylimääräistä kannettavaa mukaani koko loppureissun ajaksi.

Rakastan rohkeitakin kuoseja, mutta haluan niiden olevan ommeltu tyköistuvaan malliin, mikä välillä rajaa vaihtoehtoja etenkin näin Suomessa. Pitäisi kai palauttaa kellarissa seisova ompelukone takaisin käyttöön, ostaa kankaita ja hyödyntää pohjana suosikkimekkojen malleja. Esimerkiksi tämän mekon malli on sellainen, joka toimisi helposti missä tahansa kuosissa tai värissä, pienillä hihoilla vielä paremmin.

Mekko & Korikassi: & Other Stories / Hattu: Naf Naf / Sandaalit: Park West

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Ihana mekko, tiikeriä, seepraa, mitä kaikkea olen näkevinäni kuosissa, varsinkin väreissä, vaikka kuviot taitavat jotain lehtiä ollakin. Mallikin on kiva, eikä liian lyhyt.
Loppusyksyisellä kuukauden Espanjan rundilla huomasin mekot lyömättömiksi matka-asuiksi. Kaikki samassa kevyessä paketissa, mikä voisi olla helpompaa?

Vastaa

Oi, kiva kuulla! Ja onpa kiva, että olet huomannut saman! Olen tismalleen samaa mieltä, mekot ovat keveitä, helppo ja kivannäköisiä matkavaatteita, joita saa myös tarvittaessa helposti kerrostettua lämpimämmiksi esimerkiksi huivein tai kevyin neuletakein :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.