Innostun todella harvakseltaan värikosmetiikasta. Siis sillä tavalla, että se ei vain kuulostaisi kiinnostavalle vaan että se myös ihan aidosti muuttaisi jotain päivittäisessä rutiinissani. Yleensä olen hyvin jumittunut tiettyihin meikkituotteisiin ja kuten pidempään seuranneet tietävät, en ole meikkaamisessa kokeilunhaluinen vaan puhtaasti mukavuudenhaluinen.

Vuosien varrella siis käytetyt meikkituotteet ovat pikemminkin vähentyneet kuin lisääntyneet, ja muutenkin suuntaus on ollut kohti luonnonkosmetiikkaa pala kerrallaan.

Yllätinkin itseni pari viikkoa sitten kokemalla meikki-ihastuksen todella pitkästä aikaa. Poikkesin blogin kautta tutustumassa ranskalaiseen Boho Green Make up -sarjaan ja jokin loksahti kivasti paikoilleen valikoimaa silmäillessä sekä sarjaan tutustuessa.

Boho Green on siis kohtuuhintainen luonnonkosmetiikkasarja, jota löytyy mm. Ruohonjuuresta, Ekolosta ja Nudgesta. Sarjan ilme näytti tutulle, mutta en ollut koskaan tullut pysähtyneeksi valikoiman äärelle. Sääli, sillä nyt tarkemmin tutustuessa huomasin värimaailman viehättävän omaa silmääni ja tuoteportfolio tuntui erityisen kiinnostavalle arkimeikkaamista ajatellen.

Aurinkopuuteri kalpealle talvi-iholle

Bongasin heti muutaman kiinnostavan tuotteen ja uskomatonta kyllä, ne eivät jääneet vain kertakokeiluiksi vaan ensikokeilusta siirsivät jopa pitkään käytössä olleen luottotuotteen taka-alalle.

Tuosta kahden viikon takaisesta ihastuksesta arkeen jäi Terra Cotta -aurinkopuuteri sävyssä Terre de Cores (05)*, joka on tuosta hetkestä lähtien ollut käytössäni päivittäin.

Mielettömän kaunis ja ihanan luonnollinen väsy, joka sopii loistavasti vaalealle talvi-iholle. Terra Cotta tuo kevyttä lämpöä ja luonnollista hehkua iholle ja sitä uskaltaa käyttää ilman pelkoa paksusta pohjasta tai ylimeikatusta ilmeestä. Sävy toimii myös varjostamiseenkin kivasti. Pigmentti on hyvä, mutta sävyn ollessa niin luonnollinen, aurinkopuuteria on helppo käyttää. Kerrassaan täydellinen tuote tuomaan eloa talvikalpealle iholle!

Luonnolliset luomivärisävyt

Toinen ylläri-ihastus oli Earth Collection Gypsy Palette -luomiväripaletti. Yleisesti ottaen en suosi luomiväripaletteja, sillä niissä on aina niin suuri osa sellaisia sävyjä, joita ei vain tule käytettyä. Käytän muutenkin vähän luomivärejä, ja ärsyttävää on, kun kaappiin jää seisomaan vajaita paletteja, jotka periaatteessa olisivat vielä käytettäviä, mutta sävyt eivät istu omaan makuun.

Siksi ostan mieluummin yksittäisiä luomivärejä, ne kun tulee valittua harkiten ja käytettyä kokonaan. Siksi siis hämmästyin, että Boho Greenin puinen luomiväripaletti vangitsi katseeni niin vahvasti. Kerrankin paletti, joka ei ole raskas muovihirvitys tai saanut täydennystä villikorttiväreistä, joita ei oikeasti arkeen kaipaa. Tässä paletissa sävyt ovat makuni mukaisesti viileitä ja luonnollisia, ja ihan kaikki näyttävät aidosti sellaisilta, joita voisin kokeilla ja käyttää.

Luomivärien pigmentti on mainio, mutta sävyt luonnolliset. Kaikki kahdeksan sävyä oikeastaan hyvinkin arkikelpoisia. Toinen neljän värin levyistä on mattaa ja toinen kaunista metallinhohtoista. Näinä kahtena viikkona olen käyttänyt peräti neljää paletin sävyä, mikä on todella ennen kuulumatonta siihen nähden, että muutoin viimeisen puolen vuoden aikana olen ehkä ylipäätään käyttänyt vain kahta luomiväriä.

Kolmas suoraan päivittäiseen käyttöön päätynyt Boho Greenin tuote on poskipuna sävyltään Coral (05). Kaunis persikkainen väri, joka sekin sopii kivasti vaalealle iholle arkimeikin jatkoksi. Boholta kannattaa tsekata myös huultenrajauskynät ja huulipunat, joista jälkimmäisistä erityisesti sävy 304 on todella kaunis ja lempeä arkisävy (harmillisesti tosin unohtui kuvasta).

Ekologiset pakkaukset

Boho Greenistä kiinnostavan tekee myös se, että merkki välttää ns. ylipakkaamista. Olen viime aikoina todella turhautunut siihen, miten moniin kerroksiin monet kosmetiikkatuotteet pakataan vain näyttääkseen houkutteleville. Siksi lisäarvoa käyttöön tuo, että tuotteet jo ostettaessa ovat ilman ulkopakkauksia tai muita ylimääräisiä pakkausmateriaaleja. Itse tuotetta suojaavat pakkaukset taas ovat niin pitkälle kuin mahdollista pahvisia, mutta käytössä on myös saarnipuuta (kuten luomiväripaletissa) ja lasia.

Kokonaiskuluja pitää alhaalla se, että pakkaukset eivät sisällä saranoita tai siveltimiä. Lisäksi näin vältytään tarpeettomilta härpäkkeiltä. Hinnat siis jäävät noin 7-15 euron paikkeille, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, jollainen esimerkiksi luomiväripaletti on.

Nyt parin viikon erittäin aktiivisella käytöllä voin lämpimästi suositella tsekkaamaan valikoiman. Jos etsit vegaanista ripsiväriä, niin myös sellainen löytyy Boho Greenilta, joskaan en vielä ole itse ehtinyt testaamaan.

*Tuotteet saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kiitos näistä kokemuksista…oon juurikin ollu Bohosta kiinnostunut, joten kiva lukee sarjasta hyviä kokemuksia. Oon viime aikoina alkanut tietoisesti miettimään muovin vähentämistä ja paluuta luonnonkosmetiikkaan. Minimalismikin kiinnostaa kovasti.

Vastaa

Kuulostaa tutulta! Omaa muovijätteen määrää on todella tullut viime aikoina mietittyä kriittisellä silmällä ja huomannut, kuinka monessa kohtaa täysin tarpeetonta muovijätettä voi päästä kertymään, jos ei ole tarkkana – päivittäiskosmetiikat ovat yksi sellainen kohta. Hyvä, että aiheesta puhutaan ja vielä ihanampaa, että markkinoille tulee jatkuvasti toimivia vaihtoehtoja :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.