Blogin luonnoksissa on taas ikuisuuden roikkunut kysymyspaletti, jonka jo aikaa sitten bongasin jostain toisesta blogista. Näissä huvittaa, kuinka eriparisia kysymysten teemat ja laajuudet ovat, mutta toisaalta, ehkäpä se juuri tekee niistä hauskoja vastata.

1 Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?

Ollessani vuonna 2006-2007 vaihdossa Malesiassa pidin julkista blogia voidakseni jakaa matkakuulumiset ikään kuin yhdellä kertaa kaikille. Kun palasin, reissublogi jäi, mutta kai vain synnyttääkseen alle vuotta myöhemmin päivitetyn version, eli tämän blogin. Tuossa elämänvaiheessa sosiaalinen elämäni oli olematonta ja jollain tapaa kaipasin varovaista vuorovaikutusta myös arjen kepeistä asioista. Blogimaailma oli tuolloin huomattavasti vuorovaikutteisempaa ja blogi ikään kuin tarjosi itselle sopivan väylän. Kokeiluksi ajateltu alku imaisi mukaansa ja sittemmin blogi on kasvanut minun mukanani, mutta pysytellyt silti melko kepeissä vesissä. Tarjoten samalla tyydytystä tarpeelleni luoda ja tehdä jotain visuaalista, jossa näkee kättensä jäljen.

2. Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?

Intohimo on ihana ja vaarallinen asia. Parhaimmillaan se on luovuutta ruokkivaa sekä ihanaa paloa elämää ja toista ihmistä kohtaan. Nurjalle puolelle kääntyessään se vääristää maailmankuvaa ja pakkomielteistää toimintaa. Haluan ajatella sitä enemmän palona ja haluna, joita molempia näen elämää elämisen arvoisiksi tekeviksi tunteiksi. Niiksi, jotka vievät eteenpäin ja antavat tyydytystä kokemuksista sekä tekemisistä. Parhaimmillaan se on oikein kanavoituna ja sopivana mausteena arjessa. Välillä intohimoa on paljon, välillä sitä täytyy etsiä, mutta joka tapauksessa se on kiinni pitämisen arvoinen tunne.

3. Mitä teet rentoutuaksesi?

Hmm. Matkustan? Niin ainakin suuressa mittakaavassa. Pienessä mittakaavassa ihan yksinkertaisia juttuja. Katson Netflixiä, olen seurassa ilman somea, käyn kävelyllä, nukun päiväunia (nyt kun sellaiseen on mahdollisuus!) ja noh, suunnittelen matkoja. Koen äärimmäisen rentouttavaksi tutkia karttoja ja lukea eri kohteista.

4. Viimeisin matkasi?

Nyt kesän aikana siirtymä yrittäjyyteen on pakottanut rahalliseen priorisointiin, eli en ole uskaltanut lähteä matkoille kun tulot vielä hakevat paikkaansa. Onneksi sain toukokuussa tehdä ihanan reissun Tunisiaan ja Algeriaan, joista jälkimmäinen odottaa vielä purkua matkakertomukseksi.

5. Matkustatko yleensä yksi vain ryhmässä?

Mieluiten (ja eniten) kaksin, mutta olen vuosien varrella yrittänyt opetella yksin matkustusta työmatkojen kautta. Onkin kiva huomata, että tänä päivänä ajattelen, että seurattomuus ei estäisi matkailuani, vaan voisin ihan hyvin ajatella lähteväni matkalle itsekseni. Nyt tosin on samanmielistä matkaseuraa tarjolla.

6. Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa?

Haluan elää siten, etten roikota vuodesta toiseen unelmia vaan mietin, miten voin toteuttaa niitä. Niinpä olen pyrkinyt matkustamaankin niihin kohteisiin, joita olen halunnut nähdä, ja niiden kautta syntyy taas uusia matkaunelmia – ja ylipäätään saavutetut asiat kuljettavat uuteen. Nyt pidempään mielessä on viipyillyt Mongolia ja Väli-Amerikan maat. Vähän tuoreempia ovat Kazakstan ja muut liki sijaitsevat Keski-Aasian maat. Lisäksi ehkä yllättävänäkin toiveena on Kypros, se kun on ainoa maa, jossa en Euroopan maista ole käynyt. Olenkin miettinyt sen yhdistämistä esimerkiksi Libanoniin, mutta ei etätyöviikko ihan vain Kyproksellakaan haittaisi.

7. Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?

Kirjojen luku on viime aikoina jäänyt valitettavan vähälle ja useampia tietokirjojakin luen vähän osittain, kiinnostavia kappaleita poimien. Tällä hetkellä kesken on Kjell Westön Missä kuljimme kerran, mutta on myönnettävä, että se on ollut kesken varsin kauan.

8. Mikä on lempikirjallisuudenlajisi?

Joskus kauan sitten luin paljon romaaneja ja fiktiota ylipäätään, mutta huomaan tänä päivänä olevani paljon kiinnostuneempi siitä, mitä voin konkreettisesti oppia. Ehkä osin myös viime vuosina kortilla ollut aika on vaikuttanut asiaan ja pakottanut tekemään priorisointeja eri asioiden kesken. Niinpä lapsuuden ja nuoruuden lukemisharrastus on jäänyt vähemmälle ja sijaa on vienyt esimerkiksi blogi. Niinpä tänä päivänä olen ensisijaisen kiinnostunut tietokirjallisuudesta.

9. Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa?

Hankala kysymys, joka saa hieman ylianalysoimaan. Suhde sosiaaliseen mediaan on itselle hieman kompleksinen. Se on itselle työ ja pidän suuresti siitä, kuinka se tarjoaa pienemmille yrityksille ja brändeille mahdollisuuksia nousta esiin sekä se myös antaa sijaa tiedon nopealle kululle (kaikkine kääntöpuolineen). Tietyllä tapaa se myös sopii omalle introvertille luonteelleni, saan olla yksin, mutta tavallaan kuitenkin sosiaalinen omaehtoisesti.

Yksityiselämässä saatan olla huono jakamaan asioita oma-aloitteisesti, toisaalta kun joku kysyy, olen hyvinkin avoin ja rehellinen. Sama osin pätee someen, koen välillä vaivaannuttavaksi jakaa yksisuuntaisesti omia asioita, mutta nautin somen visuaalisesta virrasta ja ehkä siksi siis luontevin vastaus tähän olisi kuvat. Tykkään jakaa kuvapainotteista sisältöä, usein jättäen syvintä itseäni taka-alalle. Siksi kai on helpompi tehdä somea työnä muille, siinä saa tuoda muita esille eikä tarvitse hiiskua itsestä yhtään.

Toisaalta taas, ehkä osin jopa ristiriitaiselta kuulostaen, haluan taistella musta-valkoista ajattelua ja kiiltokuvamaista pintaa vastaan. Koen tärkeäksi arvoksi muistaa ja muistuttaa, että asioilla sekä ihmisillä on ulottuvuuksia ja kerroksia. Ulkoa päin katsottuna näemme helposti vain heijastuksen omasta maailmastamme, siitä, mitä haluamme nähdä, mitä kadehdimme tai pelkäämme. Se arvo ajaa itseä myös välillä kertomaan ja kirjoittamaan syvemmin. Haluan arkipäiväistää vastoinkäymisiä, uupumusta, eroja, erilaisuutta ja vaikka terapiaa. Tuoda esiin sen, että kaikki se on ihan vain arkea, ja sitä tapahtuu kaikille meille eri muodoissaan. Ja ylipäätään kannustaa puhumaan asioista rohkeasti. Siksi koen tärkeäksi myös puhua asioista asioiden nimillä, vaikka ihan aina en jaksakaan altistaa itseäni syvemmille asioille julkisesti.

10. Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi?

Vastaus riippuu paljon siitä, millaisella ympyrällä asuinpaikan määrittää. Onko se Suomi, Helsinki vai Kruunanhaka? Jos ajatellaan asuinaluetta, niin pidän Krunasta. Tykästyin alueeseen jo opiskeluaikana täällä hetken asuttuani, ja tuntui luontevalta palata muutama vuosi sitten (vaikka teinkin asuntovalinnan nopeasti). Rakastan meren läheisyyttä ja tiettyä rauhaa yhdistettynä lyhyisiin etäisyyksiin. Mutta myönnän, että olen alkanut miettimään muuttomahdollisuutta, nyt kun työ ei sido enää tiettyyn puoleen Helsingistä. Lisäksi Hämeentien liikennemuutokset ovat lisänneet kotiin kantautuvaa liikennehälyä, mikä on hieman alkanut tympimään. Voisin hyvin ajatella palaavani vaikka Töölöön. Toisaalta taas olen tehnyt nykyisiä elämänvalintoja myös mahdollistaakseni pidemmät ajat ulkomailla, joten aika näyttää minne koti liikkuu.

11. Mitä haluaisit edistää maailmassa?

Äh, niin montaa asiaa. Ehdottomasti suvaitsevaisuutta, lempeyttä, erilaisuuden hyväksymistä ja toisen kunnioittamista. Tasa-arvoasiat ovat itselle sydäntä lähellä, samoin kuin eläinten asiat. Samoin haluaisin myös edistää tiettyä tiedelähtöisyyttä valinnoissa ja keskustelussa, välillä mutu ja äänekkyys tuntuu ajavan pelottavalla tavalla ohi, ja haluaisin antaa tieteelle suurempaa sijaa yleisissä keskusteluissa.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Kyproksella pitäisi olla vielä lämmintä joskus syys/lokakuussa sijaintinsa ansiosta joten ehkä se olisikin myös hyvä talvikohde. Olin yhtenä lokakuuna Riminin seuduilla ja siellä tarkeni hyvin vain ohuilla hihoilla ellei sattunut olemaan harvinaisen leuto talvi, silloin perhoset lenteli kuin keväällä. Voi olla että sää on viime vuosina muuttunut ja lämmennyt harvinaisen paljon

Vastaa

Totta, itsekin olen vähän arvellut, että se voisi toimia hyvin vielä myöhäissyksyllä tai varhaiskeväällä – ehkäpä jopa paremmin kuin kesäsesonkina! :) Täytyykin vähän googlailla lisäinfoa ja myös selvitellä, miten lentoyhtyksiä menee vuoden ympäri! Olisipa nimittäin kiva, että olisi jotain, mitä odottaa :)

Vastaa

Olen ennenkin tämän sanonut, mutta näitä sinun vastauksia kysymyksiin on ihana lukea. Mietit ja analysoit asioita ja vastaat harkiten, mutta syvällisesti. Kiitos <3

Vastaa

Oi, onpa ihana kuulla! Kiitos tuhannesti sanoistasi <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.