Huh, se on viikonloppu. Ihanaa!

Perjantaisin yleensä tapahtuu vähemmän, mikä on tänäänkin mahdollistanut vähemmän aikataulutetun tekemisen ja ehdin tehdä jopa viikkoja roikkuneen asian, eli kantaa eteisessä seisseet kesävaatelaatikot varastoon ja paluukantona kaivaa esiin paksut takit ja villahuivit. Se on talvikausi nyt. Tosin itsellä koittaa vielä parin viikon kuluttua hetkeksi kesä kun reissu alkaa. Siksi myös osa kesävaatteista jäi pakkaamatta varastoon, ne pääsköön säilöön jälkitoimituksena matkan jäljissä.

Monen muun paikan ohella on tarkoitus vierailla Ngorongoron kraatterissa, jossa voi törmätä – tai noh, toivottavasti ei sentään ihan kirjaimellisesti – sarvikuonoihin. Sarvikuonojen elossa olevaan heimoon kuuluu viisi lajia, joista Tansanian luonnonpuistossa voi nähdä suippohuulisarvikuonon. Salametsästys koettelee lajia ja onkin hienoa, että ruotsalainen vegaaninen hiustenhoitobrändi Maria Nila on valinnut tänä vuonna maailman vegaanipäivän kunniaksi suojelukohteekseen rujot sarvikuonot.

Tyypillisesti suhtaudun varauksella ajatukseen ostamalla auttamisesta. Niinpä monesti itse teen lahjoituksia suoraan järjestöille tavaran kautta ohjautuneiden lahjoitusten sijaan, kuten tänään WWF:lle. Maria Nilan tapauksessa kuitenkin kaikki kampanjanaikaiset tulot ohjautuvat sarvikuonojen suojeluun, ei vain pieni prosentti. Lisäksi Maria Nilaa nostaa mielellään muutenkin esiin. Kyseessä on laadukkaat käyttötuotteet, jotka ovat myös kauniita, vegaanisia, CO2-kompensoituja, sulfaatittomia, parabeenittomia ja valmistettu lähellä, eli Ruotsissa.

Niinpä jos hiustenhoitotuoterintamalla tarvitsee täydennystä, nyt on mainio hetki tehdä se.

Koodilla RHINO saat -25% alennuksen Maria Nilan verkkokaupassa kaikista ostoksista, ja kaikista koodilla tehdyistä ostoksista tuotot ohjataan The Perfect World Foundationin kautta sarvikuonojen suojelutyöhön.

Koodi ja kampanja on voimassa 10.11.2019 asti.

Kuvan tuotteet ovat saatu Maria Nilalta, mutta muuten en hyödy postauksesta tai koodilla tehdyistä ostoksista.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.