Yhteistyössä Norexin kanssa.

Aloitin tutustumisen viineihin, tai alkoholillisiin tuotteisiin ylipäätään, verrattain myöhään, vasta seitsemän vuotta sitten. Ensin miellyin makeahkoihin valkoviineihin, mutta tänä päivänä suosin kuivempia viinejä, ja yhä useammin valitsen punaviinin valkoisen sijaan. Tosin kausi vaikuttaa paljon, talvisin punaviini on ensisijainen valinta, mutta kesän viinimakuuni sopii valko- ja roseeviinit.

Pelkästään makuni ei ole näinä vuosina kehittynyt, vaan myös tietoisuus lisääntynyt ja ylipäätään kiinnostus ns.parempiin valintoihin kasvanut. Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi viimeisen vuoden ajalta suurin osa ostamistani viineistä on ollut luomua ja mielelläni suosin vegaanisia vaihtoehtoja. Viinin kirkastamisessa käytetään kananmunaa, joten siksi kaikki viinit eivät automaattisesti ole vegaanisia.

Alkossa poiketessa viinien haarukointini meneekin aina melkein samalla kaavalla. Ensin päätän, haluanko punaista vai valkoista, ja sitten silmäilen hyllystä sopivan hintaluokan luomumerkityt viinit. Kokeilen mielelläni uusia, joten tyypillisesti ensisijainen valintani on itselle uusi viini, mutta myönnän kyllä muuten tekeväni päätöksiä paljon visuaalisin perustein. On kivempi korkata kaunisetikettinen pullo!

En toki ole ehdoton luomun tai vegaanisuuden suhteen, mutta ne ovat kiistatta itselle tärkeitä valintatekijöitä. Välillä tuntuu, että olen kolunnut läpi kaikki lähi-Alkoni luomumerkityt punaviinit, joita ei valitettavasti vielä ihan hirveästi ole, mutta satunnaiset poikkeamiset muissa Alkoissa tarjoavat vaihtelua.

Kun järjestin syntymäpäiväillanviettoni vegaanisilla tarjoiluilla, oli luontevaa, että myös juomat täyttäisivät kriteerin. Tarjolla olleet yhteistyön puitteissa saadut Running Duckin viinit olivatkin tuttuja jo entuudestaan, etenkin ihana punaviini.

Eteläafrikkalainen Running Duck on monella tapaa hurmaava brändi. Tuottajana on Stellar Winery, joka on erikoistunut eettisesti tuotettuihin viineihin. Running Duckin meriitit onkin mainiot, viinit ovat luomua, vegaanisia ja täyttävät Reilun Kaupan kriteerit. Sertifiointi osaltaan varmistaa Stellar Wineryn työntekijöiden työ- ja elinoloja, mutta huomionarvoista on myös se, että työntekijät omistavat neljäsosan yrityksestä ja viinintuottaja tukee ohessa myös alueen toimintaa, kuten jakamalla varoja alueen kouluille.

Jos etsii eettisempää viinivalintaa, Runing Duck on loistovalinta. Lisäksi maut on mukavan helpot ja uskallan väittää, että ovat usean mieleen mutkattomuudellaan. Molemmat, sekä Running Duck White että punaviini Shiraz ovat pehmeitä, hedelmäisiä ja raikkaita. En pidä liian makeista valkoviineistä tai turhan tanniinisista punaviineistä, eikä näissä ollut huolta kummastakaan.

Molemmat ovat täydelliset seurusteluviinit, jotka sopivat erityisen hyvin näin kesäkauteen. Raikkaat maut mätsäsivätkin hyvin kevyiden tarjoilujen, raakakakun ja kvinoasalaatin kylkeen, ja pullot hupenivat lähes huomaamatta. Juhlaan näppärä on Running Duck Chenin Blanc -hanapakkaus. Joskaan se ei ole se kaunein pöytäelementti (kuten hanapakkaus tuskin koskaan), mutta kätevä ratkaisu isommalle ihmismäärälle ja sopii mukaan esimerkiksi pidemmille kesäpiknikeille. Hanapakkaus ja Shiraz löytyvät Alkon vakiovalikoimasta, mutta pullovalkoviini on osa tilausvalikoimaa.

Tiesittekö muuten, että nimensä viiniperhe on saanut siitä, että Stellar Wineryn alueella tapaa näkyä laumoittain intialaisia juoksuankkoja, jotka toimivat alueen tuholaistorjujina. Niinpä viini on saanut nimi- ja kuvitusinpiraationsa alueen juoksevista ankoista!

Kuvat minusta: Ilona, Torpan tyttö.

Mietin muuten, että kiinnostaako teitä satunnaiset viinivinkit? Ostan pari kertaa kuukaudessa viinipullon ja erityisen kivojen osuessa vastaan voisi olla mainio mahdollisuus vinkata siitä eteenpäin, jos siis sellainen teitä kiinnostaa!

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Kiva kun laitoit viinivinkkiä ja kyllä, jatkossakin olisi mukava kuulla kommentteja kokeilemistasi luomuviineistä. Ihana tuo sinun kirsikkamekkosi muuten:-)

Vastaa

Jee, kiva kuulla! Ja kiitos, tämä mekko on ihan vähän aikaa sitten ostettu Onlylta, eli saattaa vielä löytyä jostain :)

Vastaa

Mistä tuo ihana kirsikkamekko on? :)

Vastaa

Tämä on Onlyn mekko, ostettu muutama viikko sitten :) Nettikaupassa näytti ainakin olevan samaa kuosia pidempihihaisessa mekossa, mutta ehkäpä tätä lyhythihaista on vielä myymälöissä tai jossain muussa verkkokaupassa:

https://www.only.com/fi/fi/on/womens-fashion/dresses/printed-dress-15153389.html?cgid=on-dresses&dwvar_colorPattern=15153389_NightSky_622719 :)

Vastaa

Ehdottomasti viinivinkkejä, kiitos :) En ennen juttuasi edes tiennyt, että viinissä on kananmunaa. Ajattelin, että kaikki viinithän ovat vegaanisia. Live and learn.

Vastaa

Oi, kiva kuulla! Myönnän, että itsekin pähkäilin pitkään, että mitä eläinperäistä viinissä muka on, joten oli pakko lopulta ottaa asiaksi ja selvittää :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.