Matkavalmistelut etenevät, ja sen suhteen moni asia tuntuu poikkeuksellisen ihanalle.

Viikon lomaa en ole pitänyt sitten viime kesän, ja silloinkin loma jäi lähinnä näennäiseksi äidin sairaskohtauksen vuoksi, joten fiilistelen todella ajatusta ihan täydestä irtiotosta. Sitten tietenkin kohde, pääsen vihdoin tutustumaan alueeseen, josta olen haaveillut jo pitkään, se tekee tästä lomasta vielä erityisemmän.

Kokonaisuuden kruunaa tietenkin seura. Tuntuu edelleen jotenkin uskomattomalta, että suuntaan viikon päästä yhteiselle pidemmälle reissulle miehen kanssa, jonka suhteen olin jo luopumassa uskosta todennäköisyyksiin, että siitä koskaan kehkeytyisi mitään enempää. Edelleenkin tuntuu aralta sanoa olevansa suhteessa, viime sunnuntaiaamuna se tuntui yhtä oudolta kuulla toisen suusta. Kahden ja puolen vuoden jälkeen sellaisissa pienissä sanoissa on aika paljon taikaa.

Oikeastaan Georgia on jollain tasolla molemmille haavekohde, joka eksyi keskusteluihin jo aikaa sitten. Silloin en vain vielä ajatellut, että menisimme sinne lopulta yhdessä. Lennot Tbilisiin on varattu Istanbulin kautta Turkish Airlinesilta, ja lennot Tbilisistä pariksi päiväksi Bakuun paikallisella halpalentoyhtiöllä.

Azerbaidžanin viisumi on vetämässä ja hotelleihin on alustavat varaukset. Armenia on vielä kysymysmerkki. Ajan rajallisuuden takia mietimme, kannattaako sinne mennä hopulla lainkaan. Haluaisin käydä, mutta toisaalta ei halua ylikuormittaakaan lomaa. Niinpä emme ole tehneet vielä päätöstä, vaikkakin selvittäneet sen, että turistille ei pitäisi olla ongelma käydä samalla passilla kaikissa maissa, kuten aiemmin keskustelua oli. Ainakaan silloin, jos koukkaa Georgian kautta eikä ylitä rajaa Azerbaidžanin ja Armenian välillä, saati käy konfliktiherkillä alueilla. Lisäksi olemme varmistelleet onnistumista käymällä ensin Azerbaidžanissa, jonne tarvitaan viisumi, ja jätteneet Suomen passin omaavalle viisumivapaan Armenian optiona reissun loppuun. Se siis jää toistaiseksi yllätyskortiksi.

Eikä siinä vielä kaikki hyvä. Nimittäin kesä ja lämpö, niitä odotan tulevalta matkalta valtavasti. Lämpötilat Tbilisissä näyttävät huitelevan mukavasti parinkymmenen asteen paremmalla puolella, niinpä olen penkonut talvisäilöstä kesämekkoja sekä nostanut esiin tennarit, sandaalit ja aurinkolasit. En malta odottaa, että pääsee ottamaan tämän pitkän talven jälkeen hyppäyksen kesään ja kesämekkoihin. Tarkoitus on lähteä matkaan kevyesti, joten sitä suuremmalla syyllä keveät kesävaatteet sopivat kuvaan.

Nyt kun vain saisi työt niin kasaan, ettei tarvitsisi käyttää lomalla juurikaan aikaa niiden ajatteluun ja hoitamiseen.

Ps. Arvon Korresin paketin tänä viikonloppuna. Blogin tekniset ongelmat vähän sotkivat aikatauluja, pahoittelut!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.