Yhteistyössä Mukkulan Kartanon kanssa.

Nyt tulee todella kuvapainotteinen postaus, mutta ihastuin viime viikonlopun Mukkulan minilomalla niin kartanon henkeen, että poukkoilin joka suuntaan kamera kädessä ja täytin muistikorttini hyvin sisustuspainotteisilla kuvilla.

Vaikka olin ahkerasti tutkaillut kartanon kuvia etukäteen netissä, on helppo sanoa, että tilat pääsivät oikeuksiinsa luonnossa, kun kaunis luonnonvalo (jopa harmaana lauantainakin) tulvi joka puolella olevista valtavista ikkunoista sisään. Valoisuuden ohella viehätyin sisustuksen eheään tyyliin ja tunnelmalliseen kokonaisuuteen. Vaikka kartano onkin ihan vastikään uudistettu, oli kokonaisuudessa silti onnistuttu säilyttämään aitous sekä harmonia uuden ja vanhan välillä. Pidän juuri tällaisista paikoista, joilla on selvästi se oma tyylinsä ja tunnelmansa!

mukkulan kartano 29 mukkulan kartano 22mukkulan kartano 2Mukkula 3

Mukkulan kartano siis toimii hotellina, tilausravintolana, juhlatilana sekä kokouspaikkana. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon mukautuvuus, niinpä se taipuu erilaisiin tarpeisiin aina pariskuntalomista pienryhmiin tai suurin tilaisuuksiin. On myös ihan pakko kehaista sisustusarkkitehtia, joka on mielestäni saanut mainiosti pidettyä yllä kartanon ylellisen hengen, mutta pitänyt kaiken silti sopivasti yksinkertaisena. Kauniita yksityiskohtia, muttei turhaa prameilua, eli tunnelmallista ja samalla hyvällä tavalla kotoisaa.

Tilojen tyyli toistui hauskasti huoneesta toiseen, eli kokoustilat ja kabinetit eivät olleet irrallisia vaan tyylillisesti samaa hekiviä, mutta silti omilla värimaailmoillaan sekä yksityiskohdillaan varustetut. Myös luonnonvalo ei ollut vain sviittien ja yleisten tilojen yksinoikeus, vaan myös kokoustiloissa ja erillisrakennuksen huoneissa oli valtavat ikkunat kauniilla näkymillä. Ainoa selvästi erityylinen oli rantasauna, joka kuitenkin sekin istui onnistuneesti maisemaan ja oli hyvällä maulla tehty.

mukkulan kartano 6Mukkula 2mukkulan kartano 5kartano mukkulamukkulan kartano 16mukkulan kartano 18

Kartanon ympäristö on yleistä puistoaluetta, joka kuulemma kesäisin on suosittu piknik-paikka ja näin laskiaisena pitkä rantaan taittuva mäki oli täynnä perheitä pulkkineen. Ihana ajatus, ettei kartano seiso jylhänä ja yksinäisenä keskellä ei mitään vaan on ikään kuin osa alueen elämää. Voin kuvitella, että paikka on todella kaunis kesällä kun illat ovat valoisat ja näkee kunnolla rantaviivaa mukailevan kaupungin siluetin.

Kartano sopii siis varmasti aivan erityisen hyvin juhlapaikaksi ja jos vielä olisin vanhassa työssäni ja järjestäisin edelleen myös tapahtumia, niin pitäisin paikkaa myös todella varteenotettavana kohteena järjestää asiakastilaisuuksia ja kokouksia. Plussaa se, että paikka sijaitsee vain hyvin lyhyen taksi-/ajomatkan päässä Lahdesta, eli tavallaan se on suojassa, muttei kuitenkaan eristyksissä.

mukkulan kartano 27mukkulan kartano 25Mukkula 1mukkulan kartano 30

Rakastan kaikkea pienesti erilaista ja viehätyn hyvin eri tyylisistä sisustuksista ja tunnelmista, pääasia vain on, että tunnelmaa löytyy! Niinpä juuri tällaiset persoonalliset kokonaisuudet ovat enemmän kuin mieleeni ja poikkeavat ihanasti tylsästä kokoustila- ja hotellimassasta. Kartanossa oli sitä samaa ainutlaatuista tunnelmaa, jota yritän matkoillakin metsästää. Yövyn mieluummin viehättävässä majatalossa tai uniikissa boutique-hotellissa kuin kliinisessä tusinapaikassa, sillä niistä jää käteen pelkän yöpymisen lisäksi myös elämys.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Upeita kuvia! Mä olen ollut tuolla piknikillä yhtenä juhannuksena, ja lähellä on myös tenniskenttä, jossa ollaan miehen kanssa käyty joskus pelailemassa :)

Vastaa

Hei joo, se tenniskenttä! Käveltiinkin siitä ohi ja kuulin, että sen tuntumaan oli maalailtu kesälle isoa huvilatelttaa, jossa voisi järjestää tapahtumia ja juhlia. Tuo on kyllä varmasti supernättiä aluetta kesällä ja jos asuisin yhtään lähempänä, taatusti suuntaisin minäkin piknikille :)

Vastaa

Uusi paikka minulle ja voi kuinka kaunista! Tapetit, kalusteet ja kaikki. Kyllä tässä maassa vaan näkemisen arvoisia paikkoja on, kun vaan ne löytää:)

Vastaa

Niinpä! Harmittaa ihan, ettei tiedä kaikkia kotimana helmiä :) Noihin tapetteihin ihastuin aivan erityisesti, joka huoneessa oli omansa ja kaikki sävymaailmoiltaan täydellisesti kokonaisuuteen sopivia :)

Vastaa

Onpa todella kauniisti sisustettu ja viihtyisä paikka. Kesällä varmaan vielä viehättävämpi, kun ulkotilatkin on ns.käytössä. Jos olisi tilaisuus viikonloppureissulle tai vaan yhdeksikin yöksi tehdä irtiottoa, niin tuollaisessa paikassa sen tahtoisi tehdä.

Vastaa

Niinpä, kesällä todellakin tällainen paikka pääsee oikeuksiinsa kun maisema hehkuu ja voi viettää aikaa myös ulkona :) Tällaiset ovat täydellisiä juuri mini-irtiottoihin, sillä ainkain itselle tuli tunne kuin olisi kauniin miljöön myötä ollut kauempanakin arjesta kuin oikeasti oli! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.