Kiitos tuhannesti kaikille lukijakyselyyn osallistuneille ja heti perään yhtä paljon pahoitteluja, että kyselyn purkaminen on kestänyt! Liki 500 teistä klikkaili vastauksia kyselyyn ja kiitos sen, pääsin taas pienen askeleen lähemmäs sitä, keitä ruudun toisella puolella on! Huomasin, että mielikuvani on ollut pitkälti oikea, mutta onnistuitte myös yllättämään. Yllätyksenä ei tullut, että moni tuntui olevan kaltaiseni noin kolmekymppinen opiskelijaelämän jo taakseen jättänyt lapseton nainen, joka on kiinnostunut arjen kauniista asioista ja matkustuksesta. Mutta ei jämähdetä piirakan leveimpään siivuun, vaan kurkataan vähän lähemmin mitä vastauksenne paljastivat!

98%:a vastanneista on naisia, mutta on joukossa myös pari prosenttia miehiä. Melkein puolet, 46 prosenttia on iältään 26-33-vuotiaita ja lähes kolmasosa ilmoitti ikänsä olevan välillä 34-45. Yli 46-vuotiaita on saman verran kuin alle 25-vuotiaita, eli voin kai viimeistään nyt ikäjakauman perusteella ihan virallisesti todeta olevani aikuinen blogi. Siitäkin huolimatta, että mielessäni toisinaan tunnen itseni vielä ihan parikymppiseksi (okei, tasapuolisuuden nimissä toisinaan myös ikälopuksi), niin teinivuodet ovat jo kiistatta kaukana takana eikä alaikäisiä lukijoitakaan joukostanne löytynyt kuin yhden prosentin verran. Jos siis tiivistetään, niin todellakin suurin osa teistä, eli peräti 75 prosenttia on 26-46-vuotiaita ja jos mennään suuremmalla haarukalla, niin jopa 85 prosenttia on 26-60-vuotiaita. En siis ole ollut väärässä tulkitessani tavastanne käydä keskustelua ja kommentoida, että olette aikuisia, sekä henkisesti että fyysisesti.

kahvi 1

Pitkälti yli puolella teistä ei ole lapsia, peräti 63%:a on siis tällä hetkellä lapseton. Yhdellä kymmenestä on kuitenkin jo täysi-ikäisiä lapsia ja alaikäisiä lapsia on alle 30 prosentilla. 60%:a kertoi olevansa kokopäivätöissä ja 9%:a osa-aikaisesti. 16%:a opiskelee, joko töidensä ohella tai kokoaikaisesti, ja 7 prosenttia vastanneista on kotona lasten kanssa. Löytyipä joukostanne myös muutama eläkkeellä olevakin sekä muun vaihtoehdon valinnut. Jos taas katson muita kävijätilastoja, on helppo päätellä, että tulette Suomen suurista kaupungeista, aivan erityisesti Uudenmaan alueelta sekä Turusta, Tampereelta ja Vaasasta, mutta toki myös ripotellen muualta aina ulkomaita myöten.

Seuraan todella surkeasti blogini kävijätilastoja, mikä on ehkä vähän hölmöä. Niiden katsominen voisi antaa paljon hyödyllistä, mutta toisaalta taas kasvoton numeromassa luo helposti painetta ja se jos mikä on sellainen asia, mitä en halua blogiini liittää. Ei kuitenkaan vaadi kummoistakaan perehtymistä huomatakseen, että olette sitoutuneita. Suurin osa käy täällä hyvin säännöllisesti. Siitä huolimatta yllättävää oli, että jopa 83%:a vastanneista on ollut matkassa mukana jo ainakin pari vuotta, melkein 30%:a jopa 5-7 vuotta! Aika huimaa! Selvästi suurimmalla osalla, eli 76 prosentilla ei ole omaa blogia, mutta 7 prosenttia harkitsee sellaista.

kahvi 2

Mistä sitten olette kiinnostuneita? Aika lailla samoista asioista kuin minäkin, mikä ei ehkä tule yllätyksenä, sillä niillähän juuri blogiani täytän. Melkein 90%:a koki pukeutumisen kiinnostavaksi ja kiinnostavuuden kakkospaikasta kisaavat todella tasaväkisinä kauneudenhoito, sisustaminen sekä matkustus (selvästi ensisijaisesti ulkomaille, mutta puolet vastaajista koki myös kotimaanmatkailun innostavaksi).

Puolet kokevat kiinnostaviksi aiheiksi ruoanlaiton, hyvinvoinnin, ihmissuhteet, liikunnan, ravintolat sekä kahvilat ja muodin. Hännille kiinnostavuudessa jäivät selvästi askartelu, kirjat ja elokuvat. Yksi ainoa henkilö päätti uida vastavirtaan ja totesi, ettei mikään mainituista 14 aiheesta kiinnosta – toivottavasti blogistani kuitenkin löytyy myös jotain hänelle?

Tunnistitko itsesi? Minä ainakin tunnistin! Eli jos olet kylmien tilastojen valossa keskivertolukijani, valitsit kysymyksistä suurin piirtein ne samat kohdat jotka minäkin olisin. Eli hei vaan, samis! Ihanaa, että olette kaikki siellä, samanlaiset ja erilaiset, ja tietenkin, kiitos, että vastasitte!

Tähän väliin sitten sopisi ehkäpä myös miniloman uudelleen arvonta! Joten pyöräytetään numerogeneraattoria uudelleen ja kokeillaan, josko seuraava onnekas, eli nimimerkki Ninka tavoitettaisiin? Eli onnea, olet uudelleen arvotun Mukkulan kartanon miniloman voittaja! Laitatko pikapikaa s-postiini yhteystietosi! :)

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Nää teidän toteuttamat kyselyt antoi kyllä tosi arvokasta tietoa. Pitää vissiin itekin tehdä! :)

Vastaa

Tämä oli kyllä tosi hyödyllinen! Suosittelen lämpimästi :)

Vastaa

Hei,

Ei liity aiheeseen, mutta voisitko vaikka lyhyesti kertoa, mitä kaikkia palveluita suosittelisit omien kokemustesi perusteella vanhasta työstä poishyppäämisen ja uuden suunnan löytämisen suunnitteluun? Vai löytyyköhän tieto jostakin postauksestasi? Vinkkaisin eteenpäin.

Vastaa

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi, tässähän olisi ihan postauksen aihettakin! :) En siis ole kirjoitellut, mutta kylvit idean, joten ehkäpä jonkinlaisen omakohtaisen infopaketin aiheesta voisi koota!

Mutta suunnittelussa auttavia tahoja ovat esimerkiksi oma ammattiliitto (josta selviää ansiosidonnaisen määrä jne) sekä paikallinen TE-Toimisto, jonka kautta löytyy useita hyödyllisiä (maksuttomia) palveluita aina ammatinvalintapsykologista urasuunnitteluun ja työhakemuksen kirjoituskurssiin – tosin epäilen, että noiden palveluiden laadussa voi olla paljon paikallisia eroja, mutta ainakin itse olen hyötynyt oman TE-toimistoni tarjoamista mahdollisuuksista ja saanut niistä runsaasti lisäinspistä, eli kannattaa rohkeasti kysellä vaihtoehtoja ja silmäillä (vaikeaselkoisilta) nettisivuilta tarjontaa! Jos taas yrittäjyysmietteet kiinnostaa edes etäisesti, niin TE-toimiston kautta pääsee myös erilaisiin yritysinfoihin ja -kursseille, tai mikäli Helsingissä asuu, niin YritysHelsinki järjestää aiheesta maksuttomia infotilaisuuksia. :)

Olen myös saanut suositusta Aikapankista, jonka kautta voisi löytyä hyviä kontakteja esimerkiksi urakeskusteluun ja coachaukseen – tosin palvelun ideahan on vastavuoroisesti tarjota aikaansa ja apua jollekin toiselle jonkin muun asian tiimoilta. Tietty oma kontaktiverkostokin kannattaa käyttää laajasti hyödyksi uuden suunnan haussa ja keskustelu erilaisten ihmisten kanssa auttaa selkiyttämään omia ajatuksia ja kirkastaa mahdollisuuksia :)

Vastaa

Kiitos vastauksesta! Eipä varmaan postauskaan olisi pahitteeksi. :)

Vastaa

Jotenkin olin mitenkään asiaa miettimättä kuvitellut että monet muut ovat saman ikäisiä kun minä, joka kuulun tuohon alle 26-vuotiaiden joukkoon mutta kieltämättä elämäni näyttää paljon monen 5-10 vuotta vanhemman lapsettoman elämältä, täyspäivätöitä, omistusasunto Töölössä, yliopistotutkinto alla, matkustelua eli siitä tämä harha. Pakko sanoa 2-3 viikkoa sitten satuin näkemän sinut Stockmannin pysäkillä, en tajunnut että se olit sinä, jäin ihailemaan tyylikästä laukkuasi ja kenkiäsi (kokomusta asu) kun seisoit selin ensin, kännyit ja tunnistin sen sinuksi, istahdit sattumalta eteeni raitiovaunussa mutta ujous voitti siinäkin enkä kehdannut kiittää hyvästä blogista :)

Vastaa

Tuo ikäjakauma yllätti mut ihan täysin! Olisin ehdottomasti kanssa veikannut, että paljon useampi on alle 26-vuotias kuin mitä tämän kyselyn perusteella olisi! Oikeastaan olisin veikannut sen ehdottomasti toiseksi isoimmaksi ryhmäksi :) Mutta toden totta, ikähän ei varmasti ole se oleellinen tekijä vaan kuten sanoitkin, se elämäntilanne. Epäilenkin vahvasti, ettei blogiluettavaa etsitä iän perusteella vaan ihan muiden arjen ja elämän yhtymäkohtien kautta :) Ja mikä parasta, nykyäänhän blogit ja sosiaalinen media ylipäätään mahdollistaa juurikin ihan eri ikäisten, mutta silti jollain tapaa samassa tilanteessa tai muuten vain samoista asioista kiinnostuneiden kohtaamisen!

Kääks, ihana :D Hih, mulla alkoi heti raksuttamaan mielessä, että mistä olen olen ollut tulossa ja minne menossa! Varmaan ihan omiin ajatuksiin uppoutuneena :) Olipas hauska sattuma, ens kerralla nykyäise hihasta! En tosin lupaa, ettei pasmat mene ainakin ihan vähän sekaisin, joten ollaan sitten kaksi ujoa ;)

Vastaa

Pitää itse tehdä samanlainen pitkästä aikaa, kunhan tilanne tasaantuu tuolla uudessa blogikodissa. Aina yhtä mielenkiintoista tietoa. :)

Vastaa

Voi niinpä! En tajua miten en ole näiden kaikkien blogivuosien aikana aiemmin tajunnut tehdä tällaista kunnon kyselyä! Noh, parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan :D Suosittelen kyllä lämpimästi, oli tosi mielenkiintoista nähdä vähän enemmän tilastoja ja tietty se tärkein, eli oli tosi helppo toteuttaa!

Vastaa

Heippa! Voi että, kyllä harmitti kovasti eilen, kun eräs tuttavani kysyi voitostani tänne Mukkulan kartanoon! Vaikka lukijasi olenkin, niin jostain syystä oli siis mennyt ihan ohi, että olin voittanut moisen! Harmi, etten osannut ottaa yhteyttä ja arvonta suoritettiim uudelleen.. Mutta ei voi mitään! Mukavaa kevättä :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.