Tähän viikkoon on mahtunut paljon töitä ja käytännön asioiden hoitamista, mutta onneksi seuraavat kaksi päivää ovat melko vähätöisiä. Aion yrittää ottaa rauhassa jo ihan sen takia, että yleensä kiitettävä vastustuskykyni näyttää pitäneen vapaata ja tänä aamuna heräsin kaktus kurkussa.

Luulen sen johtuneen siitä, etten ole päässyt noudattamaan normiruokavaliotani tai liikkumaan nyt vähään aikaan. Niinpä en ole saanut normaaleja tehoja vastustuskykyyn viher- ja marjajauheista. Toki osansa teki varmasti myös työmatkailu puolikuntoisena. Mutta hei, leikkaukseen reilu viikko! Todella hyvä, että asia etenee näin nopeasti, mutta samalla alkoi myös jännittää tuhottomasti. Leikkaus on kuitenkin aina leikkaus. Silti hyvä, ettei tarvitse odotella ja kun on näin ajoissa, kesääkin vielä jää runsaasti operaation jälkeen jäljelle!

Nyt siis ruokavalioni on ollut harmillisen rajallinen ja olen joutunut karsimaan siitä monta ihan tavallista, mutta mahdollisesti ärsyttävää raaka-ainetta. Olen siis yrittänyt löytää smoothiekomboja, joilla täydentää muuten vaatimattomaksi jäänyttä arkiruokaa.

Käytännössä olen pelannut varmanpäälle ja koonnut smoothietkin simppeleistä ainesosista, mutta täydentänyt niitä proteiinijauheilla. Hyvä esimerkki sellaisista on vaikkapa tämä minttuinen smoothie vegeproteiinilla. Jos vegeproteiinijauheiden maku tuppaa harmittamaan, niin tässä se ei kyllä yhtään puske huonolla tavalla läpi vaan minttu sekä puolukat vievät makupaletissa voiton! Jos on yhtään tottunut käyttämään vegeproteiineja, niin todennäköisesti muutenkin tuo CocoVin Super Vegeproteiini miellyttää, siinä kun on kiva freesi maku. Uutena se sai rinnalleen kookos-kaakaomaun, joka on tuntunut nousseen usean vähemmän vegeprodeihin tottuneen suosikiksi, mutta edelleen, koska en voi sietää kookosta, jäi sen käyttö itsellä yhteen testikertaan. Onneksi tämä vihreä versio maistuu.

Runsas annos kuvien smoothieta syntyy seuraavalla reseptillä:

  1. Sekoita kaikki yhteen tehosekoittimella ja nauti!

Jos huomenna aamulla olen yhtään paremmassa hapessa, kokeilen tehdä jotain Tukholman vierailulla mukaan napatusta herkullisen pinkistä pitayajauheesta. Ehkäpä hedelmäisen smoothiekulhon chiavanukkaalla tai jotain muuta hauskaa.

Rakastan hyviä aamiaisia, mutta pelkästään itselle ei aina jaksa väkertää. Niinpä mies saa tuta aamupalainnostukseni kun koristelen ja katan mitä milloinkin viikonloppuaamun pöytään. Yleensä niin paljon, ettei loppupäivänä juuri enää tarvitse ajatella syömistä.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Moikka pitkästä aikaa! Jotenkin on blogien seuraaminen jäänyt kovin vähälle, mutta nyt löysin jälleen blogiisi. Ihana ulkoasu! Lisäksi haluan toivottaa Sinulle onnea leikkaukseen ja voimia toipumiseen, sekä ihanaa kesää!

Lämpimin terveisin,

Tupuna

Vastaa

Oi, ihanaa kun löysit <3 Ja kiitos kovasti sanoistasi. Kieltämättä jännittää leikkaus, mutta toivotaan, että kaikki menee hyvin ja sen jälkeen ehdin vielä nauttia kesästä :)

Ihanaa kesää myös sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.