Kahden viimeisen remonttiviikon väliin mahtui muutto, mikä imaisi energiasta ja ajasta yllättävänkin ison osan, ensin pakkauksen muodossa ja sitten muuttosäädön jäsentelyn suhteen. Asunto ei ole vielä asuttava, mutta onneksi oma tavaramäärä oli sen verran kompakti, että sen varastointi onnistui yllättävänkin helposti ja väliajan majailen miehen luona. Toki suurin osa elämästä on tällä hetkellä laatikoissa ja koko ajan jotain kateissa, mutta onneksi tämä on vain tilapäistä. Muuton ohella näihin pariin viikkoon mahtui toki muutama muukin merkityksellinen asia.

Lattioiden maalauksen viimeistely

Jo aiemmin maalasin vaaleanharmaiksi keittiön sekä ison tilan puulattiat, mutta eteinen jäi käytännön syistä maalamatta. Oli helpompi maalata asunto paloissa ja toisaalta myös mietin, pitäisikö eteinen maalata vasta selvästi myöhemmin, mutta tultiin siihen tulokseen, että järkevintä hoitaa kaikki lattiamaalaukset pois alta. Lattia on helppo suojata ja toisaalta maalipinta tuo jo itsessään suojaa herkälle puulle. Niinpä parina iltana maalasin eteisenkin lattian.

Se ei ajallisesti ollut kummoinen työ, mutta kieltämättä vaati vähän suunnittelua, että saa maalattua tilan siten, että samalla itse poistuu asunnosta kaikkine tavaroineen ja maalausvälineineen. Ihan vieressä kun ei ollut mitään tasoa tai maalitonta pintaa käden ulottuvilla, joten viimeiset vedot oli maalattava ovi auki kynnyksellä seisten. Mutta nyt se on tehty, ja miten tyytyväinen edelleen olenkaan sävyvalintaan!

Väliseinän rakennus

Remppa-ammattilaiseni on arkena kiinni jo aiemmin sovitussa projektissa, mikä on vähän viivästyttänyt nykyisiä remonttivaiheitani ja olenkin miettinyt kärsimättömänä, pitäisikö etsiä toiset apukädet joihinkin vielä keskeneräisistä töistä. Siinä on aina ylimääräinen vaivansa ja riskinstä, joten en ole vielä ihan varma miten olisi järkevintä. Onneksi ei ole hätä, mutta toki toivoo, että asiat etenisivät mahdollisimman nopeasti. Nykyinen ammattilaiseni on tosi hyvä ja tehokas, joten sekin tukee kärsivällisyyttä aikataulujen suhteen.

Väliseinän rakennus päästiin aloittamaan viikko sitten, Mirror Linen ihana lasiruudukko sai raamit ja asunto sai uuden merkittävästi tunnelmaan vaikuttavan elementin. Jännitys iski hetkiä ennen kehyslautojen hakkaamista kiinni lattiaan, mutta hälventyi heti kun seinä sai muodon. Se tulee jakamaan hyvällä tavalla tilaa. Seinän rakennusurakka on suurin piirtein puolessa välissä, eli seuraavalla kerralla viimeistellään raamit kiinteäksi seinäksi, jonka jälkeen sen pääsee maalaamaan. Pieni elementti kokonaiskuvassa, jolla on kuitenkin valtava vaikutus asunnon rytmiin ja fiilikseen!

Keittiönsuunnitelman viimeistely

Kitzenin keittiösuunnitelmasta ja tilaamisesta kirjoitinkin jo, mutta sekin oli merkittävä konkreettinen asia näissä viikoissa. Vaikka kodinkoneet täytyy vielä hankkia samoin kuin vetimet, niin silti yhden ison palasen pyörittäminen on saatu päätökseen ja voi enää odottaa valmistusviikot ennen kuin näkee suunnitelman luonnossa. En malta odottaa, että paperilla pyörineen suunnitelman näkee luonnossa!

Kylpyhuoneen laattavalintoja

Muuton kynnyksellä jatkoin märkätilojen laattapohdintoja ja muistin, että vielä on yksi alan yritys, jossa en ole käynyt. Hyvä niin, sillä ensimmäistä kertaa löysin valikoimasta sellaisia laattoja, joita olen miettinyt, mutten ole vielä muualta löytänyt. Kannatti siis olla kärsivällinen.

Omat haasteensa suunnitteluun tuo se, että tila on pieni, ulokkeellinen ja lattiakin viemäriä kohti viettävä. Niinpä on ollut ehdotonta, että lattiaan tulee pienet laatat ja mieluusti myös muualle kompaktit sekä eri tilanmuodoissa toimivat. Näiden yhdistäminen siinä värimaailmassa ja käytännöllisyyskulmassa mitä olen halunnut, ei ole ollut helpoin juttu. Onneksi sain vihdoin tässäkin asiassa onnistumisen tunteita ja uskon vahvasti, että ihan pian pääsee laittamaan laatatkin tilaukseen.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Aikamoinen palapeli, kun kaikki osaset pitää saada loksahtamaan paikalleen. Mutta kyllä se lopulta valmistuu, sitten voi jo huokaista helpotuksesta. Hyvännäköisiä valintoja olet tehnyt.

Vastaa

Nyt on kieltämättä ollut hieman turhaumaa näistä aikatauluhaasteista, mutta yritän ajatella just noin kuin sanoit, lopulta se valmistuu ja sitten voi huokaista helpotuksesta ja myös varmasti nauttii lopputulemasta! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.