Bratislava, tuo tunnelmallinen pieni pääkaupunki vain noin tunnin matkan päässä Wienistä. Niin helppo yhdistää samaan reissuun sen kanssa. Päiväretki riittää mainiosti, mutta toisaalta yön yli kestävä vierailu tarjoaa mahdollisuuden nähdä kaupunki ilta-aikaan ja muutenkin antaa tilaa kierrellä kaupunkia kiireettä.

Itse olen vieraillut Bratislavassa kolmesti. Ensimmäisellä kerralla yön yli, toisella päiväretken verran ja nyt viimeisimmällä kerralla jälleen yön yli. Joka kerta olen käynyt Bratislavassa Wienin reissun yhteydessä, sillä se vain on niin helppo ja luonteva yhdistelmä. Ensimmäisillä reissukerroilla olen keskittynyt Bratislavan vanhankaupungin alueeseen, joka on kompakti, mutta ehdottomasti alueen sydän. Useimmat turistit taitavatkin pysyä pitkälti juuri vahankaupungin ja linnoituksen tuntumassa. Myös hotelleja on runsaasti juuri siellä, niin vanhoissa kortteleissa kuin Tonavan varrellakin.

Ensimmäisellä kerralla majoituin näyttävässä 1200-luvulla rakennetussa talossa sijaitsevassa Arcadia Boutique Hotelissa, joka oli aivan ihana (ainakin silloin 10 vuotta sitten, heh)! Harkitsin sitä jopa hetken tällekin reissulle, mutta sitten heräsi uteliaisuus, tuntui siltä, että haluan nähdä jotain uutta. Niinpä päätin astua pois ilmeisimmältä alueelta ja tutkailla, mitä on ympärillä. Sen jälkeen valinta olikin selvä, Loft Hotel Bratislava.

Yllätyttekö jos sanon, että visuaalisuus painoi hotellivalinnassa melko paljon? Toki myös hinta oli järkevä, mutta toisaalta, niin se tähän vuodenaikaan oli pääsääntöisesti kaikissa Bratislavan hotelleissa. Loft Hotelissa miellytti se sama ominaisuus kuin Wienin Max Brown -hotellissa, hotellin tyyli jatkui eheänä yleisistä tiloista huoneiden ja niiden yksityiskohtiin. Jos Max Brown oli selkeästi urbaani ja hipsteri, tämä oli rouheampi ja asteen verran maskuliinisempi. Wienin hotelli nousi omaksi suosikikseni, mutta mies taas totesi Loftin olleen paras hotelli pitkään aikaan, joten täytyy antaa tunnustusta sillekin.

Oikeastaan hotelli oli hyvä valinta monella tapaa. Ensinnäkin oli kiva nähdä paremmin Bratislavaa vanhankaupungin ulkopuolelta, ja itse asiassa kävelymatka sieltä Loftille oli lyhyempi kuin ajattelin. Hotelli sijaitsee ihan lähellä rautatieasemaa, joten jos saapuu tai lähtee junalla, on sijainti siihenkin nähden erinomainen. Hotellin etuna on myös mainiot palvelut, kuten viinibaari ja oma pieni olutpanimo. Lisäksi aamiainen oli järjettömän hyvä – kuinka monella hotelliaamiaisella saa nauttia valmiiksi kasattuja tuorepuurobowleja ja vaikka mitä muita jänniä bakery-tuotteista ja erikoisia juustoja. Täysi kymppi aamiaiselle!

Vaikka saapumisemme aikaan Bratislava kylpi auringossa, muuttui sää asteittain ja illalla vettä tulvi yli äyräiden. Niinpä kun olimme nähneet auringonlaskun Tonavan kupeessa ja kävelleet takaisin hotellille, päätimme ottaa mukavasti ja illallistaa hotellin yhteydessä sijaitsevassa Fabrika Beer Pub -ravintolassa.

Ravintola oli ilmeisen suosittu myös paikallisten keskuudessa, eikä ihme. Oman panimon olutta, paikallisia viinejä ja erinomaista (ja erinomaisen hintaista) ruokaa! Mies söi herkullisen vegeburgerin kun itse päädyin astetta kevyempään kahden alkuruoan illalliseen aperolin kera. Aperolilla myös skoolattiin juuri ennen illallista huomatulle asuntolainatarjoukselle.

Majoitusvalinta meni siis nappiin. Aamulla aamiaisen jälkeen junalle lähtiessä ei mennyt kymmentäkään minuuttia kun olimme jo asemalla. Ja koska junia menee päiväsaikaan Wieniin vähän väliä, emme suotta ostaneet lippua ennakolta vaan hoidimme asian vasta rautatieasemalla.

Loftin (ja oikeastaan koko Bratislavan vierailun) eduksi on sanottava, että palvelu oli silmiinpistävän ystävällistä ihan joka puolella. Muutenkin hotellikokemus oli ihana, huone oli hiljainen ja isosta ikkunasta aukesi näkymä viereiseen puistoon. Sänky oli suuri ja pehmeä, ja kylpyhuoneetkin todennäköisesti remontoitu ei niin kovin kauan aikaa sitten.

Jos siis kaipaa vaihtelua vanhankaupungin historiallisille hotelleille, kannattaa miettiä vaihtoehdoksi Loft Hotellia!

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kiitos vinkeistä, tämä pannaan korvan taakse, kun mennään Wieniin.

Vastaa

Oi, ihanaa Wienin matkaa kun sen aika koittaa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.