Viimeisten vuosien aikana olen huomannut yhden erityisen merkittävän kehitysharppauksen itsessäni ja se liittyy päätöksentekokykyyn. Pienissä päätöksissä saatan edelleenkin viipyillä huvittavuuksiin asti, mutta isoihin (ja samalla myös niihin oikeasti merkityksellisiin) en enää jää jumiin. Välillä olen jopa naurahtanut, että olenkohan jo ylittänyt rajan siinä, missä kehitysaskel on jo mennyt liian pitkälle ja teen päätöksiä jopa liian nopeasti? Tiedä häntä. Joka tapauksessa, vuodet ovat auttaneet havaitsemaan, että jokaisesta valinnasta ja muutoksesta on seurannut uusia mahdollisuuksia ja uusia kiinnostavia kokemuksia, mutta myös sen, että harva valinta on lopullinen. Jos asiat hoitaa fiksusti, voi vielä myöhemmin nöyränä koukata lähtöpisteen kautta paljon enemmän oppineena kuin jos ei olisi koskaan uskaltanutkaan katsoa ympärilleen.

Ja sellaisen muutoksen aika on nyt, tai tarkalleen ottaen vasta parin viikon päästä. Paluu juurille. Tiedän, että muutin blogeineni Annaan ihan vasta, ja te olette joutuneet painamaan mieleen jo yhden uuden osoitteen. En osannut ajatella, että uusi muutoksen tarve iskisi jo näin nopeasti, mutta niin vain kävi. Annalla on otettu blogini ihanasti vastaan, mutta ehkä huomaatte, että postaustahtini on silti hiipunut ja siinä ei auta muu kuin katsoa peiliin. On siis aika elvyttää inspiraatio, ja mikä olisikaan parempi tapa ruokkia sitä kuin ottamalla kokonaisvastuu (niin hyvässä kuin pahassa) itselle. Tunnen piston sydämessäni siitä, että ehdin olla täällä vain niin vähän aikaa ja tuoda ylimääräistä vaivaa kaikille, mutta toisaalta on kuunneltava myös itseään.

Näillä puheilla blogini palaa siihen, mistä joitain vuosia sitten lähdettiin, itsenäiseksi. Ja te joudutte opettelemaan jälleen yhden uuden osoitteen, mutta nyt lupaan, että mitä tahansa tulevaisuus tuokaan, riittää, että muistatte tämän:

www.secretwardrobe.fi

Se tulee tuomaan teidät aina perille.

croatia beach 2

Blogi ei ole vielä uudessa osoitteessa, mutta kerron kun on! Itse asiassa, palaset ovat vielä sen verran hajallaan, että olen lakonisesti todennut, että saa nähdä, onko blogia olemassa enää vuoden vaihteessa.

Oikeasti voitte olla varmoja, että täällä kulisseissa teen kaikkeni, että uusi osoite toisi eteenne ihanat uudet sivut 1.1.2016. Aikataulu vain on tiukka, tiedän. Fiksumpihan olisi ottanut prosessiin enemmän aikaa, mutta itse laitoin sitten vauhdilla kytevästä ajatuksesta teoiksi ja yllätin läheisetkin.

Tekninen toteutus ja muut käytännön jutut ovat siis parhaillaan työn alla ja olen viimeiset kolmisen viikkoa miettinyt erilaisia pohjaratkaisuja, käytettävyyttä ja visuaalisia aspekteja. Haluan säilyttää osin vanhaa ja hyväksi havaittua, mutta kaipaan myös jotain uutta, joten jännityksellä itsekin odotan, miten visioni herää käytännössä henkiin. Ja ehtiikö se herätä ajallaan. Tosin mitäpä sitä liikaa stressaamaan. Haluaisin ajatella, ettette katoaisi, vaikka tammikuun ensimmäinen viikko olisikin vielä vähän hakemista. Ettehän? ;)

Loppuvuosi siis vielä tässä osoitteessa, muistutan kun on viimeistään aika ottaa uusi osoite talteen! Ja näin lopuksi täytyy vielä todeta, että vaikka käytännön asiat jännittääkin yllättävän paljon, niin samalla olen älyttömän inspiroitunut siitä, että saan rakentaa omaa visuaalista silmää ilmentävää kokonaisuutta.

Mikäli teillä on toiveita käytännön juttuihin liittyen, vaikkapa siihen, millaisista blogipohjaratkaisuista yleisesti ottaen tykkäätte (palstan leveys, kuvien koko, fontit jne jne), millä asioilla voisin tuoda lisäarvoa lukukokemukseenne ja mihin aiheisiin haluaisitte tulevan kokonaisuuden painottuvan entisestään, niin nyt olisi erityisen kiva kuulla mietteistänne!

Katso myös nämä

34 comments

Vastaa

Onneksi joku muukin tekee yhtä nopeita päätöksiä :D huikkaa jos voin olla avuksi!

Vastaa

Kiitti! Vähän veikkaan, että tulen jossain vaiheessa nykimään sua hihasta ;)

Vastaa

Mahtavaa, onpa kiva uutinen! Ei minulla ole mitään Annaa tai edellistäkään yhteisöäsi vastaan, mutta itsenäisyys kyllä vaan näkyy minun mielestäni blogeissa yhä hyvällä tavalla. Onnea matkaan! Ja hei ehditäänkö vielä nähdä tulevalla viikolla? :)

Vastaa

Onpa kiva kuulla, ja kiitos paljon!! Ja hei joo, olisipa kiva nähdä! Mulle kävisi loistavasti vaikka tulevan viikon torstai tai perjantai, mutta viestitellään vaikka fb:n puolella :)

Vastaa

Hei
Varmasti jatkan kirjoituksiasi ja katselen kuvia. Meistä lukioistahan saat ammennettua lisää virtaa. Mielenkiinnolla jään odotteleen ja maltti on valttia.
Onnee jo tässä vaiheessa. :)

Vastaa

Onpa ihana kuulla, kiitos!! Lukijat todella ovat bloggauksen suola <3

Vastaa

Onnea päätöksestä, uskon että olet itsenäisenä bloggarina parhaimmillasi.
Ihailen rohkeuttasi tehdä isoja päätöksiä nopeasti, taidan itse olla samanlainen :)

Blogissa suuret kuvat, selkeä ulkoasu ja helppo postausten lukeminen on parasta.
Ja se, että blogi on kirjoittajansa näköinen, eikä kopioi hetken trendejä ulkoasussakaan.

Vastaa

Kiitos ihana! Ja kuulostaa siltä, että ihan samat jutut viehättää sua blogeissa kuin muakin – isot kuvat, selkeys ja tietty bloggaajan näköinen kokonaisuus ovat myös munkin mieleen! Toivottavasti onnistun tuomaan ne hyvin uuteen blogiin :)

Vastaa

LOISTAVAA! Mä hihkun täällä hurraahuutoja sulle! Jessss!

Vastaa

Oi, ihana kuulla!! <3

Vastaa

Paljon onnea rohkeasta päätöksestä! Hienoa, että yhä useampi bloggaaja uskaltaa tehdä tätä itsenäisesti.

Pieni toive blogin ulkoasuun olisi, että postaukset näkyisivät kerralla kokonaan. Tykkään, kun blogin yleisfiilis, kuvat ja tekstit ovat kerralla silmäiltävissä. Useampi klikkailu tekee lukemisesta raskaampaa.

Vastaa

Kiitos paljon!! Ja ihana kuulla toiveita! :) Mulla on itse asiassa ihan sama juttu, että tykkään siitä, että etusivulla näkyy kokonaisia postauksia, joten tämän toiveen toteutus on ehdottomasti tavoitteena :)

Vastaa

Rohkea päätös ja minä en ainakaan katoa mihinkään! <3

Vastaa

Jee, ihana kuulla!! <3

Vastaa

Tosi hieno juttu, en hirveästi tykännyt Anna-lehden blogien ulkoasusta ja huomasin ettei tullut enää niin aktiivisesti seurattua sinun blogia, joten ilolla seuraan uuteen osoitteeseen!!! Tsemppiä ja muista, että vaikka sivujen ulkoasukin on tärkeä niin sisältö ratkaisee, aivan niinkuin meissä ihmisissä livenäkin! ?

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentistasi ja onpa kiva kuulla, että muutos kuulostaa hyvälle!! :) Myönnän vuosien varrella kehkeytyneen haaveen päästä tekemään vielä enemmän itsekin näköistä kokonaisuutta, joten hauskaa (ja myös jännittävää) päästä uuden suunnittelemaan blogin ilmettä :)

Vastaa

Onnea! Kannattaa kuunnella sydäntään. Uskon, että saat itsenäisenä bloggaamisesta enemmän, ja siihen suuntaan ollaan varmasti menossa. Ajattelinkin tätä, kun viimeksi viestiteltiin! Mun uusitut sivut avautuvat huomenna, mutta olen itse kamalassa korvatulehduksessa, joten blogi on ihan hiljainen. Mutta eipä tule itsenäisenä siitäkään paineita!

Vastaa

Kiitos tuhannesti kommentistasi ja henkisestä avustasi tässä projektissa :) Ja upealta näyttää uudet sivusi, en malta odottaa, mitä Ida loihtii mun visioiden pohjalta ;)

Vastaa

Onnea matkaan. Blogisi oli enemmän itsesi näköinen ennen. En itse asiassa tykkää tästä anna-lehden blogien ulkoasusta.

Vastaa

Kiitos kovasti!! Toivottavasti nähdään uudessa osoitteessa – sinne onkin työn alla vähän erilainen kokonaisuus ja enemmän edellistä blogipohjaa henkivä (muttei silti ihan samanlainen) :)

Vastaa

Onpa huippuhomma! En oikein itse pidä Annan bloggaajavalinnoista (yleisesti, salainen kaappi kiva!) enkä teknisestä alustasta, eli muutto on huippujuttu!

Jos sen verran saisi vienosti toivoa, että hyvä RSS feed olisi ehdoton meille tekkinörteille :)

Vastaa

Kiitos!! Ihana kuulla, että muutto on positiivinen uutinen! :) Itse odotan kovasti, että pääsee suunnittelemaan blogipohjaa yksityiskohtia myöten! Ja kiitos toiveesta, pistetään ylös! :)

Vastaa

Jes, ihanaa! Tää on mun lempiblogeja mutta jostain syystä Annaan muuton jälkeen jäi lukematta säännöllisesti. En pidä tästä blogipohjasta ja tosiaan, postaustahtisi hiipui.

Blogien ulkonäköön liittyen noin yleisesti: Pidän siitä, kun koko juttu kerralla nähtävissä, samoin siitä, että yhdellä sivulla enemmän kuin kolme viimeisintä juttua. Eli en halua liikaa klikkailla ”Next Next Next” tms. Isot kuvat on kivoja, mutta liian isot kuvat raskaita lukea mobiililla tai vähääkään vanhemmalla koneella. Teidän matkablogin visuaalinen ilme on mieleeni, hyvät fontit ja sopivan keveä ilme. Kaikki liialliset mainokset, erityisesti mainosvideot jotka pärähtävät päälle pyytämättä ovat pahasta.

Vastaa

Oi, onpa kiva kuulla, että olet noin yleisesti ottaen tykännyt blogistani! Toivottavasti muutto innostaa taas säännöllisemmin blogini luokse :)

Ja kiitos tuhannesti toiveista, nämä otan ehdottomasti huomioon! Selkeä sekä visuaalisesti harmoninen kokonaisuus on tavoitteissa. Olen näin alkuun pureskellut sellaista viiden postauksen pääsyä etusivulle – se voisi olla sopiva selailuun, muttei kuitenkaan liikaa, että latautumiseen menisi turhan kauan. Mutta katsotaan mihin päädyn kun pääsen näkemään uuden pohjan esiasteen ;)

Vastaa

Minulla on sama toive kuin Minnillä, en pidä ylimääräisestä klikkailusta!

Sinänsä minulle on se ja sama, millaiselta alustalta luen blogiasi. Täytyy kuitenkin todeta, että ehkä tämä Annan blogialusta ei ole ihan sinulle ominaisin. :)
Tsemppiä uusiin haasteisiin!

Vastaa

Kiitos kovasti kommentistasi!! Ylimääräinen klikkailu on kyllä hankalaa, jotkut tykkää ja jotkut ei, varmaan paljon tottumiskysymys – tavoite on palata perinteiseen esitystapaan, jossa näkee viimeisimmät postaukset heti kokonaisina :) Ja tietekin haaveena on myös enemmän omannäköinen kokonaisuus!

Vastaa

Kiva kuulla, tämä Annan blogipohja ei ole kovin lukijaystävällinen eikä blogipohja oikein ollut sinun näköinen, kuten aikaisemmat. Uutta osoitetta odotellen, oli se sitten tammikuun ensimmäinen tai toinen viikko ?

Vastaa

Kiitos tuhannesti kommentistasi! Ihana kuulla, että muutto on positiivinen juttu! :)

Vastaa

Tämä on hyvä uutinen! En yhtään pidä tästä Annasta (ja tästä klikkailusta) ja siksi blogisi lukemistahti minullakin harventui ja mielenkiinto vain hiipui. Odotan siis kovin jo uutta raikasta ja helppolukuista ja yksinkertaista ilmettä :) Tsemppiä!

Vastaa

Oi, onpa kiva kuulla, että on hyvä uutinen! Ja ymmärrän hyvin tuon lukemistahdin hiipumisen, onhan mullakin postaustahti hiipunut! Toivottavasti tykkäät tulevasta pohjaratkaisusta, yritän ainakin kovasti miettiä kokonaisuutta niin lukukokemuksen kuin visuaalisuudenkin kautta :)

Vastaa

Samaa mieltä täällä kuin moni aiempikin kommentoija, eli jostain syystä blogisi jäi aika usein lukematta annaan muuton myötä. En jotenkin vaan pidä tästä.

Ja vielä tulevastakin blogista samaa mieltä, vähemmän klikkailuja ja ne hemmetin itsestään huutavat videomainokset pois, muissa mainoksissa ei vikaa :)

Vastaa

Kiitos kovasti kommentistasi! Yritän ottaa kaikki toiveet huomioon uutta suunnitellassa, ja jännityksellä sekä innolla odotankin, miten visio konkretisoituu! Toivottavasti tykkäät!! :)

Vastaa

Hei ja onnea blogi muutosta! Ihan mahtava juttu! :) Olen seurannut jo vuosia blogiasi ja matkassa pysytään edelleen. On sanottava, että olen samaa mieltä monen muun kommentoijan kanssa, että on helpompaa kun kerralla näkyy useampi postaus kokonaan ja ei tule niitä raivostuttavia videomainoksia. Turhat klikkailut pois niin on lukija ystävällisempää. :)

Vastaa

Hieno juttu, tsemppiä omille urille! Mulle kävi samoin kuin monelle kommentoineelle – täällä blogiasi ei tullut oikein seurattua (tämänkin luin vasta nyt).

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.