Olette jo ehkä huomanneet, että minulla tuppaa olemaan useimpina kausina tietyt suosikkivaatteet, joita käytän kyllästymiseen asti. Ei ole epäilystäkään, etteikö tänä syksynä toinen niistä olisi tyttömäinen kellohelmainen ruutuhame, joka on blogissakin silloin tällöin jo vilahdellut. Toinen ihastus taas ei olekaan täällä vielä näkynyt, Zaran joulunpunainen neule, mutta on ollut päällä varmaan joka toinen päivä (tänäänkin, heh). Ihana pehmeä neule sopii väriltään joulunaikaan ja lämmittää mukavasti miinuskeleillä, se sopii farkkujen kanssa käytettäväksi ja tietty toimii hameenkin kanssa – täydellinen yläosa siis! Mainitsinkin pari postausta sitten, että punainen on suosikkivärejäni, mutta yllättävän vähän silti kyseistä väriä vaatekaapistani löytyy. Ehkä siis osin myös siksi olen viihtynyt tässä punaisessa paidassa erityisen hyvin!

Niin, ja kyllähän te se kolmannenkin syyssuosikkini jo arvaatte? Kyllä, tekoturkis. Se on hiipinyt varovaisesti kaappiini ensin pikkukaulurin muodossa, sitten vähän isomman turkishuivin muodossa ja nyt lopulta kotiutin turkisliivin. Olen jo vähän aikaa silmäillyt kivaa sellaista, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan, kunnes Bootzin alesta bongasin väriltään ja malliltaan kivan. Omat koot olivat tosin jo menneet, mutta päätin silti kokeilla onneani ja tilasin vähän isomman. Noh, juuri sen yhden koon liian isoltahan se tuntui, mutta päätin silti pitää, eipä tällaisen päällysvaatteen tarvitse niin napakka olla, mahtuupahan alle paksut vaatekerrokset ja muutenkin vyöllä saa kurottua vähän muotoa. Liivillä pärjäsi vielä ihan mukavasti ulkona kun alle laittoi pitkähihaisen kerrastoyläosan, päälle villaneuleen ja käsiä suojaamaan (mustat) nahkakäsineet.

                                  turkisliivi 18turkisliivi 31turkisliivi 35  Neule: Zara / Tekoturkisliivi: Only / Hame: Oh My Love / Nilkkurit: Shoeshibar / Laukku Marc Jacobs

Katso myös nämä

14 comments

Vastaa

Ihanan jouluinen asu :)

Vastaa

Hih, työkaveri nimesi jo neuleeni tonttupaidaksi – ilmeisesti se on omiaan tuomaan joulun mieleen itse kullekin ;)

Vastaa

Mulla on samantyyppinen turkisliivi, ostettu Vilasta jo muutama vuosi sitten. Jäänyt jotenkin vähälle käytölle, kun en ole osannut yhdistellä. Pitääpäs taas miettiä, miten saisi sen käyttöön. Näyttää sulla hyvältä.:)

Vastaa

Turkisliivi ei kieltämättä ole se kaikkein helpoin yhdisteltävä, etenkin jos haluaa pysyä lämpöisenä. :) Ainakin minunkaltaiselle vilukissalle on haaste se, että turkisosuus lämmittää vain keskivartaloa eikä käsiä, pitää siis olla juuri oikea aika vuodesta, ettei ole ole liian kylmä tai kuuma sen kanssa! Mutta paksun villapaidan kanssa se menee oivasti, ja olen myös miettinyt, josko toimisi bleiserin päällä? Hmm, täytyy kokeilla :)

Vastaa

Ihana liivi, himoitsen samantyyppistä… Mietin ensin neuleliiviä, mutta nämä kuvat nähtyäni harkitsen just tällaista :) Sopii sinulle todella hyvin ja muutenkin asu on oikein kiva!

Vastaa

Kiitoksia, ihana kuulla, että toimii! Oi, neuleliivi kelpaisi minullekin ja sopisi loistavasti tähän vuodenaikaan! :) Huomaan, että liivimallisia yläosia ei todella ole ollut aiemmin vaatekaapissani, mutta ehkäpä tämän myötä intoudun enemmänkin ;)

Vastaa

Todella kaunis kokonaisuus, tuossa viihtyy varmasti! Ja vyö on kyllä aivan täydellinen liivin kanssa, tuo kauniisti ryhtiä ja muotoa liviin. Ihan nappi! :)

Vastaa

Oi kiitos!! Tykkään kovasti vyötärövöistä vähän kaikessa, ne tuovat vyötäröä kivasti esiin ja kokonaisuus saa samalla pienen ripauksen lisää naisellisuutta :)

Vastaa

Mulla on kaikkien liivien kanssa ollut ongelmana nimenomaan se, että missä lämpötilassa niitä pystyisi käyttämään. Kädet ei tarkene ilman hihoja kuin riittävän lämpimällä, ja liivi on yleensä silloin kuuma. Kaunis tuo kyllä on, menisi ehkä sisävaatteeksi näin talvella. Tässä yhteydessä täytyy siis todeta, että olen monta kertaa muutenkin ihmetellyt, miten tarkenet asukokonaisuuksissasi kylmemmillä ilmoilla. Tulee vilu hihattomuuden lisäksi jo ohuita sukkiksia ja lyhyttä hameenhelmaa katsoessa :D

Vastaa

Tuota samaa pohdin itsekin liiviä ostaessani, että onko se tarpeeksi monikäyttöinen vai onko käyttökausi häviävän lyhyt, juuri tietyn lämpötilan vaativa ja tottahan se on, ei se todella ympärivuotinen ole! Kerrostamalla tosin saa yllättävän paljon aikaan, niin myös tässä, laadukas kerrasto ja villapaita pitävät hyvin lämpimänä ja karvaliivi on ekstraa. Tosin kun miinusasteille hypätään, sitten tulisi jo vilu, joten mielestäni liivi onkin ehdottomasti pluskelien vaate. Huonoon saumaan siinä mielessä kaappiin asteli, juuri alkoivat kelit kylmetä ;)

Heh, muutenkin suosin pukeutumisessa kerrostamista! En ole enää viimeiseen kuukauteen käyttänyt juuri alta 60 denierin sukkiksia ja syvemmälle talveen mennessä denierilukemat sen kuin kohoavat. Ja tietty ulos lähtiessä muistutan yleensä talviaikaan Michelin miestä, niin paljon kerroksia asun ja takin välissä on :D Korvaamattomia omassa vaatekaapissa ovatkin ohuet, mutta lämpimät neuleet, jollaisia pystyy sujauttamaan lämmikkeeksi ohuemmankin takin alle ulos lähtiessä ja jotka menevät taas kylmemmillä ilmoilla vielä paksumman villatakin alle. Housujen alle taas pääsee hyvin nopeasti sukkikset tai jopa kerrasto, riippuen mittarinlukemasta. Palelen herkästi ja vihaan kylmää, joten siksi kerrostaminen on omalla kohdalla välttämättömyys :)

Vastaa

Todella ihana pirteä kokonaisuus :) Tykkään :) Liivi oli selvästi hyvä ostos, kaunis on :)

Vastaa

Oi, suuri kiitos, ihana kuulla!! :)

Vastaa

Kaunis asu ! Minusta turkisliivin on hyvä olla hieman iso, että sen alle voi tarvittaessa pukea neuleen tai vaikka takin. Juuri tuota takki / liivi yhdistelmää haluaisin kokeilla, mutta en ole vielä löytänyt sitä oikeaa liiviä.

Vastaa

Kaunis kiitos! Ihan totta, että tällaisessa vaatteessa isommasta koosta ei ole yhtään haittaa, päinvastoin, onpahan monipuolisesti yhdisteltävissä erilaisiin yläosiin ja tarvittaessa taas vyöllä saa kivasti kurottua vähän kapeutta :) Tsemppiä oikean liivin metsästykseen, ehkäpä talvialeen pongahtaa kivoja malleja? :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.