Minimatka Tukholmaan hujahti nopeasti ohi, päivä maissa oli auttamattomasti liian vähän nähdäkseen kaikkea mitä olisi halunnut, etenkin kun viime kerrasta oli jo ehtinyt vierähtämään niin kauan. Nyt aika kului lähinnä etäisesti tuttuja kulmia kaarrellessa, tunnelmaa haistellessa ja nauttiessa mielettömän upeasta auringonpaisteesta, joka oli aivan jotain muuta kuin mitä säätiedotus vielä edellisenä päivänä oli antanut odottaa. Jalat tuli käveltyä kipeiksi, ja tänään niitä on lepuutettu sohvalla ja yritetty kivusta huolimatta venytellä ja painella, ehkä ne huomiseksi tokenevat.

Siinä missä edellisestä Tukoholman käynnistä oli ehtinyt kulua aikaa, oli myös laivalla olosta, ja havahduin vahvasti tunteeseen, että olen tullut vanhaksi, tai ehkä enemmänkin mukavuudenhaluiseksi. Notkuvat buffeepöydät eivät saaneet vettä kihoamaan kielelleni, kaikki kun tuntui olevan kaikille sopivaa, eli vähän liian väritöntä ja mautona, ja ihmismassat noutopöydän ympärillä siavat melkein jo luovuttamaan oman ruoan haun suhteen. Onneksi meillä ei ollut kiire minnekään, ja kun nälkäisimmät olivat ehtineet poimia mieleisensä päältä, ehti oman osansa hakea myöhemminkin. Pari tuntia syöden ja jutellen hyvässä seurassa vierähti nopeasti, mutta silti mielessäni päädyin siihen, että ensi kerralla suuntaan ehkä mieluummin syömään laivan tilausravintolaan.

Hytissä tuskastelin yökerhosta kantautuvia ääniä ja ilman laivasta saatuja korvatulppia olo olisi ollut liki lohduton, pienet laivapetit olivat yllättävän mukavat, mutta eivät kuitenkaan omaa sänkyä päihitä. Olin myös autuaasti unohtanut aamulla käytävän täyttävän eritteiden hajun ja joskus aamuyön tunteina hyttien lomaan sammuneiden väistelyn aamiaiselle suunnatessa. Onneksi Tukholmaan pääsee nykyään ilmeisen edullisella myös lentäen, mutta ei laivamatkassakaan silloin tällöin valittamista ole, ensi kerralla vain voisi olla valmis maksamaan hivenen enemmän saadakseen lisää tilaa ja vähän enemmän mukavuutta.

Onneksi se mitä olosuhteissa hävittiin, seurassa voitettiin, mieluisampaa kombinaatiota laivamatakseuraksi tuskin on. Niin ja Tukholma, onhan se kaunis, oikeastaan vielä kauniimpi kuin muistin, hyvän fiilikseen kyllä varmasti vaikutti myös sää, jonka oli odottanut olevan ihan jotain muuta. Kaikki näyttää kauniilta auringonpaisteessa!

Shoppailua tuli tehtyä vähän, mutta sitäkin enemmän tarpeen tulevaa, sekä maista että taxfreestä. Nyt kun taxfreestä tuli saatua uusi risteilylahjakorttikin, niin en ehkä panisi pahakseni uutta matkaa, etenkin kun tällä kertaa jäi välistä toki jo pelkästään kiinnostavia kaupunginosia, mutta myös Fotografiska (sen terminaalinläheisyydestä huolimatta) ja söpö konditoria Ladurée, jossa ystävä ehti piipahtamaan ja itse jäin kateellisena haaveilemaan kauniista paperikasseista ja niiden epäilemättä vielä ihanammasta sisällöstä. Tukholman asuihin ja ostoksiin palailen myöhemmin, nyt jatkan sohvalla löhöilyä ja uuteen viikkoon valmistautumista. Sitä ennen vielä iso kiitos rakkaille matkaseuralaisille <3

Katso myös nämä

12 comments

Vastaa

Ihania kuvia! Mä en olekaan käynnyt Tukholmassa varmaa 10 vuoteen! Noi laivamatkat ei hirveesti houkuta, mutta ehkä voisi lentäen mennäkin! :)

Vastaa

Itselläkin ehti vierähtää jotakuinkin seitsemän vuotta viime kerrasta, joten oli jo aikakin :) Tukholma on kiva, ostosmahdollisuudet hyvät ja muutenkin kaupunki viihtyisä, mutta juu, ne laivamatkat, niihin taidan olla ihan liian vanha ja mukavuudenhaluinen :)

Vastaa

Taisimme matkata eri laivoilla, sillä Fotografiska oli meidän terminaalistamme metromatkan päässä. Laivamatkustus on kyllä rankkaa – muine risteilijöineen, ahtainen hytteineen, huonoine risteilyohjelmineen, aikaisine herätyksineen. Valitsimme poikaystäväni kanssa päivällisemme buffet-pöydän sijaan á la cartelta, ja olimme oikein tyytyväisiä valintaamme. Sen lisäksi, että buffet on ylihintainen, sen antimet eivät ole kovin laadukkaita – tietysti muutama poikkeus siellä kaiken runsauden seassa on. Pitäisi jatkossakin osata pysyä sieltä poissa, mutta jotenkin päähän on iskostunut, että laivalla ”kuuluu” syödä buffetissa.

Vastaa

Totta, omasta edellisestä laivamatkasta oli kulunut jo niin kauan, että buffa tosiaan tuntui liki itsestään selvältä, mutta hinta-laatusuhde ei mielestäni mitenkään täyttynyt. Ensi kerralla siis ehdottomasti á la carte -ravintolaan ja luulen, että myös aamiaisen voi skipata, maista kun löytyy monia kivoja kahviloita, johon istahtaa aamukahville. Sen lisäksi saisi vielä nukkua hivenen pidempään! Mutta näistä viisastuneena ensi laivamatkalla tietää jo miten toimia, missä syödä ja mistä hytti valita :)

Vastaa

Aiiiivan ihanan näköinen tuo kuvan kulmassa näkyvä pinkki mekko, onko se sinun? Olisiko mahdollista saada tietää mistä se on, lisäkuvastakaan en olisi pahoillani :)

Vastaa

Oi, kiitos! Se on yksi pari viikkoa sitten verkkokauppa Zalandosta tilaamistani mekoista ja kokokuva tulossa blogiin ihan pian :)

Vastaa

Mahtavaa! Kiitos vinkistä, sieltähän löytyi vaikka millä mitalla lisää kauniita mekkoja :)

Vastaa

Täälläkin tuli käytyä alkukesästä Tukholmassa pitkästä aikaa, ja tuliaisina jäi kaipuu takaisin pian uudestaan. Kesän reissuilla kerääntyi juurikin näitä samoja risteilylahjakortteja, ja mielessä onkin pyörinyt tyttöjen matka kaupunkiin. Toivottavasti onnistuu, sillä ystävistäni yhtä lukuunottamatta kaikilta löytyy jo perhettä, eikä aikataulujen yhteensovittaminen siis ole ihan itsestäänselvä asia…

Vastaa

Samoin, Tukholma oli viehättävämpi kuin muistin ja eritoten ostosmahdollisuudet jäivät mieleen, seuraavan kerran on päästävä huomattavasti aikaisemmin kuin edelliskerrasta vierähti aikaa ;) Meilläkin taisi haasteena olla juuri aikataulujen yhteensovittaminen, ja myös jostain syystä olin jäänyt mielikuvaan, että risteilyjen hinnat olisivat korkeampia kuin ne ovatkaan, tai ainakaan tällä punaisella lähdöllä hintaa ei jäänyt juuri nimeksikään! Nyt kun vielä matkalta jäi käteen tuo lahjakortti, niin kynnystä lähteä uudelleen ei tosiaan pitäisi olla :)

Vastaa

Hmm… En taida olla kovin fiini, kun en suhtaudu risteilyihin kaikkine ilmiöineen noin kriittisesti. :D Jos menisin a la carteen, tuntisin todellakin olevani väärässä paikassa. Toisaalta, laivabiletys on taakse jäänyttä elämää ja ne harvat risteilykerrat ovat juurikin pariskuntareissuja. Se mikä risteilyissä ärsyttää, on sikakalliit hytit. Joskus olisi kiva ottaa joku muu kuin perus ikkunallinen hytti, mutta niiden isompien/parempien hyttien hinnat on minusta turhan kalliit.

Vastaa

Buffan kyllä mieltää jotenkin laivamatkustukseen kuuluvaksi, mutta itse kun olen niin ruokarajoittunut, niin en mitenkään koe löytäväni buffapöydästä riittävästi syötävää, että siitä maksettu summa tuntuisi kohtuulliselta, joten parempi valita suoraan listalta sellaista, mikä menee omaan makuun :) Itse olen käynyt vaihtelevasti, joskus buffassa ja joskus a la cartessa silloin aikoinaan kun hivenen tiuhempaa laivalla matkustin, ja a la carte tuli kyllä omalla kohdallani selvästi kannattavammaksi muistikuvieni mukaan.

Meillä oli nyt ikkunaton perushytti, joka punaisella lähdöllä oli superedullinen, ja melkein samaan hintaan olisi saanut parisängyllisen hytin, mikä toimisi kivasti jos sattuu menemään matkaan kaksin eikä nelistään. Sellainen ehkä on tavoitteena ensi kerralla, mutta hauska olisi tosiaan kokeilla siitäkin vielä parempaa, mutta ehdottomasti ei millaiseen hintaan tahansa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.