Havahduin jokunen kuukausi sitten siihen, että tarvitsen ehdottomasti repun. En retkireppua vaan citykäyttöön sopivan, eli kohtuullisen kokoisen ja arkivaatteideni kanssa yhteen sopivan. Luulin asian olevan ihan helppo juttu, mutta näinä kuukausina aktiivisesti reppua haettuani olen todennut olleeni väärässä. Nyt kun pari reissua lähenee, on asia oikeasti akuutti, sillä harkitsen vakavasti, että lähtisin parin päivän reissulle ilman matkalaukkua, pelkällä repulla. Enää siis vain puuttuu se reppu!

En haluaisi hankkia hätävaravaihtoehtoa, se tuntuu tyhmältä. Toisaalta tuntuu hullulta maksaa useampi sata euroa repusta (jostain kumman syystä kun ne, mihin isken silmäni, ovat juuri niitä kalleimpia).

Kriteereitä on oikeastaan kolme. Repun on oltava musta. Olen katsellut värillisiä, mutta oikeasti, musta on se kaikkein käyttökelpoisin ja sopii parhaiten käyttövaatteisiini. Toiseksi, ohuet olkaimet. Tiedän, ei se käytännöllisin ratkaisu, mutta koska en etsi nyt retkireppua vaan kivaa kaupunkireppua ja olen muutenkin tottunut laukkuhihnoihin, en usko tämä olevan ongelma vaan päinvastoin, todennäköisesti käyttäisin arjessa enemmän siro-olkaimista reppua kuin sellaista perinteistä koulureppumaista. Kolmantena, mahdollisimman vähän yksityiskohtia, eli todella simppeli ja ajaton reppu etsinnässä. Mahtavaahan olisi, jos se olisi nahkaa, mutta laadukas kangaskin toki käy.

Tässä muutamia, mitä olen silmäillyt.

Kuvien lähteet:
1. Marc O´Polo / 2.Coccinelle / 3. Sandqvist Hege / 4. Fjällräven Kånken No.2 / 5. Sandqvist Alva

Rrrrrakastan tuota Coccinellen reppua (nro 2). Se on juuri sellainen, jonka voisin nähdä heittäväni selkään ihan perusarkipäivänä töihin lähtiessä. Siinä on vain yksi ongelma, hinta. Kolme ja puolisataa repusta, jota en ole edes nähnyt livenä tuntuu hurjalta. Olen haahuillut Stockalla siinä toivossa, että Coccinellen osastolle saapuisi vastaavaa mallia edes jossain värissä niin pääsisin hahmottamaan koon luonnossa ja muutenkin sovittamaan sitä. Muutoin en vain ole valmis vastaavaan hankintaan muunkin reissurahanmenon ollessa edessä, vaikka toisaalta, mielelläni ostaisin juuri sen ihanan.

Hyvin samanhenkinen löytyy Marc O´Pololta (nro 1), mutta tykkään enemmän Coccinellen mattapinnasta. Sandqvistilla on myös ajattomia reppuja, mutta niissä vähän häiritsee kulmikkuus ja ehkä kaikkein eniten hopeiset yksityiskohdat.

No sitten on tietenkin tuttu ja turvallinen Fjällräven. Mutta se on kaikilla, mikä kieltämättä vähän ärsyttää. En haluaisi olla Helsingin katujen miljoonas Kånken-tyttö. Siksi en ehkä ihan perusmallia haluaisikaan, joten jos päädyn tähän, hankin ehdottomasti tuon ns.premium-mallin, jossa on nahkaiset yksityiskohdat (nro 4). Kånken on tällä hetkellä ehkä se kaikkein realistisin vaihtoehto, johtuen saatavuudesta ja järkevästä hinnasta. Mutta silti, en pääse yli tuosta Coccinellesta… Hmm, en taida vielä olemaan valmis ostopäätökseen, vaikka alle kahden viikon kuluttua pitäisikin olla jo reppu pakattuna.

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Ihania reppuja, mutta omaan silmään tuo Coccinelle näyttää ainakin todella pieneltä! Vaikuttaa enemmän pienen olkalaukun korvikkeelta kuin oikeasti käyttökelpoiselta reissurepulta. Suosittelen Kånkenia, paljonhan sitä kaupungilla näkee, mutta siihen on syynsä! Se on oikeasti todella mukava, tukeva, siihen mahtuu yllättävän paljon ja se on kestävä. Olen käyttänyt Kånkeniä jo 10+ vuotta todella ahkerasti, ja mulla on vasta toinen menossa :) Tuo musta premium-versio on jotenkin ihan sun tyylinen!

Vastaa

Äh, niin ärsyttävää kyllä kun ei pääse näkemään livenä! Joko tuo Coccinelle olisi just riittävästi tai sitten se on liian pieni, enkä millään viitsisi tilata ja alkaa sitten palauttelemaan, jos ei toimikaan. Olen yrittänyt mittojen perusteella selvitellä, mutta aika vaikeaa! Periaatteessa olkalaukun tilavuus riittäisi mainiosti, mulle kriteeri on se, että mahtuu läppäri, kamera ja vähän muuta – eli ainakin pitäisi olla läppärilaukun mentävä. Toki ei ekstratilasta haittaa ole, kunhan ei levähdä turhan suureksi, eli kompakti reppu hakusessa. Mutta ei silti mikään pikkureppu :)

Kiva kuulla, että olet ollut tyytväinen Kånkeniin! Se kyllä alkaa koko ajan enemmän vetää puoleensa, olisi ainakin varma valinta – kestävä, toimiva ja klassinen! :)

Vastaa

Mä kyl suosittelen hankkimaan sen maailman ihanimman – siis jos onnistut hahmottamaan kokoa ja se natsaa – koska ei se nyt sentään tonnia maksa, ja sittenpähän se on se täydellinen. Tykkään kyllä myös tosta 1 ja 5:kin. Ja tietty Kånkenista! Jani tänään tokaisin että taidan tykätä siitä aika paljon, kun heitin sen taas olalle kauppaan lähtiessä :) Oli hyvä hankinta kyllä.

Vastaa

No sepä se, ihanimman hankkiminen on melkein aina se järkevin juttu, mutta en niin millään haluaisi palautusrumbaa jos sitten kuitenkaan ei toimi livenä :( Äh! Olen yrittänyt vertailla tuota Coccinellen kokoa olemassaoleviin, mutta se on siinä ja siinä – joko se on just riittävästi tai liian pieni. Liikaa riskejä, mutta jos bongaisi jostain livenä niin helpottuisi kummasti ostopäätös. Repputarve tosin on niin akuutti, että harkitsen jo entistä vakavammin tuota Kånkenia, se nyt ainakin olisi ns. turvallinen valinta ja kokonsa puolesta passeli :) Tosi kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen!

Vastaa

Hei!
Ihania reppuja kuvakollaasissasi! Coccinelle on merkkinä ollut suosikkini jo pitkään, ja niiden laukkujen hintalaatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Huomasin muuten, että ko. musta reppu on alennuksessa Coccinellen omilla sivuilla.

Toivottavasti löydät mieleisesi. Mukavaa kevättä, t. Pia

Vastaa

Coccinelle on ihana! Todellakin, samaa mieltä – hinta-laatusuhde mielestäni todella kohdillaan ja monet mallit kivan ajattomia :) Onpas outoa, mulla se näyttää normihintaa? Minkä hinta sulla tulee näkyviin? :) Oi että, oispa alennuksessa, ostaisin heti!

Vastaa

Hei, onko rappujen numerointi jotenkin sekaisin? Minusta no 4 on Fjällräven.

Vastaa

No voihan, niinpäs onkin – nelonen ja vitonen olivat näköjään menneet väärinpäin, mutta nyt korjattu! :)

Vastaa

Ääni Coccinellelle, siitä on iloa pitkäksi aikaa, jos se on se oikea! Se on tosi kaunis malli.

Vastaa

Tuo malli on kyllä niin söpö! Jos olisin varma, että koko mätsää toiveisiin tilaisin heti, voi kun pääsisi hypistelemään jossain :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.