Uskaltauduin viime viikon lopussa kampaajalle. Uskaltautuminen pätee niin nykyiseen koronatilanteeseen kuin siihen, että olen taas hyvää vauhtia alkanut kehittää kampaajakammoa ja siten kynnys on ollut kerta kerralta isompi. Jos joku ei muista, niin läpi kasvatusprosessin apunani oli ihana luottokampaaja, jonka luota lähdin ihan joka kerta tyytyväisenä. Kyseinen kampaaja muutti pari vuotta sitten Jenkkeihin ja siitä lähtien olen ollut tuuliajolla. Olen käynyt eri ja samoilla kampaajilla, mutta on myönnettävä, että joka kerta olo on jäänyt vähintään hieman epävarmaksi. Kaikki huipentui tammikuussa jälleen uuteen kokeiluun, josta jälkeen olen ollut vuorotellen vihainen ja surullinen, ja muistanut taas, miten merkityksellinen asia niinkin pinnallinen asia kuin oma luottokampaaja on.

Menin tuolle tammikuiselle kampaajalle kuva viileän vaaleasta balayagesta kännykässäni. Sanoin, etten missään tapauksessa halua lämmintä sävyä ja pidän omasta väristäni sekä olen vuosia tehnyt oman sävyn takaisinkasvatustyötä, joten en halua tuhota nähtyä vaivaa. Ja mitä sain, lämpimän kokovärin muutamalla raidalla. Olen ollut niin vihainen kokonaan värjätyistä hiuksista, niin kampaajalle kuin itsellekin, etten vaatinut tarkkaa työkuvausta ennakkoon. Käytännössä luulin, että kampaaja sai kiinni toiveistani, mutta ehkä en tajunnut, että hiushistoria olisi pitänyt selittää vielä vuolaammin. Tajusin asian vasta kun oli liian myöhäistä, luulin päässä hautuneen massan olevan syvähoito, mutta olin väärässä (jep, olisi todellakin pitänyt kysyä) ja kampaaja itsekin myönsi lopussa, että tulipa nyt vähän lämpimämpi kuin oli ajatellut, mutta katsotaan sitten seuraavalla kerralla. Noh, ei tullut seuraavaa kertaa.

Tuon kampaajakerran jälkeen tapahtui se, että hiukseni vetivät yhtäkkiä ihan hirvittävän huonoon kuntoon ja yhdeksi takkumytyksi, lopputuloksena katkeilleet ja harventuneet hiukset. Itselle hiukset ovat olleet aina tärkeä asia ja olen tehnyt pitkän työn niiden kasvatuksessa, joten kirpaisi ajatella, että olen taas vähän niin kuin lähtötilanteessa. Parilla tunnilla heitettiin pois monen vuoden työ. Onneksi väri on sentään lähellä omaa, mutta silti se lähtee pois vai kasvattamalla ja vaikuttaa kuntoon koko kasvuajan. Olen tietenkin muistuttanut itseä, että ne on vain hiukset ja asialle ei voi mitään enää, joten tällä mennään. Tuon jälkeen halusin heti mennä fiksattavaksi toiselle kampaajalle, mutta enhän tiennyt ketään ja samalla pelkäsin, mitä uusi käynti tuo tullessan niin tyylillisesti kuin hiusten kunnon kannalta.

Olin ennen koronaa jo varaamassa aikaa Turkuun suositellulle kampaajalle (kyllä, olisin ollut valmis matkustamaan Turkuun kampaajan takia), mutta sitten asiat muuttuivat, kuten tiedämme. Kampaajalle ei ollut järkevää mennä ja totesin, että mikäs tässä, jos venytän käyntiä ei siitä ainakaan hiuksille haittaa ole. Samaan aikaan olen ollut todella tyytymätön ja itkukurkussa katsonut talvikuukausina käteen jääneitä katkenneita osia.

Viime viikolla vihelsin asian poikki ja varasin ex tempore ajan vasta avattuun Sievään. Uusi pastellinen kampaamo näytti niin sievältä ja Instagramin kuvagalleria lupaili hyvää, joten päätin olla rohkea. Selitin tilanteen pitkästi varmuuden vuoksia ja yhdessä päädyttiin siihen, että kunnon takia nyt vain ei kannata tehdä paljoa. Niinpä värjättiin pintaan muutama lyhyen vaikutusajan vaalea raita lisää taittamaan pintaa ällöttävästä oranssiin taittuvasta rusehtavasta vaaleaan. Samalla myös pituutta oli pakko ottaa pois. Tiesin, etten voi odottaa ihmeitä, sillä kokoväriä värin päälle en todellakaan halua. Nyt on vain pakko aloittaa kasvatusprosessi vähän kuin alusta. Näistä kuvista näkyykin jo, että oma sävy puskee tyvestä. Latvoissa alla näkyvä ruskea on lähellä omaa väriä, mutta se ei ole, tyvikasvu näkyy sielläkin. En ymmärrä, miksi tammikuinen kampaaja päätti värjätä sävyn lähelle omaani, miksi nähdä se vaiva, etenkin kun olin sanonut pitäväni omasta hiekansävystä. Läheltä näkee, että pituuden väri on paljon lämpimämpi kuin omani, mutta sitä ei helposti tajua ellei vertaa tyveen. En itsekään heti tajunnut asiaa, vasta hiusten erilainen tuntu sai vahvistumaan asiasta.

Kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen Sievään lähtötilanteen ja pyyntöni huomioiden. Tärkeintä oli se, että Isa kuunteli ja kertoi koko ajan, mitä aikoo tehdä ja miksi. Se rauhoitti mieltä ja olin koko ajan kartalla. Nyt toimittiin todella varoen kunnon takia, mutta sovittiin, että ensi kerralla yritetään paremmin fiksata asiaa haluamaani suuntaan ja mahdollistaa vähemmän selkeä kasvuraja. Alkaa kiukuttaa heti kun mietinkin, kuinka monta vuotta kasvatusprosessi vei ja kuinka hyvään kuntoon hiukseni ehdin saada, mutta noh, voisihan tilanne olla paljon pahempikin. Parasta olisi, jos käsissä nyt olisi uusi luottokampaaja, eikä enää tarvitsisi kantaa useiden eri kampaajien kokeilujen kerrostumia hiuksissa, vaan voisi aloittaa uuden järjestelmällisen työn kasvatuksessa ja kunnon kohotuksessa.

Nämä kuvat ovat siis päivä kampaajalla käynnin jälkeen. Pituudesta lähti ja ihan päällimmäisiin kerroksiin (etuosaan) tuli freesiä vaaleaa. Suht säännöllistä käyntimahdollisuutta puolsi myös se, että hinta oli järkevä, suurin piirtein kolmasosan vähemmän kuin mitä olen vaikka Qhairilla maksanut. Qhair siis on ollut ihan hyvä, mutta hinta on niin suolainen, että vaikka arvostankin käsityötä ja ammattitaitoa, itselle lähes 300 euroa kevyestä freesauksesta on vain liikaa.

Satiinihame: Yaya / Paljettijakku: Andiata / Nilkkurit: Aldo / Laukku: Coccinelle / T-paita: Zara
Kuvat: Nina, Tunnetila

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Hyvältä näyttää

Vastaa

Kiva kuulla, kiitti! :)

Vastaa

Tulipa kauniit hiukset! Toivottavasti nyt löytyisi se uusi luottokampaaja 👍

Vastaa

Kiitos paljon! Itsekin niin toivon, että tässä olisi ainesta vakkariksi, helpottaisi ja mukavoittaisi elämää kummasti! :)

Vastaa

Siis mitä!!???! Melkein 300 euroa freesauksesta?!! Onneksi löysit edullisemman. Olen onneksi löytänyt Tampereelta ihan luottokampaajan. Olen käynyt hänellä pian 20 vuotta poislukien hänen äitiyslomansa. Hänellä on ylhäällä pahvisilla lapuilla kaikki sävyt ja värit mitä minulla on vuosien aikana laitettu. Ei tarvitse mennä yrityksen ja erehdyksen kautta, kun yrittää muistaa väriä ja sen nroa. Väri ja leikkaus maksaa vähän päälle satasen. Ymmärrän, että Helsingissä on kalliimmat hinnat, mutta tuota Qhairin hintaa ei voi perustella mitenkään.

Lopputulos on nyt todella kaunis :) Toivottavasti teillä klikkaa muutenkin ja saat uuden ”kumppanin”. Luotettava vakikampaaja on tärkeä. Omani on melkein ajatustelukija. Antaa minun olla hiljaa ja rauhassa, jos en ole juttutuulella ja toisena päivänä höpöttelee minun kanssa kaikesta mahdollisesta.

Vastaa

Jep! Kun kassalla kuulin hinnan, 270 € tarkalleen, jäi kyllä sydämen lyönti välistä. Ihan hirvittävä summa kevyestä tasauksesta ja muutamasta raidasta – kukaan ei edes huomannut, että olin käynyt kampaajalla :D En mitenkään halua väheksyä työtä ja taitoja, mutta mulle se vaan on ihan älytön summa yhdestä käynnistä ja vaikka muuten olinkin suht tyytyväinen, niin on kyllä ollut pakko etsiä edullisempaa. Musta ylipäätään tuntuu, että kampaajahinnat (ainakin täällä Helsingissä) on nousseet ihan valtavasti, enkä oikein tiedä mistä se johtuu. Onko työn oheiskuluissa muutoksia vai onko vain riittävästi kysyntää, että hintoja voi helposti korottaa.

Oi vitsit, tuo kuulostaa ihan siltä mun vuosien luottokampaajalta, joka muutti pois! Mun ei edes enää tarvinnut sanoa, mitä toivon kun se tuntui tietävän heti ja paremminkin, joka kerta lähdin supertyytyväisenä. Sellaisen kun löytäisi taas! :)

Vastaa

Kaunis asu ja hiukset :). Voi hitsi mikä kampaajakäynti tuo edellinen :(. Ymmärrän hyvin, että harmitti moinen. Itsellenikin on tärkeää, että hiukset ovat omasta mielestä ns. oikein joten tuo olisi ollut ihan katastrofi. Olen onneksi löytänyt oman luottokampaajan, jonka tuolissa uskaltaa vain lukea lehteä eikä tarvitse koko ajan vahtia mitä tapahtuu. Hiukset on tosiaan mulle niin tärkeät, että käyn edelleen samalla kampaajalla Helsingissä, vaikka olen muuttanut 8 vuotta sitten parin tunnin junamatkan päähän :). Qhairin hinta on aikamoinen.. Mun kampaajalla on oma paikka ihan Helsingin keskustassa, mutta puolipitkien hiusten värjäys (2 eri sävyllä) ja leikkaus ei maksa edes puolta heidän hinnastaan.

Vastaa

Oih, tuo on kyllä ideaali tilanne ja toivottavasti itsellä löytyy vastaava luottokampaaja! Hyvän kampaajan takia itsekin olisin valmis tekemään pienen matkan, se kun maksaa itsensä takaisin sillä, ettei tarvitse huolehtia ja säätää. Plus tietää tasan, mitä tulee maksamaan.

Tuo sun hinta kuulostaa todella kohtuulliselta! Mua hirvittää, kuinka niin monessa paikassa hinnat ovat nousseet ja monessa paikassa tulee myös vähän yllätyksenä, mihin kategoriaan hiukset lasketaan ja mikä loppuhinta todella on. Siksi olinkin iloinen, että tuo edellinen paikka otti suht järkevän korvauksen. Onhan sekin hintavaa, mutta silti vielä sellainen summa, että satunnaisesti käydessä pystyy maksamaan ilman harmia. :)

Vastaa

Ihan järkyttävää🙈….mutta onneks löysit nyt hyvän kampaajan.
Itsellä kävi niin, että meni tasoittamaan puolipitkää tukkaani ja palasin 12 cm lyhyemmän tukan kanssa…siinä meni kova kasvatusurakka hukkaan.

Vastaa

Eikä! Mulle on käynyt joskus vuosia, vuosia sitten ihan sama. Kampaaja sanoi ottavansa vähän kuivaa latvasta ja yhtäkkiä multa olikin lähtenyt about saman verran ja sen jälkeen oon pyytänyt kampaajia aina näyttämään konkreettisesti, minkä verran aikovat ottaa pois. Nämä on tosi hyviä osoituksia siitä, miten kampaajankin puolelta kommunikaatiolla ja työn avaamisella voidaan välttää aika isoja hiustraumoja ja ylipäätään väärään suuntaan ajautumista. Vitsit. Niin harmittaa tuo oma tammikuinen tapaus, ja kirpaisee mieltä kun alan miettimään, kauanko kasvatustyötä heitettiin hukkaan, mutta ei auta kuin olla tarkempi jatkossa.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.