Näin maaliskuun lopussa Riminin rannoissa oli kauneutta, jota tuskin tavoittaa sesonkina. Aamun utuisuus hapuili vielä maisemassa kun suuntasin tänään kävelylle rannalle.

Laskuveden paljastamat pienet simpukat ratisivat tennareiden alla ja veden viiva tuntui hipovan vauhdilla yhä ylemmäs tavoitellen valkoisten tossujen kärkiä. Meri tuoksui kauniisti ja aamun aurinko lämmitti suloisesti, toisin kuin Helsingin ainaisessa viimassa. Huomasin kaivanneeni juuri tätä kaikkea, merta, keväistä Etelä-Eurooppaa, turistittomuutta ja lämpöä.

Voin kuvitella, että Rimini on ihan jotain muuta parin kuukauden kuluttua. Rantoja ja niiden lukuisia kojuja, ravintoloita ja pukukoppeja laitettiin jo hiljalleen valmiiksi, mutta nyt loputtoman pituista rantaviivaa kulkivat vain lenkkeilijät ja koirien ulkoiluttajat.

Ihana leppoisa tunnelma ja huumaava hiljaisuus, vain aallokon kohina. Tämän kaltaiseen rantaelämään olisin voinut unohtua pidemmäksikin aikaa.

Riminille pääsee esimerkiksi Roomasta junalla. Yhteyksiä on useita, mutta suora junayhteys (kestoltaan vajaat neljä tuntia) kulkee suuntaansa kerran päivässä – illalla Riminille ja aamulla Roomaan.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Hieno kohde, joo useisiin turistikohteisiin kannattaa mennä keväällä jos ei pidä kesän turistimerestä. Myös Mykonoksella näkyi ihme kyllä vain muutamia turisteja rannalla viime keväänä, vaikka kohdetta aina mainostetaan julkkisten suosimana bilekohteena. Niin Riminillä olisi ollut myös viime kesänä edullisia hotelleja vapaana, vaikka muualla Italiassa lähes kaikki buukattiin täyteen. Niin oliskohan niin että Riminillä on enemmän hotelleja tai suurempia hotelleja

Vastaa

Totta, kevät ja syksy on moniin kohteisiin loistavaa matka-aikaa! Säät ovat lämpimämmissä kohteissa leudompia ja sesongit eivät vielä ole alkaneet :) Riminillä vaikutti olevan kyllä runsaasti hotelleja, joten voi hyvin olla, että siellä on lähitienoita selvästi korkeampi majoituskapasiteetti. Nyt myös hotellihinnat olivat tosi huokeat, mutta toisaalta sesonki on vasta tulossa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.