Ihanaa, viikonloppu! Vaikka näin yrittäjänä ei viikonlopulla olekaan ihan samanlaista merkitystä kuin aiemmin, sillä tänäkin viikonloppuna aion kyllä tehdä töitä (toivottavasti tosin vain lauantaina). Suurin ero arkeen tulee siitä, että lähiympäristö rauhoittuu eikä oikeastaan yhteydenottoja töiden puitteissa tipahtele viikonloppuna. Siltä osin jo viikonloppu tuntuu vähän erilaiselta.

Viikonloppu näkyy itsellä myös ruokailuissa. Arkena olen laiska ruoanlaittaja. Haluan syödä helposti ja nopeasti. Niinpä aika monena päivänä perinteisten aterioiden sijaan syön lähinnä vain runsaasti välipaloja ja ylipäätään kompakteja kerta-annoksia. Niihin lukeutuu mm. hedelmiä ja vihanneksia, puuroja, nopeita salaatteja ja ennen kaikkea smoothieita, jotka pakkaan täyteen mahdollisimman ravinteikkaaksi ja ruokaisaksi komboksi.

Viikonloppuisin sen sijaan on kiva laittaa ruokaa, ja erityisesti se on kiva tehdä yhdessä. Kiireettömästi ja lasillinen viiniä ohessa.

Mozzarellaspagetti ja kurpitsarisotto

Töiden kautta tutustuin jo jonkin aikaa sitten pariin Food Market Herkun reseptiin, joita maistelin reseptien annoskuvia studiolla otettaessa. Ihastuin kahteen reseptiin heti, enkä malttanut odottaa, että saan yksityiskohtaiset ohjeet käsiini. Mietin tosin, että niinköhän itse onnistun puoliksikaan yhtä hyvin kuin ammattilainen, mutta kivaa näissä resepteissä taitaa olla se, että puoliksikin on jo ihan tosi hyvä!

Pari viikkoa sitten kokattiin viikonloppuna Food Market Herkun reseptillä keltaista mozzarellaspagettia (tosin ilman sardellia), mikä on tosi helppo ja hyvä resepti. Ainakin Herkun valikoimasta löytyy Coppolan keltaisia säilyketomaatteja, jotka tuovat kivaa vaihtelua perinteisille punaisille tomaattikastikkeille.

Viime viikonloppuna taas tehtiin Herkun kurpitsa-gorgonzolarisottoa, joka on ihan järjettömän hyvää! Teimme koko neljän hengen annoksen, ja siitä jäi mukavan kokoiset annokset seuraavallekin päivälle. Koen risoton melko vaativaksi tehdä ja nytkin ruoanlaitto vaati vähän tavallista suurpiirteisyyttäni enemmän tarkkuutta, mutta vaikka ehtikin olla hieman yliaikaa ja siten koostumus pienesti kärsi, oli maku todella hyvä.

Jos siis on vielä viikonloppuruoat mietinnässä, lämmin suosituksen näille!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.