”Mitäs sitä tänään tekisi?” on kotiarjen ihana kamala lause. Vapauden tunne on ihanaa ja kiireettömyys koukuttavaa. On mukava vain mennä ja tulla miten lystää, tai sitten ihan vain olla. Siinä on jotain ylellistä ja ainutlaatuista, se on niitä fiiliksiä, jotka hymyilyttävät edelleenkin. Sitten on se kääntöpuoli, että on vastuussa omasta aktiivisuudestaan ja täytyy keksiä itse joka päivä syyt nousta (ajoissa) ja lähteä liikkeelle. Kun ei ole lapsia, täyttä kalenteria tai päivätöitä, sellaisia velvollisuuksia, jotka pitäisivät automaattisesti liikeessä, on potkittava itseään ihan toisella tapaa saadakseen aikaan. Kotiin on helppo unohtua, sänkyyn jäädä ja jumpasta luistaa, siirtää asiat huomiseen, koska huomennakin oikeastaan voi aivan yhtä hyvin. Päivän saa menemään ihan silmänräpäyksessä tekemättä oikeastaan mitään ja se on aivan ihanaa silloin tällöin, mutta jos siitä tulee sääntö eikä poikkeus, se laiskistaa entisestään ja oma saamattomuus alkaa ärsyttämään suunnattomasti. Niinpä tässä on oppinut luomaan omia rutiineja ja ennen kaikkea pitämään huolta siitä, ettei niistä lepsu aivan liikaa vaikka onkin vastuussa vain itselleen.

Viihdyn kotona yleisesti ottaen erittäin hyvin, vähän liiankin hyvin, ehkä siksi ajan saa lentämään toimettomanakin. Olen kuitenkin todennut, että silloin sitä myös helposti vaipuu tiettyyn uneliaisuuden tilaan, mikä taas ei tunnu yhtään mukavalta. Liikunta piristää, ulos lähteminen inspiroi (on huomattavasti vaikeampaa repiä jutun juurta tuijottamalla aina vain samaa seinää) ja muualla työskentelemällä saa ihan hirvittävän paljon enemmän aikaan. Rentoilupäivät ovat ihania, mutta silti monesti yön nukkuu paremmin kun on saanut päivän aikana jotain tehtyä ja hengittänyt raitista ilmaa.

rennot housut 25

Niinpä jatkan sen pohtimista, että mitä tekisin juuri tänään ja eilisen reissupostauksen inspiroimana jaan unohtuneet asukuvat Serbiasta, piiiiitkän ajomatkan jäljiltä. Ei siis kovin freesi ilme, mutta varsin mukava autoiluasu!

Ihanaa päivää kaikille!

rennot housut 37rennot housut 30T-paita: Lindex / Housut: H&M Concsious Collection / Korikassi: Seppälä / Sandaalit: Topshop / Vyö: Nini’s / Daniel Wellington

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Kiva asu ja todella kaunis toi rannekello :)

Vastaa

Kiitti! Tämä DW:n kello on kyllä ihan tämän hetken suosikkini, kovasti polttelisi hankkia vielä toinen erivärisellä rannekkeella :)

Vastaa

Olen itse huomannut ihan saman, että monta vapaapäivää aiheuttaa sen, että kaikkea lykkää sen päivän. Miksi tehdä tänään kun huomennakin on hyvin aikaa.. Se ei vaan jotenkin sovi muuten niin tekevän ihmisen tyyliin, joten huomaan kanssa järjesteleväni tekemisiä vapaapäivillekin niin, että jotain tulee tehtyä. :) Silloin tällöin on kiva ottaa lungisti ja löhöillä, mutta pidemmän päälle siitä ei kyllä saa energiaa.

Vastaa

No tismalleen näin! Löhöpäivät silloin tällöin on ihan kivoja, mutta itselle tulee kyllä hyvin nopeasti fiilis, että pitäisi tehdä jotain! Tulee melkeinpä tunne, että päivät menee vähän kuin hukkaan jos ei saa jotain aikaan :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.