Kuten tiedättekin, meillä on ollut asunnon etsintä jo vuodenvaihteesta päällä, mutta en siitä viime aikoina ole pahemmin kirjoitellut ihan puhtaasti siksi, ettei siitä ole ollut mitään kirjoitettavaa. Kiteytettynä olemme silmäilleet jos jonkinmoisia ilmoituksia ja nirsoilleet kerta toisensa jälkeen.

Käytännössä asunnon suhteen meillä on ollut kaksi vaihtoehtoa; joko yrittää löytää mahdollisimman edullinen, todella pommikuntoinen asunto, jossa olisi juuri putkiremppa tulossa tai sitten löytää niin hyväkuntoinen ja omaan makuun sopiva asunto, ettei sille tarvitsisi tehdä mitään. Noh, käytännössä ensimmäisen löytäminen ei ole ollut helppoa, putkirempat ovat juuri menneet ja asunnot valmisteltu myyntikuntoa varten halvoista materiaaleista ja sen näköisesti, että ne tahtoisi kuitenkin tehdä uudelleen – eli maksaa rempasta tuplasti, tai sitten putkiremppa on muutaman vuoden päässä ja asunto pommi, jossa pitäisi elää siihen asti. Ei kiitos. Ja mitä tulee rempattuihin ja viimeisteltyihin asuntoihin, ei ole niin helppoa löytää sellaista, jossa ei silti haluisi kaataa seiniä tai uusia vähintään muutamaa asunnon osaa, väri- ja materiaalivalinnoista puhumattakaan.

Tunnelin päässä on kuitenkin aina valoa, ja niinpä mekin astelimme eilen näyttöön katsomaan asuntoa, jota ihan oikeasti voisi kutsua kodiksi. Ja vaikka olimme ensisijaisesti päätyneet etsimään remppakuntoista, yllätti tämä olemalla täysin rempattu ja putkirempan riittävän vähän aikaa sitten kokenut. Niin hassulta kuin se tuntuikin, emme lähtisi sieltä muuttamaa juuri mitään. Asunto oli avara, vaalea ja kaunis. Sen oli sisustusarkkitehti suunnitellut ja sen kyllä huomasi, materiaalit olivat ehdottoman laadukkaita ja mikä parasta, riittävästi omaan makuun istuvia. En tismalleen samoja välttämättä valitsisi, mutta niitä ei kuitenkaan olisi mitään tarvetta muuttaa ja nauttisin kyllä aivan varmasti edeltävien asukkaiden valinnoista. Sekös vasta toimisi; kalusteita vaille kaunis koti! Tänään menemme ihmettelemään asuntoa uudelleen yön yli nukuttuamme, fiilistelemään, syynäämään yksityiskohtia ja katselemaan talon muita osia asunnon seinien ulkopuolelta. Mielenkiinnolla odotan, johtaako tämä ensimmäiseen tarjoukseemme. Vielä en tiedä, sillä päätös on luonnollisesti iso, mutta kuinka ihanaa onkaan kohdata asunto, jossa olisi kaikki potentiaali omaksi kodiksi.

raitapaita 01raitapaita 2Pusero: Zara / Farkut: Dr.Denim / Bleiseri: Sheinside, saatu / Kengät: Buffalo

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Onnea (mahdolliseen) tarjouksentekoon! Itsellä asunnon ostaminen lienee muutaman vuoden päässä, ja helposti stressaantuvana (varsinkin tällaisista isoista valinnoista, päätöksistä elämässä) asunnonostoprosessi olisi luultavasti yhtä tunteiden vuoristorataa.

Vastaa

Kiitoksia! Nyt on kyllä aika jännittynyt olo :) Itsekin hermoilen herkästi, mutta tämä asunnon etsintä on sujunut yllättävän iisisti, tosin ehkä se on johtunut siitä, että niitä varteenotettavia on osunut kohdalle niin vähän, sillä nyt heti kun kolahti, kipusi jännityskäyrä kattoon. Sitä paitsi, on ihan hurjan vaikeaa ns.lukita vastausta, kivoja alueita ja mahdollisia painotuksia asunnon haussa kun on paljon. Tämä tosin ei olisi pelkästään kiva ja kotoisa, vaan myös kauskantoinen ja fiksu ostos, eli varsin hyvä yhdistelmä :)

Vastaa

Ooo, miten jännittävää! Toivottavasti saatte siitä kodin! :) Minulla taitaa olla krooninen asuntokuume, jatkuvasti katselen Etuovessa myytävänä olevia asuntoja, suunnittelen niihin sisustuksia ja remontteja. Silloin tällöin jopa käymme miehen kanssa näytössä, vaikka asunnonvaihto ei tällä hetkellä ole ollenkaan ajankohtainen, sillä valmistun parin vuoden päästä ja silloin on kuitenkin edessä asunnon myynti ja muutto eri paikkakunnalle. Tympii vaan täällä kotona katsella 3,5 vuotta sitten rempattuja huoneita, jotka on tehty silloin, kun oma sisustustyyli ja maku oli vasta kehittymässä (eli nyt tekisin kaiken aivan toisin), ja käytimme vielä sellaisia materiaaleja, jotka ovat käytössä osoittautuneet todella huonoiksi (ei enää ikinä laminaatteja!). Toisaalta hyvä juttu kuitenkin, koska kun on kerran saanut tehdä remonttia, niin siitä sitten oppii, että mitä tekisi eri tavalla tai eri materiaaleilla. Seuraava koti siis on jo varmaan paljon parempi ja pitempään mieluinen. :)

Tuo asunnon löytäminen on varmasti kinkkistä, varsinkin siellä Helsingissä, jossa saa rahat laskea tarkkaan, että varmasti riittää. Toki täällä pohjoisessakin saa rahat laskea tarkkaan, mutta hintatason ollessa aivan eri on myös helpompi antaa myönnytyksiä ei-sillä-omalla-maulla-rempatuille asunnoille, sillä rahaa jää vielä vaikka uuteen remonttiin.

En malta millään odottaa, että saatte joskus sen oman kodin ja että sitten ehkä esittelet meille lukijoillekin sitä! :) Tykkään paljon sisustustyylistäsi(kin), ja olisi tosi kiva nähdä, millaisen sisustuksen loihdit uuteen asuntoon. :)

Vastaa

Hih, asuntojen katselu on kyllä hauskaa! En ole aiemmin niin syttynyt, mutta kieltämättä tämä viimeinen puoli vuotta on ollut kutkuttavaa siinä, kuinka erilaisia asuntoja ja ilmoituksia on kohdannut, ja kuinka on inspiroitunut ihan eritavoin miettimään mitä omalta kodilta haluaa ja mitä kaikkea nähtyihin asuntoihin tahtoisi tehdä – ymmärrän nyt siis hyvin kroonisen asuntokuumeen ;)

Olen jo pitkään miettinyt sitä (erityisesti nyt asuntoja katsellessa), että miten ihmeessä sitä osaakaan tehdä valintoja rempan äärellä kaikkien yksityiskohtien suhteen, puhumattakaan materiaaleista ja väreistä! Huh! Päättämättömänä itse arpoisin varmaan viimeiseen asti, jonka jälkeen jossittelisin tehtyä valintaa ;) Nyt olen vaihtanut asuntoa maksimissaan parin vuoden välein, joten sitä on myös pohtinut sisustusmaun eläessä ja poukkoillessa, että miten sitä sitten osaisi katsella tehtyjä valintoja vuosia? Kuinka nopeasti alkaisi kaipaamaan uutta remppaa? ;)

Mutta kuten sanoit, onhan tuossa tilanteessanne hyvätkin puolensa, tiedätte tosiaan mitä ehdottomasti ei seuraavaan asuntoon ja mikä toimisi omaan makuun sitten kuitenkin paremmin! :)

Tosiaan, ollaan välillä eksytty huvittuneena katselemaan, että mitä sillä rahalla, millä täällä etsitään kaksiota keskustan tuntumasta, saisi Helsingin ulkopuolella. Pikkaisen eri :) Ja rahat joutuu tosiaan katsoa tarkkaan, sillä asunnot ovat jo itsessään hintavia, puhumattakaan, että liki kaikkiin joutuisi tekemään remppaa ja hankkimaan uusia kalusteita. Hirvittäviä summia!

Kiitos ihanasta kommentistasi! Sitten kun koti löytyy, niin aivan varmasti tulossa sisustusaiheita ja kotiesittelyä :)

Vastaa

Onnea asunnonetsintään! :)

Vastaa

Kiitoksia! :)

Vastaa

Jännittäviä vaiheita elämässä :-) Asioilla on tapana järjestyä, joten jos se on tarkoitettu kodiksenne, niin etteköhän te sinne tavalla tai toisella päädy. Mulla oli aikanaan ihan täytinen kriisi talon ostamisesta, mutta niin vain ne asiat lutviutuivat ihan parhain päin.

Vastaa

Olen ottanut yllättävän rennosti tämän asunnonhaun, mutta täytyy sanoa, että nyt jännittää! Ilmeisesti perhosten ilmestyminen vastaan vaati vain sen kolahduksen; asunnon, jonka ihan oikeasti tahtoisi itselle. Hintapyyntö tässä oli tosin hivenen korkea, joten mahdollisuudet ovat suuret, ettei silti saada sitä itsellemme, ja sekös vasta jännittää; ajatus, että joku muu veisi ihanuuden edestä! :)

Vastaa

Love it! So chill and simple…just relaxing! I appreciate the red insertions- they brighten up the outfit! Once again, a very good example. Thank you! :)

Vastaa

Nice to hear! Thank you :) It’s quite simple outfit, but stll not boring, I think :)

Vastaa

Onnea asunnon etsimiseen ! Toivottavasti tarjous menisi läpi :) tai tulisivat vastaan hiukan !

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.