Aikuisiällä joulun tunnelman tavoittaminen on ollut vaikeaa, mutta tänä vuonna se on ollut harppauksen hankalampaa. Sää on harmaa ja sateinen, päivästä ja viikosta toiseen. Ja arki rullaa sitä samaa rataa mitä kaikki kuukaudet tästä taaksepäin. Ei mitään, mikä rikkoisi arjen. Joulusta muistuttaa lähinnä pöydällä seisova puoliksi syöty piparipaketti ja vieressä höyryävä glögi, mutta ei sekään oikein riitä lähettämään joulun tuntua.

Aiempina vuosina olen hakenut sitä fiilistä joulutoreilta ja tunnelmoimalla keskustan jouluvaloja sekä kaupoissa soivia joululauluja. Nyt en ole kierrellyt kauppoja ja hädin tuskin käynyt keskustassakaan. Eikä niitä joulutorejakaan ole, tai ehkä virtuaalisia, mutta ei sellaisia, mihin olisin jaksanut ottaa osaa. Aiempina vuosina joululounaskin on nautittu ravintolassa, mutta tänä vuonna sekin muuttuu kotijouluksi ja aattoillan taidan majailla miehen asunnolla kun omakaan ei ole vielä valmis. Vielä marraskuussa haaveilin joulusta Hakaniemessä omassa kodissa, mutta hyvin nopeasti huomasin, etteivät viikot vain riitä ja valmista ei tule riittävän ajoissa. Se on harmi. Uskon, että näissä olosuhteissa olisin nauttinut kaikista eniten joulusta juuri siellä, mutta tällä mennään mitä on. Ja tänä vuonna joulu taitaa olla vähän erilainen suurimmalle osalle, se ikään kuin on osa näitä aikoja.

Koska pikkujoulujakaan ei ole ollut, ei ole päässyt poikkeamaan arkipukeutumisesta ja maalintahrimista sukkahousuista (ja noh, vähän kaikesta). Viime viikolla kuitenkin katselin viime talven juhlamekkoa ja mietin, että miksei laittaisi sitä päälle ihan arkipäivänä. Niin, miksikäs ei? Nyt kai sitä juhlavuutta voi yrittää ladata ihan hyvin arkisiin hetkiin, kuten vaikka lounaaseen lähikahvilassa. Eikä tuntunut yhtään hupsulle, ei mekko kuitenkaan ole liian juhlava, vaikka vähän enemmän kimmeltääkin.

Mekko: Reserved, saatu blogin kautta / Laukku: Rebecca Minkoff / Nilkkurit: Jonak
Kuvat: Nina, Tunnetila

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Ymmärrän sun fiilikset aivan täysin! Itsellänikin meni joulusuunnitelmat uusiksi ja joulutunnelma on kyllä niin kateissa kun vaan olla ja voi. Mutta kuten sanoitkin, taitaa kuulua tähän aikaan. Luulen, että maailmassa on tällä hetkellä hyvin moni muukin vähän samoissa tunnelmissa 😏
Toivotaan kuitenkin, että uusi hieno kämppäsi valmistuu pian ja seuraavat joulut menisi paremmissa merkeissä.
Hyvää joulua nyt kaikesta huolimatta ja parempia aikoja kohti! 😊
Ps: Mekko on aivan upea, ja tuo Minkoffin laukku, joka joskus vilahtaa asukuvissasi on aivan 👌

Vastaa

Niin totta, että tämä taitaa nyt olla aika monelle se vallitseva tunne ja tilanne, vähän erilainen joulu jos edes kummoista joulutunnelmaa lainkaan! Noh, ei auta muu kuin asennoitu aikaan vähän arkisemmin :) Tavallaan myös vhän auttaa tiedostaa, ettei ole todellakaan ainoa, joka nyt kokee näin, oikeastaan ihan päinvastoin. Ja jouluja sekä muita kalenterijuhlia tulee vielä, ja voi sitten ottaa niistä enemmän irti jos tilanne niin sallii. Vaikka sitten uudessa kodissa kun se vihdoin valmistuu! Vähänkö jo odotan malttamattomana!:D

Kiitos kivasta kommentista ja ihanaa joulua olosuhteista huolimatta! ❤️

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.