Aamulla olin todella pettynyt vasta-alkaneeseen viikkoon kömpiessäni väsyneenä liikkeelle ja katsellessani säätä, joka näytti lähinnä siltä kuin olisi purskahtamaisillaan vesisateeseen. Hyvä, etten luovuttanut, sillä treffatessani pirteän pinkkitakkisen Adalminan ja kävellessämme Helsingin kauneimmille kulmille, suurlähetystöalueelle eteläiseen Helsinkiin, alkoi väsymyskin hälvetä. Lopullisen sinetin sille laittoi astuminen upeaan Ranskan suurlähetystöön sekä yhtäkkinen pilvimassan repeäminen ja mielettömän keväisen auringonpaisteen puskeminen esiin. Seisoimme Kaivopuistoon avautuvalla terassilla ja annoimme auringon lämmittää. Maisema kylpi valossa ja päätimme, että tänään on kevään ensimmäinen päivä – olkoonkin huomenna millainen sää tahansa!

luncheon

Ranskan suurlähetystö tarjoili (järjettömän herkullista, kuinkas muutenkaan) pressilounasta ja tietty sukelluksen Ranskan ajankohtaisiin asioihin siinä sivussa. Ja mitä Ranskaan tulee, maalla todella on aivan erityinen paikka sydämessäni, niinpä ahmin itseeni uusia matkavinkkejä ja inspiraatiota. Muistan maininneeni täälläkin, että vaikka haikailenkin jatkuvasti uusia maita ja kohteita, niin Ranska on niitä harvoja paikkoja, jonne palan halusta palata yhä uudelleen. Maan monipuolisuuteen ei vain voi kyllästyä!

Edellisellä Ranskan road tripillä jäi niin monta kohdetta näkemättä ja mietittiin jo silloin, että seuraava reissu täytyy ulottaa Ranskan toiselle laidalle, lähteä vaikkapa Pariisista ja tutustua Normandiaan, poiketa Mont Saint-Michelissä ja jatkaa Bordeauxin kautta Biarriziin asti. Ah, ja Korsika, sinnekin haluaisin, sekä tietenkin näyttää miehelle lapsuudesta tuttuja maisemia Rivieran tuntumassa. Mutta siinä onkin kasassa jo melkeinpä (ainakin) kaksi reissua! Äh, maailmassa on ihan liikaa paikkoja, joihin haluaisin matkustaa ja kiitos tämän päivän Ranska-aiheisten keskustelujen, kyseinen maa on taas vahvasti mielessä.

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Oi mikä keväinen kuva, ihana ja noi herkut, nam! <3
Kevät, kevät, kevät, viimeinkin! :))

Vastaa

Kiitti muru <3 Voih niinpä, tätä on odottettu – ihana, ihana kevät!!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.