Tänään on jälleen matkattu niin upeiden maisemien äärellä, ettei meinaa ymmärtää. Sääkin on vaihtunut jatkuvasta sateesta vähän monipuolisempaan versioon, eli paikoin aurinko paistaa täydellä teholla kun taas toisena hetkenä paikalle ilmestyy kuin tyhjästä rankkasade, joka hakkaa maata voimalla ja valtavat salamat halkovat taivasta. Onneksi aurinkoa on joka päivä edellistä enemmän, joten ainakin suunta on oikea!

Pristina oli sen verran pikkuinen kaupunki, että vuorokaudessa tunnuttiin nähneen kaikki oleellinen, niinpä jatkoimme tänään Kosovosta takaisin Montenegroon poiketen vuoriston pikkukylissä ja ajaen pitkän pätkän serpentiiniteitä. Yön vietämme täällä vuorien keskellä ja huomenna jatkamme takaisin rannikolle palauttamaan auton. Matka ei kuitenkaan vielä siihen lopu, meillä on torstai-iltaan asti aikaa nauttia lomasta ja tarkoituksena olisikin viettää se näiden ohjelmantäytteisten päivien jälkeen enemmän rentoutuen ja toivottavasti auringosta nauttien sekä Montenegrossa että Dubrovnikissa.

Olemme moneen otteeseen pysähtyneet päivittelemään, miten pitkältä tämä reissu on tuntunut. Enkä todella tarkoita liian pitkältä, vaan ihanan pitkältä! Ehkä se johtuu siitä, että olemme yksinkertaisesti ehtineet nähdä niin paljon ja niin erilaisia kohteita, että tuntuu kuin tässä olisi ollut useampikin matka eikä vain yksi. Mutta hyvä niin, parempi näin päin! Postausmateriaaliakin on kertynyt kameraan ja muistiin mahdottomasti, mutta pieni hetki toki menee sitä kaikkea purkaessa ja kattavammat matkapostaukset tipahtavat ruutuun ehkäpä vasta kotona kun maltan oikeasti istua koneen ääressä. Saa myös esittää toiveita, mistä olisi mukava lukea? Jostain tietystä matkan kohteesta vaiko ihan kaikista? Autoilusta Balkanilla ehkä? Vai kyllästyttääkö reissuaiheet? Kertokaa tok! Mutta tällä erää, terkut pienestä Kolasinin kylästä Montenegron vuoristosta ja ihanaa Juhannusta kaikille!

montenegro maisema 3montenegro maisema 4 montenegro maisema 6Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Näitä sinun matkapostauksiasi on todella nautinnollista lukea. Huolellista ja taidokasta kielenkäyttöä, mielenkiintoisia aiheita ja kauniita kuvia. Kiitos niistä! Mielelläni luen matkoistasi ja kokemuksistasi, eri kulttuurit ja tavat elää kiinnostavat. Niiden kautta koen pääseväni hieman hengähtämään työntäyteisestä arjesta. Syksyllä meitäkin odottaa pitempi reissu, me suunnittelemme suuntaavamme junalla Siperian halki Mongoliaan ja Kiinaan, niissä maissa muutamia eri kohteita, ja mikäli aika vielä antaa myöden, suunnittelemme jatkavamme siitä Japaniin. Sitä reissua odotellessa sinun kokemuksiasi on vaan niin mukavaa lukea!:) todella antoisaa loppureissua teille!

Vastaa

Kiitos kovasti ihanasta kommentistasi ja mukava kuulla, että matkajutut kiinnostavat! Itse tuskin koskaan kyllästyn matka-aiheisiin, mutta hyvä muistaa välillä paneutua muihinkin innostaviin aiheisiin :)

Voi eikä, ihan mieletön reissu teillä edessä! Ja tavallaan hauska sattuma, me nimittäin just tällä reissulla ollaan puhuttu vastaavasta junamatkasta läpi Siperian ja Mongolian kautta Kiinaan. Olen miestä lämmitellyt jo aiemmin ajatukselle ja vasta nyt akoi innostua, joten ehkäpä mekin päästään jossain vaiheessa toteuttamaan vastaava reissu. Voin kuvitella, että matkastanne tulee todella unohtumaton elämys! Voi miten kiva olisikaan kuulla kokemuksia siitä ja käytännön vinkkejä – huikkaa ihmeessä reissun jälkeen miten matka meni! :)

Ihanaa juhannuksen jatkoa!

Vastaa

Voi miten hienoa kuulla, että sinäkin olet haaveillut kyseisestä reissusta! Minun haaveeni se on ollut jo teini-iästä lähtien (olen vuoden sinua nuorempi, eli aika pitkään!), ja mieheni on sellainen eräjorma-seikkailija, että hän on kaikesta tuollaisesta ihan innoissaan. Hänkin on haaveillut Baikal-järvelle pääsemisestä jo nuoresta lähtien. Meistä mies on se, joka mielellään nukkuisi kaikki reissut teltassa (kuten viime kesän Jenkki- road tripillä teimme) ja suihku on tärkeysjärjestyksessä viimeisenä. Itselleni suihku hikisen patikointipäivän jälkeen on vähän tärkeämpi.:b No juu, mutta jos/kun reissumme toteutuu (ensin pitää saada loputkin säästöt kasaan, ennen kuin uskallan alkaa todella fiilistelemään!) niin ehdottomasti tulen tänne kertomaan. Ihan on käynyt mielessä oman blogin perustaminen matkaraportointia ajatellen. Saas nähdä!:)

Samoin, rentouttavaa juhannuksen jatkoa myös sinulle!

Vastaa

Kyllä näitä matkapostauksia jaksaa lukea aina vaan :) Kiva kuulla ihan kaikesta, ja nähdä näitä upeita kuviasi! Minunkin pitäisi saada viimein niskasta kiinni itseäni ja saada aikaiseksi viimeinen Japanin matkakirjotus pikapuoliin. Vaikeinta on vaan valita ne kuvat… kun niitä on niin paljon :D hih, onko samaa ongelmaa havaittavissa? :)

Muistanko oikein että olette käyneet Champagnen alueella Ranskassa?! Jos sinulla on jotain vinkkejä sinne, niin mielellään kuulen, sinne loppusyksystä olemme viemässä yllätyksenä pari synttärisankaria :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.