oman-011

Jos Dubain pitkä ja tasainen, mutta turistien löytämä rantaviiva alkaa kyllästyttää, kannattaa napata auto alle ja suunnata pohjoiseen. Ylittämällä Omanin rajan pääsee hyppäämään ihan uuteen maailmaan. Tie raja-asemalta Musandamin niemimaan kärkeen kiemurtelee rantaviivan mukaisesti nousten yli vuorten ennen laskeutumistaan Khasabin pikkuiseen kaupunkiin. Matka on täynnä lukuisia tyhjiä rantoja; hienohiekkaisia, simpukoiden päällystämiä, kivien kuvioimia ja vuorien suojaamia, yhdistävänä tekijänä ylhäinen yksinäisyys. Koskaan ennen ei ole ollut niin ainutlaatuista mahdollisuutta valita niin monen typötyhjän rantakaistaleen välillä, mutta onneksi päivän aikana ennättää pysähtyä useammallekin, katselemaan kalastusveneitä, yksinäistä laivanhylkyä, vuorijonoa tai ihan vain auringossa kimaltavaa merta.

oman-09oman-04 oman-06

Musandamin alueen pääkaupunki Khasab on hiljainen, mutta ihmiset ystävällisiä. Täällä et törmää hotellirivistöihin ja turistitkin ovat harvinaisia. Khasabin kupeessa sijaitsee yksinäinen Golden Tulip hotelli, joka on todellinen pakopaikka keskelle ei mitään. Musandamin niemimaa vetää kuitenkin puoleensa turisteja, mutta lähinnä valmismatkalaisia Dubaista, jotka suuntaavat suoraan matkanjärjestäjän bussilla veneretkille merelle ja snorklaamaan Telegraph Islandin kupeeseen, omatoimimatkailijoita on varsin harvakseltaan. Onkin nautinnollista kävellä typötyhjää rantaviivaa törmäämättä ristinsieluun tai katsella horisonttia huipulta tuntien olevansa kaukana kaikesta.

        oman-05oman-07oman-08oman-013
Viisumin Omaniin saa rajalta n.40 eurolla (maksu ainoastaan kortilla) ja rajamuodollisuudet hoituvat parhaimmillaan vajaassa 10 minuutissa. Matkaa rajalle Dubaista on n.110km. Paikallista valuuttaa kannattaa vaihtaa jo Emiraattien puolella.Musandamin rannat ovat siistejä ja rauhallisia, ja lähes kaikkia reunustaa rivi parkkipaikkoja, joten auto on helppo jättää aivan rannan tuntumaan. Käytännössä kengät voi potkaista jalasta jo autossa ja varpaat voi upottaa autosta noustessaan suoraan valkoiseen hienoon hiekkaan. Auton tankkaus kannattaa hoitaa jo Arabiemiraattien puolella ja suositeltavaa on pakata mukaan omaa evästä, mutta toki syömään voi poiketa vaikkapa Khasabin kupeessa sijaitsevaan hotelliinkin. Omanin rannat ovat kuulemma suosittu viikonloppukohde Emiraattien asukkaiden keskuudessa, joten tyhjiä rantoja halajavan kannattaa suunnata paikalle arkena (välillä su-to).

oman-010oman-012

oman

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.