Olen huomannut, että koen oloani todella harvoin epämukavaksi vaatteissani. Tarkoitan, että hyvin harvoin on tunne, että olisin ali- tai ylipukeutunut tai muuten vain väärissä vaatteissa vääränä päivänä. Suhtautumiseni vaatteisiin on kaiken kaikkiaan todella rentoa, mutta kuten olettekin ehkä jo havainneet, ei se tarkoita samaa kuin huolittelematon. Kiinnitän siis huomiota siihen, miten pukeudun, mutta en kovin kriittisesti. Olenkin monta kertaa sanonut, että pukeutuminen on liian kevyt asia otettavaksi vakavasti. Niinpä en jaksa stressata siitä. Kotona saatan miettiä, että onko liikaa jos laitan tähän asuun vielä tämän paidan/vyön/huivin/minkä lie, mutta pääsyn aina lopulta siihen, että mitä sitten, kokeillaan. Pukeutuminen on hauskaa leikkiä ja loistava paikka kokeilla sekä haastaa tottumuksia. Seuraavana päivänä voi aina valita eri vaatteet, eikä kukaan enää myöhemmin muista tai välitä, sopiko juuri sen  yhden päivän pusero ja huivi yhtään yhteen vai ei. On niitä tärkeämpiäkin asioita.

Ehkä omasta rennosta suhtautumisesta myös johtuu, etten oikein osaa ottaa vaatteisiin (enkä kyllä oikein mihinkään muuhunkaan) kohdistuvia makueroja itseeni. Ne ovat väistämättömiä ja pelkästään hyvä asia. Olen myös hyväksynyt sen, että kaiken voi tehdä aina paremmin ja joku asuste tai vaate saattaisi sopia kokonaisuuten vielä osuvammin, mutta mitä sitten. Huomenna on uusi päivä ja pilkunviilaus kuulostaa tylsältä. Ehkä sen takia tuskin koskaan kritisoin muiden pukeutumista, mieluummin kehun ja kannustan. Saatan toki miettiä, etten osaisi itselläni nähdä vastaavia vaatteita tai, että työhaastattelu olisi ehkä vaatinut siistimmät vaatteet tai hautajaisetiketti päälle tummaa, mutta siinä mennään paljon jo olosuhteisiin. On kuitenkin toisten kunnioitusta tarkastella vaatevalintoja tietyissä tilanteissa vähän laajemmasta vinkkelistä ja huomioida etiketit sopivassa suhteessa. Kannatankin toisten kunnioitusta ja tilannetajua vahvasti, mutta perinteisiin ja pinttyneisiin tapoihin suhtaudun varauksella. Maailma muuttuu ja uudistuminen tekee monin paikoin tosi hyvää, siksi yritän ajatella asioita enemmänkin kohteliaisuuden ja tilannetajun kuin sääntöjen pohjalta. Mutta etikettitilanteiden ulkopuolella ja vapaa-aikana, silloin voi revitellä just niin paljon kuin itsestä hyvältä tuntuu. Tai ei tarvitse, jos ei huvita. Simppeliä.

Häiriinnyn myös ajatuksesta, että pitäisi näyttää ns.parhaalta mahdolliselta, eli pukeutua siihen mikä teoriassa sopii parhaiten, käyttää niitä imartelevimpia vaatteita, häivyttää ja korostaa sekä valita juuri ne omiin väreihin parhaiten sopivat sävyt. Höh, kuulostaa tylsältä. Ei mua haittaa jännä väriyhdistelmä, lyhyt hame tai eriparinen kokonaisuus. Enkä myöskään liputa iänmukaisen pukeutumisen perään vaan enemmänkin kropan ja rohkeuden. Niin kauan kuin vaatteet on itse valittuja ja niissä on hyvä olla, niin käyttäkööt kukin mitä lystää. Erilaisuus on rikkaus.

Tämä nyt lähti ihan hassuille urille, ei ollut tarkoitus paasata vaan lähinnä sanoa, että viime maanantaina(kin) heitin vaatteet päälle asenteella, katsotaan mitä tulee ja tällaista tuli. Mielestäni kokonaisuus oli hauska, jostakusta toisesta jotain muuta. Mutta kuvat, ne menivät ihan pilalle, kirkas aurinko teki sen, että silmät olivat kiinni melkein jokaisessa. Onneksi muutaman otoksen sain raavittua kasaan.

sininen hame 1sininen hame 11sininen hame 9sininen hame 5sininen hame 12 Pusero: Zara / Hame: Zara / Vyö: Lindex, saatu / Kengät: Carvela / Laukku: Marc Jacobs

Katso myös nämä

20 comments

Vastaa

Kiva, raikas ja värikäs kokonaisuus! Vyö ei miellytä mun silmää, mutta sopii toisaalta kivasti yhteen kenkien kanssa. Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi siitä, että pukeutumista ei tulisi ottaa liian vakavasti eikä aina kannattaisi miettiä sitä, mikä näyttää parhaalta ja mikä toisi parhaat puolet esiin – voi pukeutua just siihen mihin itse haluaa eikä stressata liikoja.

Vaikka blogisi on paikka kaikelle kauniille ja näytät täällä vain osan elämästäsi, niin pelkkien asukuvien lisäksi on todella mukava juuri tällaisia postauksia, joissa paljastat omasta ajatusmaailmastasi blogin teemoihin liityen vähän lisää. Eli ei haittaa yhtään vaikka paasaat :)

Vastaa

Hih, tuo vyö onkin hyvin eri tyylinen kuin kokonaisuuden muut palaset :) Kiva kuulla, että olet samoilla linjoilla! Arastelu pukeutumisessa on ihan turhaan ja toisaalta myös pinnistely, on ihan yhtä ookoo tehdä pukeutumisesta leikki kuin vetää verkkarit jalkaan jos siltä tuntuu :)

Oi, tosi kiva kuulla, että myös tämän tyyppiset ajatuksen virtaa sisältävät postaukset miellyttävät! Täytyykin siis yrittää olla rohkeampi eikä suotta typistää tai sensuroida mietteitä :) Ihanaa viikonloppua sinulle!

Vastaa

Voi, taas olit kiteyttänyt ajatuksiasi niin loistavasti! Ajatteles kaikki pukeutumisoppaat jne… mihin saa pukeutua, mihin ei. Toisaalta kiva niitä on lukea, toisaalta ahdistaa: pukeudu niin ja niin kun olet tietyn ikäinen… Argh!

Fiilispohjalta on mukava mennä. Itse ihailen rentoa otettasi pukeutumiseen ja übernaisellista tyyliäsi. Ihanaa, kun ollaan erilaisia pukeutujia, ei käy tylsäksi!

Vastaa

Oi, kiitos ihana kommentistasi ja kehuistasi! Juuri niin, pukeutumisoppaita on kyllä ihan kiva käyttää inspiksenä mutta missään tapauksessa niitä ei pitäisi ottaa liian vakavasti eikä ainakaan rajoittavana tekijänä :) Parempi vaan, kun tyylit eivät ole kuin samasta muotista ja noudattele tiettyä sääntömaailmaa, erilaisuus tekee katukuvasta mielenkiintoisen ja leikkisyys tuo pukeutumiseen rentoutta sekä arkeen piristettä :)

Vastaa

Itse tykkään rohkeudestasi yhdistellä erilaisia vaatteita. Vaikka kaikki yhdistelmät eivät itseäni miellytäkään (eikä kuulukaan), niin usein saan niistäkin kivoja vinkkejä. Ihailen sitä, miten paljon käytät erilaisia värejä ja kuvioita vaatteissasi, eivät ainakaan ole tylsiä.

Vastaa

Oi, kiitos kivasta kommentistasi! No niinpä juuri, kiteytit tosi hyvin! Ei tosiaan tarkoituskaan ole se, että kaikki olisi just kaikkien makuun ja täydellisesti onnistunutta (mitkä tietty olisivatkin jo ihan mahdottomuuksia, joten turha edes tähdätä siihen) vaan, että voi ammentaa inspistä tai ihan vain piristettä. Tai vaikka sitten todeta, ettei ikinä noin :D

Ihanaa viikonloppua sinulle!

Vastaa

Mielestäni kenenkään ei pitäisi pukeutua niinkuin joku sanoo, vaan niinkuin itsestä tuntuu! Joillain vaan on parempi silmä ja taito yhdistellä asukokonaisuuksia, niinkuin sinulla! Ja tämän vuoksi onkin ihanaa kun olemassa on blogit, joista voi saada niin paljon vinkkejä omaan pukeutumiseen ja kaikkeen muuhunkin…:)

Aurinkoa viikonloppuusi!

Kaisa-Sofia

Vastaa

Just näin, olen tismalleen samaa mieltä! Saa pukeutua tai olla pukeutumatta, kaikki on ihan yhtä hyviä vaihtoehtoja jos se on oma valinta :) Ja kaunis kiitos kehuista! Blogit on kyllä mahtisjuttu, vinkkien ja arjen rentoutumisen lisäksi ne ovat myös ihana ja nopea kanava kivaan vuorovaikutukseen. Niinpä blogien lisäksi myös lukijat ovat korvaamaton ilo :) Ihanaa viikonloppua myös sinulle!!

Vastaa

Tismalleen samaa mieltä yllä kommentoineideiden kanssa. Kukin pukeutukoon kuten parhaaksi näkee ja tärkeintähän pukeutumisessa on, että tuntee olonsa mukavaksi henkisellä tasolla. Aina ne kymmenen sentin korot ei välttämättä oo ne mukavimmat jalkineet, mutta jos niissä tuntee olonsa itsevarmaksi niin go for it. Ja sama toisinpäin, ei kenenkään oo pakko käyttää korkoja, jos ei niitä tunne omaksi jutukseen. Noin niin kun esimerkkinä, sama pätee väreihin, kuoseihin ja vaatekappaleisiin.

Kivaa ja aurinkoista viikonloppua! :)

Vastaa

No niinpä juuri, kiteytit kyllä oleellisen! Jos itsellä on hyvä olla, niin se on kaikkein tärkein eikä ulkoisella pitäisi muille olla merkitystä, kukin tavallaan ja monipuolisuus vasta tekeekin katukuvasta rikkaan ja mielenkiintoisen :)

Kiitos ihana kommentistasi ja kivaa viikonloppua myös sinulle!

Vastaa

Raikas, naisellinen asu! Minä tykkään. :) Paitaan ihastuin heti, harmi kun täällä meillä ei ole Zaraa niin moni ihanuus on jäänyt saamatta.

Olen ihan samaa mieltä kanssasi pukeutumisen suhteen. Ei se ole niin vakavaa! Olet rohkea pukeutuja, ja on ihana katsella kun asusi ovat niin erilaisia vaikka sinulla selkeä oma tyyli onkin. Minun pitäisi ottaa mallia ja käyttää rohkeammin värejä!

Vastaa

Voi, en enää varmaan osaisi olla ilman Zaraa kun siitä on tullut niin luottoputiikki! Ihan hölmöä, että se on vielä niin heikosti levittäytynyt Suomessa :/

Kaunis kiitos kommentistasi ja sanoistasi! Väreillä leikkimisen voi aloittaa helposti pikkujutuilla, kuten vaikkapa värikkäillä asusteilla ja kun löytää ne omalta tuntuvat, voi siirtyä suurempiinkin pintoihin :)

Ihanaa viikonloppua sinulle! :)

Vastaa

Kaunis asu, jotenkin niin raikas ja siis noi kengät on aivan ihanat, mistä olet ostanut?

Vastaa

Oi kiitos!! Nämä kengät on kyllä herkut – tilasin pari kuukautta sitten Zalandolta, olivat sopivasti vielä alessa :) Kannattaa kurkata jos vielä sattuisi löytymään!

Vastaa

Olipas raikas asukokonaisuus. Tuo vyö tekee asusta kivasti astetta casualimman kun on täysin eriparia muun asun kanssa ja kivasti olet solminnut myös vyön. Kumpa oppisi itsekkin yhdeistelemään noin erilaisia asuja ja asusteita, mutta onnistuneesti.

Vastaa

Oi, kiva kuulla, että tykkäät! Sen helposti unohtaa, että pienilläkin jutuilla voi olla iso merkitys, ihan jo siinä, että taittuuko kokonaisuus arkeen, juhlaan vai virallisempaan fiilikseen :) Mua onkin jo pitkään kiehtonut se, miten vaikkapa simppelin mekon tai muun perusasun saa asusteita muuttamalla toimimaan ihan päinvastaisiin tilanteisiin!

Kiitos kivasta kommentistasi ja rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

Vastaa

Lyhyt mutta ytimekäs kommentti: Loistava asu!! Ehkä mun silmääni parhaimpia, mitä oon täällä päälläsi nähnyt. Sun näköinen ja silti raikas ja mielenkiintoinen jollain uudella tavalla!

Vastaa

Voi että, olen otettu!! Ihan huippua! Tosi kiva kuulla, että toimii :) Kiitos näistä mieltä lämmittäneistä sanoistasi ja aivan ihanaa viikonlopun jatkoa! :)

Vastaa

Aah, noi tyttömäiset korkkarit iskee johonkin sieluni sopukkaan. Ihanat!

Vastaa

Oi, kiitos! Olen kanssa niin myyty näille! Samaan aikaan haluaisi käyttä koko ajan ja pelkää, että ne kuluvat käytössä ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.