Tiedätte kyllä, että rakastan matkustusta, mutta matkakohteita aloin laskemaan huvikseni oikeastaan vasta aika vähän aikaa sitten, kai jotain Trip Advisorin tai muun vastaavan matkakarttaa täyttäessäni. Joskus päälle pari vuotta sitten huomasin, että mennään jo päälle 40:n ja päähän pälkähti rento ajatus, että olisipa hauskaa jos ikävuosien saavuttaessa 30 käytyjä maita olisi 50. Noh, ihan synttäripäivään mennessä 50 ei tullut täytteen, mutta kolmekymppisenä kuitenkin, eiköhän se ole riittävän lähellä tavoitetta! Nyt siis vain seuraavaa rajapyykkiä miettimään, 40 vuotta 75 maata, vai? Tosin maapisteiden keruu muuttuu alati haastavammaksi, sillä ne helpot, nopeat ja edulliset kohteet alkaa olemaan jo koluttu, mutta onneksi maailma on täynnä käymättömiä kiehtovia kohteita, kuten vaikka Etelä-Amerikka ja Afrikka, joten kaiken näkemiseen ei taida riittää edes loppuelämä vaikka kuinka yrittäisi.

Käydyissä maissa tosin ei ole yksiselitteistä laskutapaa, on eri tapoja laskea, ja se tekee luvusta liikkuvan. Lasketaanko vain kohteet, joihin on matkustanut vaiko kaikki maat joissa käynyt, jolloin myös Suomi olisi mukana? Jotkut tahot laskevan Hongkongin omaksi ja jopa Macaon omakseen, jotkut taas Macaon yhteen Kiinan kanssa muutta Hongkongin omaksi. Olen käynyt molemmissa, mutten koe käyneeni Kiinassa, mutta silti on varmastikin totuudenmukaisinta niputtaa ne yhteen. Mukaan en tietenkään laske kohteita, joissa on vain poikennut kentällä tai ajanut läpi tutustumatta yhteenkään kaupunkiin, tosin sellaisia kohteita ei enää edes taida olla. En myöskään laske kohteita, joissa olen käynyt niin nuorena, etten muista siitä juurikaan, muutoin listaan voisi lisätä vielä Andorran. Tiukimmalla laskutavalla päästiin siis nyt tasalukuun 50, kiitos Makedonian, jonne tänään saavuimme. Numero 51 tulee olemaan Kosovo, jos vain kaikki menee suunnitelmien mukaan. Räikeitä puuttuvia kohteita ovat Puola, Vatikaani ja San Marino, joten ei muuta kuin viikonloppureissu Varsovaan ja välikausireissu Italiaan, niin nekin tulee korjatuiksi talteen! Meneillään olevan kolmen viikon reissun kaltainen matka houkuttelisi tehdä myös asteen verran idemmäksi ja yhdistää Ukraina, Moldova, Romania ja Bulgaria. Heh, ehkä ensi kesänä?

makedonia skopje

Mutta ne maat? Meinaan seota listassa, mutta pienellä muistin virkistelyllä satunnaisessa järjestyksessä pinnattujen kohteiden listalle ovat tähän mennessä päässeet seuraavat:

1. Ruotsi / 2. Norja / 3. Venäjä / 4. Tanska / 5. Islanti / 6. Viro / 7. Latvia / 8. Liettua / 9. Saksa / 10. Hollanti / 11. Belgia / 12. Luxemburg / 13. Liechtensteinin / 14. Iso-Britannia (Englanti & Skotlanti) / 15. Irlanti / 16. Itävalta / 17. Slovenia / 18. Slovakia / 19. Tsekki / 20. Kroatia / 21. Bosnia-Hertsegovina / 22. Italia / 23. Monaco / 24. Ranska / 25. Espanja / 26. Sveitsi / 27. Unkari / 28. Portugali / 29. Kreikka / 30. Marokko /
31. Turkki / 32. Arabiemiraatit / 33. Oman / 34. Egypti / 35. Jordania / 36. Israel / 37. Malesia / 38. Thaimaa / 39. Vietnam / 40. Laos / 41. Kiina (Hongkong & Macao) / 42. Brunei / 43. Indonesia / 44. Singapore / 45. Yhdysvallat / 46. Meksiko / 47. Montenegro / 48. Albania / 49. Serbia / 50. Makedonia (/ 51. Kosovo)

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

17 comments

Vastaa

Voihan sitä näinkin leuhkia omalla hiilijalanjäljellään.

Vastaa

Voisinpa leuhkiakin! Mieluiten kuitenkin pienellä, mutta realistisesti toivottavasti edes kohtuullisella :)

Vastaa

Liikaa aikaa…

Vastaa

Voi että kun olisikin! <3

Vastaa

Mä teen ihan samaa, seuraan vierailtujen maiden määrää, kun matkustamisesta kovasti tykkään :) Itsellä tosin nyt kolmekymppisenä kasassa vasta 34 maata. Löyhänä tavoitteena on ollut pitää maat vähintään ikävuosien tasolla, kun usein reissut suuntautuvat myös samoihin maihin joissa on jo käyty.

Vastaa

Voi vitsit, 34 on jo valtavasti! Meillä miehellä on sama ”tavoite” eli jotakuinkin ikävuosien kanssa tahdissa kulkeva luku – tärkeäähän on, että se ei ole mikään pakko vaan just enemmänkin kiva juttu, joka pikemminkin motivoi koluamaan uusia kohteita!

Tosin ”haasteenahan” on tuo, että kun on myös niitä ihaniksi havaittuja kohteita, joihin haluaa matkustaa uudelleen, niinpä ehdottomasti pitää suunnata juuri sinne minne huvittaa eikä uuteen kohteeseen vain sen takia, että se on uusi. Sitä paitsi, yhdenkin maan sisällä voi löytyä vaikka kuinka pitkäksi aikaa uusia paikkoja ja kaupunkeja, joita koluta! Itsellä sellaisia ikuisuuskohteita on esimerkiksi Ranska, en vain saa siitä tarpeekseni :)

Matkustus on kyllä aivan ihana asia <3

Vastaa

Voi vitsi, oon kyllä kade sun matkustusmäärästä! :) Joskus pienenä toki matkustellut perheen kanssa, mutta miehen kanssa matkustelu aloitettiin yhdessä vasta kymmenen vuotta sitten. Paljon on tullut tehtyä reissuja samoihin maihin kuten Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan. Viime maaliskuussa olimme Nykissä, seuraavaksi ehkä kaupunkiloma johonkin Etelä-Euroopan kaupunkiin, jossa emme ole käyneet ja jos mahdollista, niin talvella johonkin Aasiaan! :) Rakastan Italiaa ja sinne kaavailen taas uutta reissua…

Ikihaaveena on maailman ympäri matka, jota olen kaavaillut tapahtuvaksi sitten joskus kun 40 paukahtaa mittariin. Sitä varten voisin ottaa vaikka vähän lainaa, että pääsisi tekemään tuollaisen once in a lifetime -reissun = muutama kuukausi maapalloa tutkiessa. Listalta pitäisi ainakin löytyä pari Afrikan kohdetta safareineen, Kiina, Nepal, Sri Lanka, Uusi-Seelanti, Argentiina ja joku ihana Karibian saari :) Onneksi unelmointi on ilmaista!

Ihanaa loman jatkoa! <3

Vastaa

Voih, tuo maailmanympärimatka siintää itselläkin haaveissa! Voin kuvitella, että se olisi todella ikimuistoinen kokemus, varmasti niitä elämän kohokohtia! Ja todella sellainen juttu ja muisto, että sitä varten voisin minäkin olla valmis ottamaan vähän lainaa. Voisin myös suoraan kopsata nuo luettelemasi maat, niihin minäkin tahtoisin ja löytyisivät aivan ehdottomasti haavemaailmanympärysmatkan reitiltä :) Voi kun joku päivä pääsisi <3

Kuulostaa ihanalta teidän reissusuunnitelmat! Pienikin matka silloin tällöin piristää kummasti, jo vaikka ihan lähellekin :) Meillä on kanssa Italia vuodesta toiseen puheissa, etenkin Toscanan alue ja Rooma, mutta saa nähdä milloin puheet muuttuvat teoiksi ja päästään ihan oikeasti taas suuntaamaan Italiaan. Toinen houkutteleva kohde on Ranskan Normandia, joka jäi harmillisesti parin vuoden takaisella autoreissulla välistä.

Huoh, niin paljon ihania kohteita ja niin rajallisesti aikaa skeä rahaa! Mutta kuten sanoit, unelmointi on ilmaista :)

Kiitos kovasti ja aivan ihanaa juhannusta sinne, toivottavasti lämmintä ja aurinkoista!!

Vastaa

Hieno kuva ja monipuolisia kohteita! Etelä-Amerikassa minäkin haluaisin käydä :) siellä on monta näkemisen arvoista kohdetta ja kumminkin niin erilaisia kohteita kuten Brasilia, Puerto Rico, Argentiina, monet pienemmät trooppiset saaret ym. Matkakohdelista voisi olla loputon

Vastaa

Kiitos! Voi niinpä juuri! Sinne olisi mukava varata enemmän aikaa, jotta ehtisi käydä useammassa kohteessa kun kerran niin pitkälle suuntiasi! Toivottavasti lähitulevaisuudessa matkat vihdoin vievät sinnekin <3

Vastaa

Roomasta on aika lyhyt matka junalla/autolla Toscanaan joten oikein hyvin voi yhdistää nämä kohteet yhdelle ja samalle matkalle. Toscanasta löytyy myös upeita rantakaupunkeja, joissa en ole käynyt mutta junan ikkunasta tuli nähtyä turkoosinsinistä vettä. Itse olin Civitavecchiassa josta pääsi helposti junallakin Toscanaan

Vastaa

Nuo olisikin ihan loistojuttu yhdistää! Voisi myös ajatella vuokraavansa auton vaikka Milanosta ja ajella ensin rauhassa Toscanaan, sitten Roomaan ja lopulta takaisin. Tosin miksein junallakin, ei tarvitsisi huolia liikenteestä :)

Vastaa

Oi että mä oon kade. Ite oon käynyt vain Ruotsissa, enkä taida ihan lähiaikoina mihinkään muualle päästäkkään.
Aika moni asia esteenä, mutta suurin este on se, että mun miestä ei saa lentokoneeseen ei sit millään. Oon yrittänyt ehdottaa hypnoosia sun muuta, mutta ei niin ei. Olis vaan kiva kun edes lapset pääsis pienestä asti matkustelemaan ja olishan se kiva tehdä perheen kesken, mutta ei. No siskon kanssa on sovittu, että sitten muutaman vuoden päästä hän lähtee minun ja lasten kanss jonnekin lomalle.

Mies kyllä tuumaa kovasti, ettää pääseehän sit laivallakin ja autolla, mutta niihin saa jo varata sitä aikaa niin paljon pelkkiin matkoihin, eikä meidän töiden takia nyt ole kyllä sellainen edes mahdollista. No ainoa toivo on kait, että sitten vanhoilla päivillä mulla olis varaa ja aikaa matkustella :)
Mut voi kyllä mä matkustelisin maailmaa ristiin ja rastiin jos mahdollisuus tulis. Ja etenkin USA mua kiinnostaa ihan hirveesti ja joku Ranskan maaseutu. Ja nämä teidän käymät paikat on aivan ihanan näköisiä, juuri tuollaisia pieniä ravintoloita pikkukujilla sun muuta, aivan ihanaa!

Vastaa

Ai niin oonhan mä Virossakin käyny, en mä ihan kotona vaan oo kyykkinyt :D

Vastaa

Kääks, miten mulla onkin jäänyt kommenttiisi vastaaminen kokonaan välistä! Pahoittelut!!

Voi ei, lentopelko on kyllä tosi kova juttu ja rajoittaa valtavasti! Tottahan se toki on, että autollakin pääsee, mutta tosiaan, ei kovin kauaksi tai ainakaan nopeasti :) Myönnän, että itseäkin välillä kylmää kovemmissa turbulensseissa, mutta yritän sysätä sen ajatuksen pois, ettei jännityksestä muodostuisi rajoittavaa tekijää. Silti, ihan mihin tahansa purkkiin en suostu menemään :D

Onneksi tosiaan on sentään mahdollista tulevaisuudessa löytyy matkaseuraa lähipiiristä, varmaan jo silläkin ajatuksella on iso merkitys, että jossain vaiheessaa! Ja mieti kuinka hyvältä se sitten tuntuu, kun pääsee poikkeamaan jossain haaveilemassaan kohteessa – olen aika varma, että luvassa on ikimuistoinen reissu! :)

Maailma on kyllä pullollaan upeita ja uniikkeja kohteita, että tuntuu vaikka kuinka yrittäisikin, kaikkialle ei vaiin ehdi, pääse tai rahat riitä. Noh, kohde kerrallaan :)

Toivotaan, että Suomessakin viimein alkaa kesäsäät ja pääsee täydellä teholla nauttimaan ulkoilmasta!

Vastaa

Itse olen melkein päivälleen samanikäinen kuin sinä ja minulla on laskutavasta riippuen kasassa 19-20 maata. Hieman kateellinen olen siis sinun maamääristäsi. Toisaalta minulla oli ennen 20 ikävuotta kasassa neljä maata, mukaan lukien Suomi, joten olen mielestäni viime vuosina kompensoinut varsin hyvin kahden vuosikymmenen puutteita matkustuksen saralla. Minkäs teet, kun synnyt perheeseen, jota ei matkustelu kiinnosta. ;)

Ei sille vaan mitään voi, kun matkustelun makuun pääsee, niin nälkä kasvaa syödessä. Tänä vuonna on kyllä ollut hiljaista, koska haluaisin ensi vuonna lähteä pidemmälle matkalle Aasiaan (mikä reppureissaajaklisee :D). Sitä silmällä pitäen yritän vähän hillitä rahankäyttöä. Maailmanympärimatka on kyllä myös haaveissa.

Vastaa

Oi, nöyrimmät pahoittelut, jostain syystä kommenttiisi vastaaminen on jäänyt kokonaan välistä! :(

Parikymmentä maata on jo valtavasti! Ja etenkin kuten sanoit, kun se on vielä pitkälti kertynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana :)

Meillä matkusteltiin kyllä kun olin lapsi, mutta ei koskaan Euroopan ulkopuolelle. Samalla siis on hinkunut ennen näkemättömiin kaukokohteisiin, mutta myös hinkunut niihin maisemiin, joista on jäänyt etäisiä lapsuusmuistoja. Niinpä loppujen lopuksi aikuisiällä on tullut vierailtua kaikissa maissa (muttei suinkaan toki kaikissa kaupungeissa) uudelleen, Portugalia ja Andorraa lukuun ottamatta – toivottavasti niihinkin suunta lähivuosina vielä vie!

Tuntuu kyllä, että matkustustahti on itselläkin kiihtynyt vuosi vuodelta. Siihen tosiaan vaikuttaa kuten sanoitkin, matkustuksen makuun pääseminen, mutta tietty myös omalla tavallaan töiden tarjoama mahdollisuus mennä – opiskelijabudjetilla se oli huomattavasti haasteellisempaa, vaikkei kuitenkaan mahdotonta. Heh, nyt taas olisi aikaa, muttei sitä rahaa, tasan ei mene :D

Aasian reissu kuulostaa ihanalta! Sinne kyllä hingun aina vaan takaisin, mutta myös Etelä-Amerikka on alkanut myös kiehtomaan, tosin etenkään tuo jälkimmäinen ei olisi mikään halpa reissu, joten se taitaa joutua vielä odottamaan. Mutta ainahan voi pahimpaan matkakuumeeseen haaveilla ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.