Tänään jätämme Dublin taakse ja suuntaamme vastaanottomaan joulun Lontooseen, tai oikeastaan, meidän pitäisi jo olla uudessa määränpäässä, mutta lento vain on jälleen mukavasti myöhässä, joten ei auta muu kuin tappaa aikaa kentällä ja odotella lisätietoja. Lento on lyhyt, vajaa puolitoista tuntia, mutta tällä menolla matkantekoon saa kulumaan koko päivän. Toivottavasti kuitenkaan ei, sillä olimme haaveilleet ehtivämme vielä tänään Harrodsille ja lähitienoon jouluntunnelmaa nuuhkimaan. Pitäkää siis peukkuja, ettei lähtöaikataulu siirry yhä kauemmas, kuten nyt aina aikatauluruudulle vilkaistessa tuntuu  käyvän.

Mutta takaisin vaatteisiin, asukuvia reissulta kun olen jo ehtinyt purkaa koneelle, muita kuvia on niin paljon enemmän, että niiden kanssa menee hetki. Uskaltauduin lähtemään matkaan vain yhdellä takilla (mutta toinen kyllä tuli ihan sattumalta eilen ostettua, gröhöm). Arvoin pitkään, ottaako matkaan villakangastakki vai kokeillako onnea kevyemmän kanssa, mutta muutaman kerran sääennusteita vilkuiltuani hylkäsin paksumman takkivaihtoehdon ja hyppäsin reissuun trenssin kera. Valinta on osoittautunut oivaksi; se pitää riittävän hyvin vettä ja tuulta, se on keveä kun on lämmin, mutta lämmittää alle kerrostettujen vaatteiden kanssa kun on viileämpää. Kylmä täällä ei ole kyllä ollut, vaikka tuuli sille päälle sattuessaan osaa olla pureva. Silti, ei tietoakaan mittarin hipomisesta nollaa, vaan se pysyttelee mukavasti liki kymmentä plusastetta ja tuulettomina hetkinä sää tuntuu ihastuttavan leudolta. Lontoossa pitäisi olla vielä pari astetta Dublinia lämpimämpää, mikä sopisi sekä minulle että matkakarderobilleni mainiosti!

        navy trenssi 9navy trenssi 6    Trenssi: b.young / Housut: River Island / Huivi: Zara / Kengät: Shoeshibar / Käsineet: Hestra, saatu

Alimmainen kuva huvitti, ja olikin pakko ympätä se mukaan. Oikeastaan näitä oli kaksi, toisessa vain käteni oli suorana, jolloin näytti, että olisimme selät vastakkain, minä ja jalankulkija, joka sattui kuvia ottaessamme tulemaan juuri taakseni norkoilemaan eikä näyttänyt lainkaan panevan kuvatuokiota pahakseen (toisin kuin minä, ja niinpä jatkoimme nopeasti taas matkaa). Siinä toisessa kuvassa vielä asteen enemmän kuin tässä, näytän todella jättiläiseltä tuntemattoman rinnalla, vaikka toivottavasti sentään luonnossa tilanne ei ihan niin ole, vaikka ehkä välillä tuntuukin kuin norsulta posliinikaupassa. :) Kuvissa hassua on, kuinka ne eivät välttämättä anna realistista kuvaa ihmisten pituuksista. Kun tapaa vain kuvista tutun ihmisen luonnossa, pituus ei välttämättä olekaan yhtään sitä, miksi sen on pienessä mielessään ajatellut. Luonnossa pituuserot on usein suuremmat kuin kuvat antavat ymmärtää, etenkin kun lisätään mukaan korkojen korkeus tai mataluus. :)

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Onpas tätimäiset kengät. Noi sopis hyvin johonkin marttailtaan.

Vastaa

Hih, mä taas tykkään näistä paljon! Kävelykengiksi nämä ovat erinomaiset, huippumukuvat jalassa, eli oivat reissukengät (en tiedä muista, mutta itse pyrin ottamaan matkaan mukaan kenkiä etupäässä käytännölliyysperustein, toki huomioden myös visuaalisen sopivuuden asuun, eli ohuita korkoja ei tällä matkalla nähdä!) :) Mutta makuja on monia, ja sekös on pelkästään ihana asia!

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua sinulle!

Vastaa

Onpas sen näköiset kengät, että niillä kävelee pitkiäkin pätkiä ilman väsymistä! Ja nimettömälle tiedoksi Martat ovat nykyään melkolailla nykyaikaistutunut. Niihin kuuluu niin tätien lisäksi myös paljon lapsia ja nuoria sekä miehiä että naisia.

Asiaan.. Matkustelet paljon. Käytätkö jotain kontaktia lentopisteiden kertyttämiseen? Jos käytät, mitä suosittelisit?

Mukavia viimoisia lomapäiviä sinulle!

Vastaa

Nämä olivat kyllä ihan loistavat reissukengät – otin mukaan toisetkin kävelykengät, mutta nämä osoittautuivat niin hyviksi, että olivat selvästi kovemmassa käytössä kuin ne toiset :)

Olen ollut vähän huono lentopisteiden kerryttämisessä, eli yleensä en ajattele pisteitä lainkaan varatessani matkoja, vaan puhtaasti edullisin matkaa ja parasta yhteyttä. Finnairille tosin on ihan hyvin kertynyt pisteitä, mutta nekin ovat pääasiassa työlentojen kautta tulleita, mutta Finskillä taas pisteiden käyttömahdollisuudet on aika surkeat. Suurellakaan pistemäärällä ei tunnu paljoa saavan, ja juuri sen huonon käytettävyyden takia itsellä on reilusti niitä menossa vanhaksi alkuvuodesta. Finnairin online shopiin ne käyvät kausitarjouksiin ihan kivasti, mutta niissäkin hyöty on mainittava ainoastaan rajallisessa määrässä tuotteita.

Huih, lähtipä rönsyilemään :) Piti siis vain sanoa, etten pahemmin kerryttele pisteitä, vaikka Finskin ja Blue1:n kortit löytyykin :)

Kiitos kommentistasi ja ihanaa uutta vuotta sinulle!!

Vastaa

:D Kiitos Anna!
Ihanaa, onnellista uutta vuotta sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.