Kurkumalatte selvästi kuuluu talveen. Viime vuonna pakkasten koittaessa kauramaitopohjaisesta kurkumalatesta tuli ihan suosikkijuoma, joka sekä lämmitti ihanasti koleina talvi-iltoina, että toi muiston lämpimistä maitojuomista, joita sai kun uni ei meinannut tulla. Siinä on siis itselle jotain rauhoittavaa, vaikka oikeasti kurkumalatte voisi ihan hyvin olla kofeiinivapaa päiväjuoma.

Viime vuonna hehkuttamani Viridian Organic Curcumin Latte -jauhe siis löysi taas täyden kesähiljaisuuden jälkeen tiensä keittiööni ja iltarutiineihini. Tosin nyt olen juonut iltaisin säännöllisesti myös luontaisesti kofeiinittomia teejuomia, mutta kurkumalatte tuo niihin kivaa vaihtelua. Kaneli on edelleen suosikkimauste kurkuman oheen. Toki juoma toimii ilmankin, mutta oma lemppari on kanelin kera. Käytössä on sekä Urtekramin että Nomun kanelit, mutta jälkimmäinen on kauniimpaa esillä pidettävää.

Mutta tänään ei kurkumajoumaa vaan perjantai ja selätetyn työviikon kunniaksi ajatus lasillisesta viiniä tuntuu kivalle. Tosin tähänastisen viikon tunnuttua yhdeltä kelloa vastaan juoksemiselta näin hetken sohvalla ilman kiirettä istuessa pelkään, että kehossa painava väsymys saa vain pontta viinilasillisesta. Mutta aion silti yrittää.

Onneksi tämän viikonlopun voi ottaa iisisti. Niinpä aion ulkoilla, katsoa True Detectiven kolmoskautta, pyrkiä poikkeamaan museossa ja tehdä rästiblogijuttuja. Niin, ja tietenkin nauttia hyvästä seurasta. Mutta jottei kuulostaisi liian kepeältä, niin toiveissa on myös, että ehtisin ihan konkreettisesti vähän työstää eteenpäin pitkäntähtäimen tavoitteitani ja sellaisia isoja teemoja, jotka haluan saada pään sisältä pyörimästä ihan vaikka paperille tai puhuttua ulos. Eiköhän siinä ole ihan tarpeeksi yhdelle viikonlopulle!

Kaunista viikonloppua kaikille!

Kuvan suloinen tarjoilualusta on Cilla’sista (saatu blogin kautta) ja Tine K Home -astiat Nougatista. Molemmat sellaisia kauppoja, joissa poikkean kun etsin jotain pientä kaunista kotiin.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.