BELLA-BLOGIT YHTEISTYÖ Blogissani kevät otetaan vastaan seuraavan neljän viikon aikana huippukivoissa merkeissä, pureutuen hiustenhoitoon ja -muotoiluun. Aihe sopii niin loistavasti kaltaiselleni hiustenkasvatusprojektilaiselle, etten voi muuta kuin olla innoissani! Yhteistyössä Biozellin kanssa on ollut ilo rakentaa mainio paketti hiusvinkkejä ja päästä samalla tutustumaan merkin uutuuksiin kuin klassikkotuotteisiinkin. Niinpä kuukauden ajan joka sunnuntai syvennytään yhteen mieltä askarruttavaan hiusteemaan värin ylläpidosta hiusten hoitoon ja muotoiluun, mutta aloitetaan uutuuksista! Tervetuloa siis viettämään kanssani hiustenhemmottelukuukautta!

Tänä keväänä Biozell on lanseerannut uutuuksia ihan ryminällä – kiiltosuihke, suolasuihke, kosteuttava hiusnaamio ja korjaava hiusnaamio löytyvät nyt markettien hyllyiltä. Niille joille Biozell ei vielä ole tuttu, kiteytettynä sarja on korkeatasoinen markettisarja. Se on kokonaan kotimainen, perustettu jo vuonna 1942, ja nimenomaan suomalaisille hiuksille suunniteltu. Koska olen suunnattoman kiinnostunut siitä miten voisin hoitaa ja hallita hiuksiani entistä paremmin, istahdin pöydän ääreen ekspertin kanssa. Hiustaiteilija Pauliina Rousi Sydämen Pohjasta -kampaamosta vastaili kärsivällisesti kysymyksiini ja kertoi mainioita vinkkejä siihen, miten saada kaikki irti Biozellin uutuuksista!

biozell uutuudet-1 biozell uutuudet 10-2

Aloitetaan suosikkituotteistani, eli naamioista! Olen tehohoitojen ja naamioiden vannoutunut fani, enkä enää osaisi olla niitä ilman. Niinpä Biozellin vasta lanseeratut uutuudet, korjaava hiusnaamio sekä kosteuttava naamio, kolahtivat. Mutta mistä tietää kumpi valita, korjaava vai kosteuttava?

Mikäänhän ei estä sekoittamassa tuotteista kivaa kombinaatiota, mutta kuten Pauliina kiteytti, perushyväkuntoiset ei vahvasti käsitellyt hiukset kaipaavat kosteutta ja vastaavasti taas voimakkaasti käsitellyt ja rikkinäiset janoavat korjaavaa hoitoa, niinpä omille vaalennetuille hampuille ykkösvalinta oli juuri korjaava hoito. Täytyy myöntää, että tykkäsin molemmista naamioista ja ylipäätään käytän rennosti monenlaisia, mutta pääasiassa suosin silti mahdollisimman tehokkaita enkä niinkään hemmottelevia. Nykyään käytän tehohoitoa tai naamiota jopa joka pesun yhteydessä, eli olen lähes kokonaan luopunut pelkän perushoitoaineen käytöstä. Jos hiukset ovat parempikuntoiset, naamio kerran viikossa riittää kuitenkin mainiosti!

Pauliina muistutti, että suomalaista hiusta vaalennetaan paljon, mikä kuluttaa selvästi tummaa hiusväriä enemmän, niinpä tehohoitoja ja naamioita todella kannattaa käyttää. Jos naamio tuntuu paksulta, lorauta sitä normihoitoaineesi sekaan ja sekoita omille hiuksillesi paras kokonaisuus – tuotteita voi rohkeasti yhdistellä ja sopivin kombinaatio löytyy kokeilemalla! Tässä oli itselläni pari vuotta sitten iso ahaa-elämyksen paikka, jostain syystä olin niin juurtunut käyttämään tunnollisesti saman sarjan shampoita ja hoitoaineita, vieläpä yksi tuote kerrallaan, että miksailu avasi kokonaan uuden maailman. Enää en edes tuijota tiukasti purkinkylkien vaikutusaikoja, vaan annan naamion olla kauemmin kun on aikaa ja hiukset kipeämmin tehobuustin tarpeessa. Kun on kiire tai muuten malttamaton, olen  kokenut, että lyhytkin vaikutusaika tehotuotteella on parempi vahvasti käsiteltyihin hiuksiin kuin tavallinen tusinahoitoaine. Lyhyellä vaikutusajalla tosin hoitoaine ei välttämättä ehdi imeytyä pintakerroksen lisäksi kuitukerrokseen, joten siinä mielessä kannattaa muistaa myös maltti ja jos vain mahdollista, pistää naamio hiuksiin vaikka saunaan mennessä ja antaa olla ihan rauhassa.

biozell uutuudet 8-1 biozell uutuudet 4-1

Koska omaa hiustyyppiä on vaikea arvioida, kannattaa ehdottomasti kysyä kampaajalta tarkennusta siihen millaiset tuotteet omalle hiukselle sopivat. Kun mainoksia katsoo, ainakin itse huomaan samaistuvani melkein joka tarpeeseen ja herkästi sekoitan hiusten todellisen tarpeen, sekä sen millaisilta haluaisin niiden näyttävän. Niinpä riskinä on, että valitsen vaikkapa volyymituotteita, vaikka todellisuudessa huonokuntoiset hiukseni saisivatkin kaivattua volyymia keskittämällä huomiota hoitaviin tuotteisiin tuuhentavien sijaan. Sen tajuttuani olen käyttänyt rohkeammin täyteläisiä hoitoaineita ja myönnettävä on, paksujen hoitoaineiden jälkeen tulos on kaikkea muuta kuin raskas. Oman hiustyypin ja -kunnon tuntemisesta on iso etu, niinpä suosittelen lämpimästi kampaajan ammattitaidon hyödyntämistä myös hiusten kotihoidossa!

Naamioiden lisäksi Biozellin kevätuutuuksiin kuuluu tuuheuttava suolasuihke, jota kaartelin ja katselin pitkään ennen kokeilua. Olin kyllä lukenut suolasuihkeesta, mutten koskaan aiemmin käyttänyt ja vasta Pauliinan treffaamisen sekä käyttövinkkien jälkeen uskalsin tarttua purkkiin. Biozellin suolasuihke on parabeeniton, väriaineeton ja silikoiniton, ja se on oiva rouhean ja rennon lookin luomiseen. Lyhyisiin hiuksiin suolasuihkeella saa kivaa pörröisyyttä ja pitkään tukkaan surffihenkeä. Erityisen hyvä se on kevyesti luonnonkiharien tai kiharrettujen hiusten viimeistelyyn. Pauliina vinkkasti, että suolasuihketta voi suihkuttaa kevyesti vaikkapa rullattujen hiusten päälle, antaa aineen kuivua ja haroa kiharat sormin auki. Kuulostaa helpolta!

Rouheus mielessä en edes yrittänyt ottaa suihketta käyttöön sileisiin vastapestyihin hiuksiin, vaan työstin sillä pari päivää pesua odotellet hiukset ja yllätyin. Olin odottanut jotain suolaveden tyyppistä, hiukset mähmäiseksi jättävää, mutta Biozellin tuote olikin hyvin hiuslakan tyyppinen. Ei siis tietoakaan likaisesta tunnusta, vaan päinvastoin, ripaus tuuheutta, kivasti pitoa ja lisäksi vielä tekstuuria tukkaan. Ei yhtään hullumpi, erityisesti yhdistettynä kiiltosuihkeeseen! Suorille hiuksille suolasuihke tuntuu haastavammalta, tai riippuu toki lookista jota tavoittelee, mutta juuri kiharoihin, rentoon kesätukkaan, pieneen pörröön tai kevyisiin laineisiin se on oiva!

biozell-2biozell uutuudet 13-2

Kiiltosuihke oli itselleni suolasuihketta tutumpi juttu ja jo vakkari tuote hiustenlaitossa, niinpä innolla tartuin Biozellin neljänteen kevätuutuuteen, kosteuttavaan kiiltosuihkeeseen. Pauliina muistutti, että annostelussa kannattaa olla varovainen, niin kiiltosuihkeen kuin suolasuihkeenkin kanssa – kevyt suihkaus etäältä riittää! Kiiltosuihketta ei myöskään tarvitse laittaa tyveen, vaan suihkaus latvaan tai kampauksen päälle riittää mainiosti. Tyvi on usein jo niin hyväkuntoinen, ettei se kaipaa enää ekstrakiiltoa vaan päinvastoin, saattaa jopa suotta latistaa sitä. Sain myös loistovinkin kokeilla kiiltosuihketta kuivashampoolla käsiteltyihin hiuksiin. Moni vierastaa kuivashampoon jälkeensä jättämää vähän mattaista lopputulosta, mutta kun päälle laittaa kevyesti kiiltosuihketta, saa kuivashampoon hyödyt mutta kauniisti kiiltävän lopputuloksen. Miksen ole tajunnut?

Mitä sanotte, joko suolasuihke on testattu ja kiiltosuihke käytössä? Itse toivotan Biozellin uutuudet ilolla tervetulleiksi, niissä kuten muissakin sarjan tuotteissa on nimittäin hinta-laatusuhde todella kohdillaan! Jos omaat hyviä uusia vinkkejä tuotteiden käyttöön, pistä ne ehdottomasti jakoon kommenttiboksissa! Ensi viikolla pureudutaan hiusten pesuun ja hoitoon, sekä vastaillaan muutamiin arkisiin askarruttaviin kysymyksiin, kuten kuinka usein pestä, miten ja millä tuotteilla!

biozell uutuudet 9-2

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

18 comments

Vastaa

Sain itsekin blogin kautta noita uusia tuotteita testiin. Mulle paksulle tukalle se kosteuttava tehohoito on ihan huippu juttu. En ole mikään hiusten laittaja ja siksi kaapistani ei olekaan löytynyt ennen suola- tai kiiltosuihkeita.

Käytän kuitenkin aika usein kuivashampoota ja ongelma on ollut juurikin se kiilloton pinta. Mä olen laittanut tuota kiiltosuihketta nyt hiuksiin myös niin, että olen suihkauttanut sitä kämmenelle, hieronut käsiin ja sitten silitellyt varovasti myös sinne terveeseen hiukseen. Näin olen saanut sen tärkätyn kuivashampoopinnan kiiltämään mutta en ole vahingossa suihkauttanut liikaa kiiltoa.

Vastaa

Loistovinkki! Mä olen itse asiassa tehnyt samaa hiuslakalle, suihkauttanut käsiin ja siitä varovaisesti silittänyt hiuksiin, mutta enpä olekaan tajunnut tehdä samaa kiiltosuihkeelle – täytyypä kokeilla, sillä olen niin monta kertaa vahingossa suihkauttanut sitä liikaa liian ylös :)

Vastaa

Mä jäin häkeltyneenä tuijottamaan näitä kuvia. Luin koko jutun kahdesti, että pääsin edes kärryille asiasta, kun visuaalisuus vei mukanaan. Sinäkö se oot? Kuka on tuon häikäisevän tyylin takana? Ei sillä, ettet näyttäisi huolitellulta aina, mutta tässä keimailevassa länkkärimimmissä on jotain todella pysäyttävää. VAU.

(Ja joo, hyviä pointteja myös hiusasioiden suhteen,
mutta nää kuvat.. <3)

Vastaa

Oi oi, kiitos!! Olen ihan häkeltynyt sanoistasi, aivan ihana kuulla, että kuvat kolahtaa <3

Vastaa

Mieletöntä innostusta, jipiii!!!

Vastaa

Hih, niin täälläkin :D

Vastaa

Tämähän nyt menee vähän sivuun pääasiasta eli hiuksista, mutta upea huulipunan sävy! :-) Miksi sitä on itse niin vaikea uskaltautua kokeilemaan upean punaista huulipunaa? Sehän on vain huulipuna…. :-)

Aurinkoista sunnuntaita Sinulle!

t. Tupuna

Vastaa

Oi kiitos! No niinpä, ihan sama juttu! sitä on joutunut ihan tietoisesti opettamaan itselleen värien käyttöä meikeissä, mutta silti edelleen valitsee ensimmäisenä juuri niitä hyvin luonnollisia, helppoja ja turvallisia sävyjä, vaikka juuri huulipunalla voisi leikitellä niin helposti :)

Kiitos kovasti ja ihanaa vappuviikkoa sinulle!

Vastaa

Mäkin tuijotin kuvia ihan äimänä, vähänkö hienoja!

Mulla on samat tuotyeet, ja enemmänkin Biozellia. Naamio on ihan huippu, samoin syväpuhdistava shampoo. Ainoa miikka tuotteille tulee vähän vanhahatavasta ulkoasusta ja aika pistävistä tuoksuista, muuten ei mitään negaa!

Vastaa

Voi ihana sinä, kaunis kiitos!! Tuo syväpuhdistava shampoo on kyllä loistava, ihan mun suosikkeja, samoin kuin arganiaöljy, jota on nyt ööö, kolmas tai neljäs purkki menossa :D Olen kyllä vähän samaa mieltä purkkien ulkonäöstä. Tosi kiva, että uudistuivat ja erottuvat kyllä massasta, mutta itse olisin ehkä lisännyt niihin vielä ripauksen keveyttä. Noh, onneksi sisältö on tärkein! :)

Vastaa

Mulla on kanssa vielä toinen Biozellin sävyttävistä maskeista/naamioista testaamatta, yksi testi on jo takana, mutta pitää koklata toimivuutta kuivaankin tukkaan. Ja tosiaan, täältä löytyy mun fiilikset suolasuihkeesta:
http://homeatlastblog.blogspot.fi/2014/04/biozell-tuuheuttava-suolasuihke-pitoa.html
Kaunis nainen kuvissa! :)

Vastaa

Oi, innolla jään odottamaan kokemuksiasi niistä! Itsekin tulen tulevilla viikoilla perehtymään juuri noihin maskeihin, jännää. :)

Olikin muuten hyvä idis tuoa suolasuihkeen käyttö kampauksen pohjana, itse ajattelin sitä viimeistelyssä, mutta totta tosiaan, sehän luo loistavan tekstuurin tukkaan, josta lähteä työstämään kampausta! :)

Vastaa

Sä oot upee! Mä menin heti mainoksen retkuun, mutta petyin karvaasti, sillä marketista ei löytynyt mitään noista tuotteista. :/ Korjaavaa naamiota ja kiiltosuihketta olisin kaivannut. Kiiltosuihke kuulostaa just kivalle korjaamaan kuivashampoon tekemää mattaisuutta. Biozellin tuotteet on kyllä muutenkin käytössä, hopeashampoo ykkösenä. Kivoja sopivanhintaisia, kotimaisia tuotteita!

Vastaa

Oi, kiitti ihana! No voi höh! Olen bongannut näitä ainakin Anttiloista ja isommista tavarataloista, ja olen jäänyt miettimään löytyyköhän myös Prismoista tms. isoista marketeista, mutta kun ei ole lähellä mitään noin jättikauppaa, en ole päässyt tarkistamaan :) Yritin etsiä nettisivuilta listaa ketjuista, josita löytisi, mutten huomannut sellaista, täytyykin siis ehdottomasti selvittää! :) Tuo hopeashampoo on kyllä hyvä, syväpuhdistavasta tykkään kanssa hurjasti ja arganiaöljy on mainio – hinta-laatusuhde kyllä ihan loistava näissä!

Vastaa

Siis kuka tuo upea nainen on :D Sulla on tosi muuntautumiskykyinen ulkonäkö. Näytät kyllä aivan tyrmäävän upealta näissä kuvissa. Tällaista meikkiä olisi kiva nähdä toistamiseenkin.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.