Balkanin kierroksemme lopussa mutkittelimme vuoristoteitä Kosovosta kohti Montenegron pääkaupunkia Podgoricaa ja lopulta rannikolla sijaitsevaa Tivatia, jonne automme oli aikomus palauttaa. Koska olin ihastunut Montentenegron vuoristoon jo menomatkalla, halusin tehdä paluuta hitaasti ja yöpyä matkan varrella jossain viehättävässä vuoristokylässä. Vaihtoehtoja oli useita, mutta reitin kannalta päädyimme valitsemaan kohteeksi kylän nimeltään Kolašin. Majoitusvaihtoehtoja keskustassa on vähänlaisesti ja luksus loistaa poissaolollaan, niinpä mekin varasimme huoneen pikkuisesta perheomisteisesta hotellista, Hotel Čilestä. Yöhinta ei paljoa lompakossa tuntunut, mutta palvelu oli todella sydämellistä!

kolasin-montenegro-11kolasin-montenegro-1

Kolašinissa upeaa on sen sijainti keskellä vehreää luontoa itäisessä Montenegrossa, lähellä Biogradska Goran kansallispuistoa. Kolašiniin suuntaavatkin erityisesti vaelluksesta ja luontoelämyksistä innostuneet matkailijat. Itse kylässä ei ole juuri nähtävää, mutta odottamaton ravintolaelämys kyllä, nimittäin tunnelmallinen Traditional Restaurant Vodenica. Vodenica sijaitsee pikkuisen kosken vieressä ja on sisustukseltaan kuin ottaisi aikamatkan menneeseen. Ravintolassa soi hempeät ranskankieliset melodiat ja palvelu ihastuttaa. Vodenica tarjoilee paikallista ruokaa, eli ruokalista on hyvin lihavoittoinen, mutta erittäin hyvä ja edullinen, kuten läpi Montenegron on tapana. Ravintolaan kannattaa suunnata kiireettä ja jos mahdollista maistella useamman ruokalajin illallinen, sillä kiehtovasta tunnelmasta ei halua kiirehtiä pois.

kolasin-montenegro-2kolasin-montenegro-03kolasin-montenegro-3kolasin-montenegro-5

Kolašin on kaunis välietappi Montenegron lomalla ja sen ympäröivät alueet ovat henkeäsalpaavan upeita. Vaikka navigaattorimme ohjasikin meidät nopean ja suoran tien sijaan mutkittelevalle vuoristotielle ei matkan keston yli tuplaantuminen haitannut pitkään, sillä vastassa oli sellaisia näkymiä, joita tuskin isomman tien seuraaminen olisi tarjonnut.

kolasin-montenegro-9kolasin-montenegro-4kolasin-montenegro-7

Info

Traditional Restaurant Vodenica
Kolasin 81210, Montenegro
Avoinna ma-su 9:00-23:00
puh. +382 69 241 507

Kolašin sijaitsee n.70 kilometria Montenegron pääkaupungista Podgoricasta koilliseen.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.