Fiilis laahaa maassa vaikka pitäisi olla innostunut, joulusta vaikka. No ei, onhan se ihanaa, että joulu tulee, mutta olo vain on kepeästi sellainen traktorin alle jäänyt, eli ei kovin hehkeä. Olen nukkunut huonosti jo vajaat kaksi kuukautta ja ihan poikkeuksellisen olemattomasti viime yöt, mikä on tarkoittanut sitä, että näinä päivinä olen kulkenut sellaisessa oudossa kuumeisessa olotilassa (ilman sitä todellista kuumetta) ja kun hetkeksi pysähtyy, päässä alkaa humisemaan silkasta väsymyksestä. Siitä huolimatta yöllä ei vain uni tule. Olen siis yhtä aikaa kuolemanväsynyt mutta ilmeisen kyvytön nukkumaan, mikä ihana yhtälö. Olenkin jo henkisesti varautunut siihen, että ensi yö tulee seuraamaan edellisten linjaa sitäkin huolimatta (tai ehkä erityisesti juuri siksi) että huomenna aamulla on tärkeää menoa, jossa olisi ihan oikeasti syytä sekä näyttää levänneeltä että olla pirteä. Mutta minkäs teet, ei näytä uni tulevan pakottamalla, yritin jo.

No jopas oli positiivinen postaus. Ei ollut tarkoitus heikentää keskiviikkoillan hehkua! Loppukevennyksenä vaikkapa tämä luonnoksista löytynyt asu loppukeväältä, kuten vaatteiden kepeydestä ja hiusten pituudesta (tai siis lyhyydestä) voi päätellä!

pellavableiseri 7pellavableiseri 29Pusero: H&M / Pellavableiseri: Mango / Housut: Zara / Huivi: H&M / Kengät: Mango / Laukku: DKNY

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

Mulla on ollut ihan sama ongelma nyt viimeisen parin viikon ajan. Iltaisin voisi valvoa vaikka kuinka myöhään, kun uni ei tule ja aamuisin ei meinaa päästä ylös millään.

Vaikka en talvesta ja lumesta välitäkään, niin nyt toivoisin, että maa peittyisi lumella, jos se valoisuus hieman auttaisi tähän nukkumisongelmaankin.

Vastaa

Voih, kuulostaa niin tutulta tuo, että päivät (ja aamut!) unettaa mutta nukkumaan mennessä uni ei tule sitten millään :/ Tämä on ehkä ensimmäinen talvi ikinä kun jopa minä toivon lumen tuloa, toisi todella kaivattua valoa maisemaan! :)

Vastaa

Upean kaunis kokonaisuus ja mikä ihana huivi! Voi se uni, se olisi niin tärkeää. Jaksamista muru! <3

Vastaa

Oi, kiitos kovasti! <3

Vastaa

Terveydenalan ammattilaisena suosittelisin väliaikaisesti hakemaan apua unilääkkeistä, jos melatoniini ja valeriaana (Sedonium) on kokeiltu, eikä niistä ole ollut apua. Jo yli viikkoja jatkunut unettomuus ei tee hyvää niin mielelle kuin kropallekaan ja vaikuttaa ratkaisevasti elämän laatuusi (minkä varmasti tiedätkin :)). Unilääkitys ole mikään ongelmaa poistava ratkaisu enkä niiden käyttöä suosittele pysyvästi tai pitkäaikaisesti. Pääasia olisi tässä tilanteessa se, että saisit nukuttua. Että aivosi saisivat levättyä. Keinolla millä hyvänsä.

Vastaa

Väliaikaisesti oli ehkä vähän huono sanavalinta. Parempi olisi tilapäisesti, lyhytaikaisesti.

Vastaa

Kiitos kovasti kommentistasi! Hauska sattuma kysymyksesi, sillä itse olen aina (omalla kohdallani) ollut hyvin unilääkevastainen, mutta kieltämättä olo alkaa olemaan niin tukala, että ensimmäistä kertaa koskaan olen alkanut vakavasti kallistumaan miedon unilääkkeen kannalle juurikin vain tilapäiskäyttöön, pahimman vaiheen yli :)

Vastaa

Olen itse myös ollut erittäin unilääkevastainen, mutta minulle kävi opiskelujeni loppuvaiheessa niin, että suuren stressin takia oli pitkä jakso kun en vain millään saanut nukuttua. Ensin kokeilin melatoniinia, mitä ensisijaisesti suosittelen sinullekin, mutta itse en siitä saanut apua. Lyhyt lääkekuuri unilääkettä nosti takaisin maanpinnalle :)

Vastaa

Oletko kokeillut melatoniinia? Miehelläni on ollut myös uniongelmia ja on saanut siitä paljon apua.

Vastaa

Enpä olekaan kokeillut, mutta nyt kun mainitsit, niin musitelen jonkun muunkin joskus suositelleen sitä – kiitos kovasti vinkistä! :)

Vastaa

Mulla oli yli 10 vuotta sitte uniongelmia. Se on niin raskasta.. Mulla oli mielenpäällä sillon paljo asioita joista en puhunut ja stressiä.
Tsemppiä sulle! toivottavasti uni lähtee tulemaan!

Vastaa

Voih, niin totta! Unettomuus on kyllä raskas juttu, joka vaikuttaa tosi kokonaisvaltaisesti! Todella toivon, että omakin tilanne pian kohentuu, valvotut yöt ja koomaiset päivät verottavat kyllä uskomattoman paljon sekä kroppaa että mieltä eikä sen soisi jatkuvan yhtään kauempaa :/

Vastaa

Voi Anna-Maria, toivottavasti uni tulee taas pian takaisin. Tähän ikään mennessä melkein kaikki unettomuusongelmat (itsellä ja lähipiirissä) ovat liittyneet huoliin tai ainakin selvittämättömiin ajatuksiin. Ja siihen taas ei auta vaikka lääkitsisi oireita… Sinullakin on noita keissejä elämässä tällä hetkellä, mitkä varmaan vaikuttavat unen laatuun ja määrään. Melatoniinia kannattaa varmaan kokeilla, siitä tuskin olisi haittaa varsinkaan kuuriluonteisesti? Jos se auttaisi rytmin löytymisessä, ja kroppa hoitaisi sitten loput kun saisit taas jonkinlaisen tottumuksen kehoosi siitä, että illalla on nukkumaanmenon aika.
Toivon sinulle siis ensisijaisesti, että suuremmat kuvat elämässäsi alkavat ratketa ja palaset loksahdella paikoilleen.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.