Kuvittelin, että viikko, jolloin remonttiammattilaiseni oli lomalla, olisi jotenkin iisimpi, mutta mitä vielä! Tein ajatus- ja suunnittelutyötä niin paljon, että viikko tuntui ihan yhtä kuormittaneelta kuin edeltänyt vahvasti fyysinenkin. Mutta toisaalta, ehdin sentään viikonloppuna vähän lomaillakin, vaikka kaikkina hiljaisina hetkinä ajatukset lipuivatkin automaattisesti sumplimaan remontin etenemistä. Nyt on vielä paljon suunnittelua pöydällä, mutta uskon, että kun valinnat pääpiirteittäin on paketissa, mielikin keventyy.

Viides remonttiviikko piti sisällään seuraavaa:

Sähkötyöt

Heti maanantaiaamuna sähköasentaja kävi asunnolla poistamassa sähköt kaadettavasta seinästä. Timanttiporaaja ei päässytkään samalla viikolla, joten työ on edessä nyt kuudennella viikolla, mutta ainakin sähköjen osalta kaikki on valmiina. Kun kerran asentaja kävi paikan päällä, käytiin läpi tulevia sähkötarpeita ja valmisteltiin myös kylppäriä purkuvalmiiksi sähköjen osalta.

Laattavalinnat

Suurin työllistäjä oli märkätilojen laattapohdinnat. Olin alun alkaen ajatellut, että kylppärit remontoisi myöhemmin, mutta nyt kun niille näyttäisi olevan ammattilaisten puolesta otollinen väli jo syyskuussa, oli pakko käynnistää suunnittelutyö vauhdilla, laattojen tilausajat kun pahimmillaan ovat jopa neljästä seitsemään viikkoon. Koska en varsinaisesti aiemmin ollut uhrannut yhtä paljon ajatusta näille tiloille, tuntui kuin aloittaisi tyhjästä ja kaiken muun suunnittelun kanssa päällekkäin mennessä jopa melko raskaalle. Mutta aina toki parempi jos remppa saadaan tehtyä ikään kuin kerralla putkeen, joten ei muuta kuin Pinterestistä lisää kylppäri-inspistä ja laattafirmoja kiertämään. Sen lisäksi, että kahlasin läpi valtavan määrän nettikauppojen valikoimaa, vietin aika pitkiä aikoja Pukkilan, ABL-laattojen, Decor H:n ja Laattapisteen myymälöissä.

Heikoimman vaikutuksen teki Laattapiste, valikoima tuntui melko perinteiseltä eikä varattu suunnittelija oikein kyennyt tarjoamaan ajatuksia ja ehdotuksia korvaamaan ajattelemiani vaihtoehtoja. Lähdinkin pois hieman pettyneenä, mutta seuraavana päivänä Decor H:ssa sai jo uutta virtaa. Palvelu oli ensi alkuun hieman nihkeää, mutta kun vakuuttelin, ettei hieman korkeamman neliöhinnan laatat ole ongelma, muuttui palvelunkin sävy ihan päälaelleen. Kummastelimme asiaa myöhemmin mukana olleen ystävän kanssa, mutta pääasia on, että lopulta vierailu tarjosi paljon inspiraatiota.

Pukkilan palvelu oli erinomaista, mutta valikoima ei ihan vastannut omiin tarpeisiin, mutta ABL-laatat räjäytti valikoimapotin. Lähdin kyllä lähes tyhjin käsin ja erittäin hämmentyneenä, mutta pääasia on, että valikoimasta tuntui löytyvän kivasti erilaisiakin vaihtoehtoja ja kun lopulta sain palvelua, se oli todella hyvää. Niinpä ABL-laatat on se paikka, jonne tulen palaamaan asioita hetken hauduteltuani ja ajatuksia jäsenneltyäni.

Viikon lopussa oli melko tuskastunut olo, tuntui kuin olisin edelleen nollapisteessä. Yritin kuitenkin ajatella, että itse asiassa en ole nollapisteessä, olin nähnyt valikoimaa, kuullut vinkkejä ja jossain alitajunnassa haudutellut vaihtoehtoja. Vaikka haaveilemani terrazzot on kuopattu, olen koko ajan enemmän ja enemmän saanut muodostettua kaavaa siihen, millaisista elementeistä tykkään ja ennen kaikkea, mistä en tykkää. Niinpä uskon, että kun jatkan tutkimista ja muistan kysellä ammattivinkkejä, se omakin loksahdus tulee vielä tapahtumaan. Nyt sitä ei ole vielä tullut, mutta ainakin tiedän mistä aloittaa kun seuraavan kerran lähden laattakaupoille.

Eteiden kaappi

Jos laattojen kanssa takkusi, eteisen kaapiston uudelleen suunnittelun kanssa loksahteli yhteen nopeammin kuin osasin odottaa. Googlailemalla selvisi, että Ideal-Keittiöiden kautta saa myös mittatilauskaapistoja toivomallaan Tikkurilan värikoodilla ja kun heidän myymälänsä sattui sijaitsemaan lähellä, poikkesin käymään ja lähdin mukanani erittäin varteenotettava ja ennen kaikkea hyvänhintainen suunnitelma. Jos vain toivomani pienet viilaukset onnistuu, on valinta selkeä. Sen jälkeen pitäisi vain päättää väri.

Antiikkikauppojen kiertely

Keulin vähän remontissa hyppäämällä rakennustyövaiheista jo sisustukseen. Viikonloppureissulla oli otollinen hetki poiketa 2nd hand- ja antiikkimyymälöissä, ja lopulta sunnuntaina palasimme kotiin vuokra-auto kirjaimellisesti täyteen kerrytettynä. Oli ilo poiketa muualla kaupoissa, joissa ei ole Helsingin hinnat ja kysyntä. Koinkin tehneeni hyviä löytöjä järkevään hintaan, joten vaikka on vähän ennenaikaista, kannatti sisustustavarat ja kalusteet silti ostaa varastoon odottamaan. Pidän uuden ja vanhan yhdistelemisestä, joten kiva löytää asunnon aikakauteen sopivia elementtiä uudenkarhean keittiön ja modernimpien kalusteiden rinnalle.

Katso myös nämä

7 comments

Vastaa

Kuusikulmainen laatta on mielenkiintoinen ja hyvän värinen. Tarvitsee mielestäni jotain valkoista väriparikseen, jotta vaikutelma ei ole tunkkainen. Tuo vieressä oleva kirjavakin on kiva, mutta mahtaako isompana pintana esim. tasona olla levoton?
Vaikeitten valintojen edessä olet. Tarjonta on niin runsasta, että pää menee ihan pyörälle.

Vastaa

Totta, tarjonta on todella runsasta ja samalla myös on vaikeaa hahmottaa yksittäisiä laattoja isoina pintoina kaikkine eri ladontatekniikkoineen ja sauma-aineineen :) Toisaalta olen myös havainnut trendien vaikutuksen, useamman kerran on nyt tullut vastaan valikoimasta jotain tiettyä etsiessä, mikä juuri nyt on/ei ole pinnalla. Eli voi olla yllättävänkin vaikeaa löytää sellaista, mikä juuri nyt ei ole suosittua ja itse tavallaan haluaisin kuitenkin ajatella trendien yli.

Tuo kuviollinen terrazzo-kuosi on ihana, mutta kyseessä on paksu kivipinta, joka on siis sopimaton pieneen tilaan. Terrazzot eivät kuulemma tällä hetkellä ole trendikkäitä, miksi niiden valikoima on suppea ja haastavan saatavuuden takia olen päätynytkin luopumaan kuosista. Tuon kuusikulmalaatan sävy on hauska, pidän murretuista ja lämpimistä sävyistä, mutta jotenkin tuo muoto ei iske. Voisi toimia tehosteena jossain muussa muodossa tai vähän elävämpänä pintana.

Puuh, tämä on ollut yhtä yritystä ja samalla erehdystä yhdistelmien suhteen ja on myönnettävä, että juuri tällä hetkellä en vielä tiedä yhtään, mihin laattoihin tulen päätymään :D Noh, tällä viikolla toivottavasti ehdin uudelleen laattamyymälään ja ainakin tiedän, mistä suunnasta lähden valikoimaa kahlaamana, joten ehkäolen sen jälkeen askeleen lähempänä? Toivotaan ainakin! :)

Vastaa

Oletko muuten miettinyt maalien osalta joitakin ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja kuin nuo Tikkurilan tms. maalit? En toki osaa suoralta kädeltä sanoa vinkkejä, kun ei ole kovasti kokemusta remontoinnista, mutta olen vain ymmärtänyt, että tätä nykyä on runsaastikin tarjolla myös muita vaihtoehtoja.

En usko, että itse saisin koskaan päätettyä esimerkiksi laattoja (väri, muoto, yhdistelmät jne.) vaikkapa kylpyhuoneeseen! Huh huh! Onneksi sinua ilmeisesti auttaa jonkinlainen selvä visio.

Vastaa

Olen joo miettinyt ja onkin just tulossa yhdeltö uudelta maalibrändintä vastaavia näytteitä tutustuttqvaksi :) Keittiöön ja wc:hen todennäköisesti käytön Tikkurilan lujaa, sillä en ole vielä törmännyt ekologisempaan merkkiin, joka kestäisi kosteutta ja kulutusta niin hyvin, mutta muihin tiloihin tsekkailen parhaillaan muita vaihtoehtoja! :)

Vastaa

Selvä, kiva kuulla niistä lisää, jos viimeistään johonkin koontipostaukseen tulee lisäinfoa! Nyt tulikin mieleen se yksi merkki, mutta toki varmaan olet siihen jo törmännyt: Uula. Tosin en tiedä sitten, tekevätkö he enemmän kaluste- ja ulkomaalausmaaleja.

Vastaa

Mun palkkatyön taitaa olla sen verran rankkaa, etten oikein osaa nähdä laattojen valikoimista TYÖNÄ :D

Vastaa

En ole ihan varma ymmärränkö, mutä tarkoitat, mutta kai tavanomaista käyttää työsanaa monenlaisissa konteksteissa, kun joku aiheuttaa päänvaivaa tai haukkaa paljon aikaa :) Jotakin saattaa viikon aikana työllistää lapset tai kotityöt,toisella käy työstä perintöasioiden selvittely ja niin edelleen. Työ ei aina tarkoita rahakorvauksellosta. Jos palkkatyö menee suht rutiinilla, siinä rinnalla selvitystyä niinkin isoon ja pysyvään investointiin kuin laattoihin (tai muuhun poikkukselliseen) itse asiassa voi aiheuttaa enemmänkin työtä/päänvaivaa kuintyö, josta saa rahaa – riippuu niin eri töiden määrästä ja laadusta, määritelmät usein ovat suhteellisia ja suhteellisia :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.