PR-matka: Tallink Suomi & Tallink Hotels

Tallinnassa on tullut käytyä melko tiuhaan viime aikoina ja se on oikeastaan aika kiva, sitä on ikään kuin tullut tutustuttua koko kaupunkiin uudelleen. Ja kuten olen jo monesti todennut, Tallinna tarjoilee aina jotain uutta. Parin tunnin laivamatka Helsingistä menee hujauksessa, joten maisemanvaihdoksen saa varsin helposti. Lisäksi jo matkustustavassa on mukavasti valinnanvaraa. Viimeksi miehen kanssa matkustaessa taidettiin maksaa Tallinkin menopaluusta yhteensä kantiskortilla vain kolmisenkymmentä euroa, ja viime hetkiin mietittiin tasonostoa comfort loungeen, jossa reissattiin sitä edeltävällä kerralla.

Tällä viimeisimmällä blogimatkalla Tallink tarjosi matkan business loungessa, jota mukavammaksi on Helsingin ja Tallinnan välin matkustusta vaikea kuvitella. Comfort loungessa on tarjolla pientä syötävää ja omaa rauhaa, business loungessa taas kunnon buffetruokailu kaikkine juomineen ja näköala suoraan keulasta merelle. Riippuen siis toiveista ja budjetista, vaihtoehtoja löytyy.

Kylpylämajoitus Tallinnassa

Tämän matkan teemana oli kauneus ja hemmottelu, ja Tallinkin järjestämänä luonteva majoituspaikka oli lyhyen kävelymatkan päässä satamasta sijaitseva Tallink Spa & Conference Hotel. Olen aiemmin majoittunut Tallink City Hotellissa ja itse asiassa käynyt kolme vuotta sitten kasvohoidossa Tallink Spassa, joten oli kiva testata nyt myös majoitusta.

Tallink Spa & Conference hotellin huoneet on uudistettu viime vuoden puolella ja mielestäni todella kivasti. Ilme on raikas ja moderni, ja huoneesta löytyy kaikki perusmukavuudet. Lisäksi niissä on vielä kivaa uudenkarheaa fiilistä sekä se, mitä eniten hyvästä hotellista odotan, eli pehmeä ja mukava sänky.

Podin reissulla inhottavaa kylkikipua (ja poden muuten edelleenkin, yh), joka verotti nukkumista, mutta nautin silti mahdollisuudesta valloittaa koko hotellisänky yksin. Jos kaipaisi superlaiskaa lomailua, sellaisen voisi järjestää Tallinnassa varsin helposti ja järkevällä budjetilla. Hotellin yhteydestä löytyy kylpylä ja sauna-alue sekä kauneushoitola hierontoineen ja erilaisine hoitoineen (Tallinnan huokealla hintatasolla!). Lisäksi hotellin ravintola oli positiivinen yllätys, ja ihan kulman takaa löytyy italialainen ravintola Ristorante Flavore, jossa itse asiassa kävin nyt toistamiseen.

Lymfahieronta ja virolaista kosmetiikkaa

Koska aikaisemmin olen käynyt Tallinkin hoitolassa kasvohoidossa, halusin nyt tarjotun tilaisuuden tullen kokeilla jotain kropalle. Puolisokkona valitsin listalta lymfahieronnan. Se oli vähän villikortit. Halusin jotain hierontamaista ja samalla kokeilla uutta, niinpä päädyin siihen.

Hieronta oli erilainen kuin odotin, kai koska jumituin liiaksi sanaan hieronta, oikeasti olisi pitänyt ajatella laajemmin. Opin siis, että lymfahieronta on kevyttä painelua ja erityisesti imusolmukealuille keskittyvä kevyttä pumppaavaa liikettä, jonka tarkoituksena on aktivoida aineenvaihduntaa ja myös poistaa mahdollista turvotusta. Tässä hieronnassa ei siis ole pelkoa kivusta, vaan se on pehmeää kosketusta, joka saa enemmän aikaan uneliaisuutta tuovan rentoutumisen kuin jumien poistoa. Heti hieronnan jälkeen olo oli hämmentynyt, mietin mihin niin kevyt hieronta oikein vaikuttaa vai vaikuttaako mihinkään. Vähän myöhemmin havahduin kahteen asiaan, ensinnäkin tunti hoidon jälkeen iski mieletön uneliaisuus ja rento fiiilis, sellainen, josta tunti lähes tuskalliselta ravistella itsensä irti ja lähteä syömään. Toiseksi huomasin illan aikana olevani koko ajan janoinen, ja join vettä jatkuvasti. Eli alun skeptisyyden jälkeen oli todettava, että aineenvaihdunta todella lähti rullaamaan ja selvästi se kevyt hieronta myös rentoutti.

Hoidot ovat muuten ylipäätään tosi järkevän hintaisia tuolla (ja Tallinnassa ylipäätään), ja hoitoon tai hierontaan pääsee jo muutamalla kympillä, eikä suinkaan tarvitse olla hotellin asiakas. Suunnittelin jo mielessäni, että voisin kevään aikana siirtää yhden hengen toimistoni pariksi tai kolmeksi päiväksi Tallinnaan, tehdä etätöitä kaupungista ja käydä samalla jossain freesaavassa hoidossa. Mutta mieluummin vasta sitten kun valoa alkaa olemaan enemmän.

Blogireissun päätarkoituksia oli tutustua paremmin myös paikalliseen kosmetiikkatarjontaan ja etenkin virolaisiin brändeihin. Virostahan tulee pieneksi maaksi varsin paljon tasokasta kosmetiikkaa, ja ennen kaikkea luonnonkosmetiikkaa. Olikin hauska nyt tavata sellaisten paikallisten brändien kuin Tilk! ja D’Difference perustajia ja edustajia, sillä muistan kiinnittäneeni merkkeihin huomiota jo kolme vuotta sitten Solaris-kauppakeskuksessa sijaitsevassa Pillerkaarin virolaista kosmetiikkaa myyvässä putiikissa. Lisäksi muita huomionarvoisia ovat esimerkiksi Ontic Minerals, Nurme ja JOIK Organic.

Tuolloin myymälässä vieraillessa ostin testiin Tilk!:in käsivoiteen ja tykkäsin tosi paljon, olikin hauska nyt kuulla, että se on yksi brändin eniten myydyistä tuotteista. Tilk! on siis täyttä luonnonkosmetiikkaa, mutta pienenä yrityksenä vielä sertifioimatonta. Luonnonkosmetiikkasertifikaattien hinnat ovat korkeita, joten vaikka pieni brändi toimisi niiden mukaisesti, itse sertifiointia ei välttämättä alussa ole resursseja ostaa. Tilkiltä löytyy muuten myös suomenkielinen verkkokauppa.

D’Difference ei ole täyttä luonnonkosmetiikkaa, mutta pitkälle luonnonmukaista ja useat tuotteet ovat vegaanisia. Tätä muistan katselleeni jo aiemmin Tallinkin laivalla ja Pillerkaarin myymälässä, mutta vasta nyt sain tuotetta kotiin testattavaksi. Mielenkiintoista testata, miltä astetta ylellisemmäksi itsensä profiloivat tuotteet käytössä tuntuvat.

D’Differenceä löytyy laivamyymälän lisäksi myös Tallinkin verkkokaupasta, jossa siis myydään samoja kauneuden ja muodin tuotteita kuin laivoilla. Ei siis enää tarvitse lähteä reissuun tehdäkseen ostoksia merihinnoin. Lisäksi kannattaa tsekata verkosta myös loppuunmyynnit ja muut aletuotteet.

Alekoodi Tallinkin verkkokauppaan

Verkkokappassa on muuten vielä tammikuun loppuun asti voimassa 20 prossan alekoodi. Koodilla TALLINKSHOPPING20 saa -20% normaalihintaisista tuotteista Tallinkin verkkokaupasta.

Nippelitietona on pakko ripotella pressitiedotteesta lueteltuja faktoja merellisestä myynnistä. Tiesitkö, että Tallinkin ja Silja Linen laivoilla myydään vuodessa yhteensä miljoona tuoksua ja 100 000 ripsaria? Kautta aikojen suosituimma yksittäiset tuotteet ovat Fazerin sininen, Toblerone, A le Coq -olut ja Hartwallin lonkero sekä Tallinkin oma vesi. Melko perustuotteita ja myönnän, että olen varmastikin joskus ostanut ainakin kaksi ekaa ja ehkä myös veden.

Viime vuoden myydyimmät naisten tuoksut olivat Versace Bright Crystal EdT ja Carolina Herrera Good Girl EdP, ja vuoden kärkituotteet meikeissä Chanelin La Mousse Anti-Pollution puhdistusvaahto ja Estee Lauder Advanced Night Repair seerumi. Mitään näistä en itse ole testannut, mutta tiedä sitten pitäisikö, jos näin monien suosiossa ovat.

Matka saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.