Yrittäjyyden parhaita puolia on kiistatta se, että kun aamulla nousi ilman aikaista herätystä sängystä ja katsoi ikkunasta viistona maisemaa halkovaa loskasadetta ja tuskallista harmautta, saattoi sytyttää pari kynttilää pöydälle ja kömpiä takaisin sänkyyn. Koska aamurutiineihin ei tarvitse käyttää aikaa, pystyy töihin halutessaan tarttumaan heti, niinpä parin aamupäivän tunnin aikana ehdin käsitellä asiakkaalle muutamaa päivää aiemmin otetut valokuvat. Toki niitä kääntöpuoliakin on, tietenkin, mutta tänään olen iloinnut tästä ominaisuudesta.

Samaan aikaan kun olen tehnyt kuvasäätöjä, on sääkin ottanut pienen askeleen parempaan suuntaan ja jos sama linja jatkuu, huvittaa jo iltapäivällä lähteä liikkeelle ja siirtää minitoimistoni hetkeksi ulos. Koska Wienissä ajattelin puhtaasti lomailla, tarkoitus on näiden alkuviikon päivien aikana hoitaa viikon jutut mahdollisimman pitkälle valmiiksi. Ja niin toivon, että reissulla olisi edes vähän kauniimpi sää kuin täällä! Aurinkokin olisi kiva, mutta ehkä ei kannata toivoa liikoja paikan päältä kuultujen sääkokemusten myötä.

Tämä asu on parin päivän takaa. Jotenkin vasta lauantai-illan asua kootessa muistin, että sitähän voisi välillä käyttää muitakin kuin tavallisia mustia sukkiksia. Niinpä otin pilkkusukkikset ilta-asusta päiväkäyttöön ja näillä talvilämpötiloilla pärjäsi mainiosti. Lisäksi ne tuntuivat tuovan pientä särmää muuten varsin perusasuun. Täytyy siis kääntää sukkislaatikko ja kaivaa muutkin mahdolliset kuviosukkahousut käyttöön.

Neule: Bikbok / Hame: H&m / Nilkkurit: Aldo / Takki: Voglia, saatu blogin kautta / Laukku: Coccinelle / Kaulakoru: Pernille Corydon / Korvakorut: & Other Stories

Ai niin, jos blogiin pääsy takkuilee tai sivu on hetkittäin alhaalla, pahoittelut tästä. Sivun kantokyky on koetuksella ja parhaillaan on selvityksessä, miten kantokykyä saisi kustannustehokkaasti lisättyä, joten toivottavasti ei vaivaa enää pitkään!

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Kyselen vinkkejä, kun yritän päästä eteenpäin asiassani: Oma työni pienessä yhdistyksessä liittyy osittain markkinointiin ja haluaisin perehtyä digimarkkinointiin yms. ihan kunnolla. Työnantajani ei kuitenkaan tarjoa koulutusta, eikä minulla toisaalta ole oikein varaa maksaa kalliista koulutuksista. Tuleeko sinulle mieleen mitään järkevää tapaa edetä tällaisessa tilanteessa?

Vastaa

Onpa harmillista, ettei työnantaja mahdollista koulutusta edes kevyesti, mutta toki ei mitenkään poikkeuksellista. Heti mieleen tulee oikeastaan kolme asiaa, jotka voisivat viedä eteenpäin toivottuun suuntaan.

Monet tahot järjestävät markkinointimielessä erilaisia digimarkkinointiluentoja, joihin voisit ujuttautua yhdistyksen edustajana. Kannattaa siis tsekata eri digimarkkinointifirmat ja ottaa ne seurantaan sekä tilata uutiskirjeet, myös esimerkiksi Meltwater järjestää jatkuvasti maksuttomia onlineluentoja. Ylipäätään uutiskirjeistä voi nähdä alan trendejä ja muutenkin saada hyviä vinkkejä. Lisäksi somessa toimii pieniä digipalvelufirmoja, jotka tuovat esiin omaa osaamistaan jakamalla vinkkejä. Suosittelen kuitenkin suhtautumaan niihin sopivalla kriittisyydellä, paljon nimittäin myös liikkuu kyseenalaisia ja vanhentuneita vinkkejä (digimarkkinointikin kehittyy koko ajan) sellaisilta, joilla ei ole riittävää kokemuspohjaa näyttäytyäkseen asiantuntijana (lieveilmiö tuoreella uudella alalla, joka on nopeasti kasvattanut suosiotaan). Lisäksi myös Facebookista ja Linkedinistä löytyy eri ryhmiä, joita seuraamalla voi saada hyödyllistä infoa ja näkökulmaa.

Jos on jo pohjaa markkinointiin, niin digimarkkinointia oppii paljon myös tehdessä – onko mahollista laajentaa yhdistyksen diginäkyvyyttä ja aloittaa sen puitteissa tutustuminen? Myös omat tilit ja kanavat mahdollistavat testailun oppimismielessä, toisin sanoen kokeilemalla saa tuntumaa.

Kolmantena mieleen tulee mentorointi. Jos haluaisit kehittyä tiettyyn suuntaan ja omaat jo hieman kokemusta, mitä jos lähestyisit kiinnostavaa ammattilaista ja kysyisit mahdollisuutta mentoroinnille. Siinä on mahdollisuus oppia keskustelujen kautta ja hyvin teemoitettuina tapaamisista voi saada paljonkin irti. :)

Toivottavasti pääset eteenpäin halutulla suunnalla! :)

Vastaa

Kiitos vastauksesta!

Joo, onhan se tympeää, että työnantaja ei voi tukea koulutuksessa, mutta se on kai aika tyypillistä, jos on pienet resurssit, kuten yhdistyksillä usein on. Resursseihin liittyy kyllä myös toinen hankaluus, eli kun työtä on käytännössä koko ajan todella paljon (vaikka priorisoi tekemisiään), ei se jätä aikaa testailulle. Omalla ajalla ei sitten taas enää kovasti jaksaisi, kun työkuorma on kova… Mentori voisi olla kyllä erinomainen, jos sellaisen onnistuisi löytämään. Toki täytyy laajentaa myös noiden alussa mainitsemiesi vinkkien suuntaan ja seurailla tarkemmin mahdollisia luentoja tms. Kiitos siis avustasi!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.