selected brands 04day clothes

Edellisen postauksen teemaan sopivasti sukelletaan hetkeksi laadukkaiden ja kauniiden vaatebrändien maailmaan. Vietin keskiviikkona iltaa Selected Brandsin luona, ammensin inspiraatiota täydellisistä leikkauksista ja ylellisistä materiaaleista. Harvassa ovat ne paikat, joista voisin käytännössä katsoen ottaa suurimman osan tarjolla olevasta omaan kaappiini, mutta tällä showroomilla oli juuri niin.

Esillä oli DAY Birger & Mikkelsenin vaatteita sekä asusteita, jotka kolahtavat täysin makuuni. Niissä yhdistyy naisellisuus ja laadukkuus. Erityisesti mallistosta löytyvät ihanat huivit ja pitsitopit ihastuttaa, sekä tietenkin monikäyttöiset mekot.

day birger mikkelsen 1day birger 6selected brands 02

Herkuttelun lomassa oli hauska kuulla esillä olleista brändeistä enemmän, historiasta ja henkilöistä, saada syvyyttä merkkeihin. Ostin juuri vähän aika sitten DAY:n huivin ja se on ihana! Paksu luonnonvalkoinen villahuivi, täydellinen Acnen mustalle huivin rinnalle.

Villasta puheen ollen, ihania olivat myös tanskalaisen Delicateloven neuleet, jotka kaikessa klassisuudessaan käyvät erinomaisesti yksiin minkä kanssa vain.

Kun tilaisuuden jälkeen kysyttiin, mikä merkki erityisesti miellytti, oli mahdoton valita. Edustettuna oli poikkeuksellisen hyvin juuri sellaiset merkit ja vaatteet, joilla voisin oman vaatekaappini täyttää!

day birger mikkelsen 01day birger 11 selected brands 05selected brands 7selected brands 1day birger 2

Itselle uusi tuttavuus oli puolalainen RISK – vaatemerkki, jonka kauniit kasvot brändin takan oli inspiroivaa tavata. Merkki lähti muutama vuosi sitten perustajien hyppäyksellä tuntemattomaan, siitä ehkä nimikin? Kaikki vaatteet olivat ensi alkuun harmaita, juuri täydellisen harmaita, sellaisia, jotka käyvät kaikille.

Myöhemmin mukaan tuli värejä, mutta hillitysti. Sesonkia kohden harmaan rinnalla tulee mallistoa kohden vain yksi uusi väri vaatteisiin. Viimeksi se oli sinivioletti, seuraavaksi se on army green ja sitten luvassa on pinkki. Ennen kuin on paluu juurille, eli pelkkää harmaata. Erittäin mielenkiintoinen idea ja inspiroiva tarina.

day birger 8risk harmaa kellohameselected brands 8day birger mikkelsen

Riskin vaatteet ovat todella järkevän hintaisia ollakseen paikallisesti valmistettuja ja erittäin laadukkaita. Uskon, että mallisto puree suomalaiseen minimalismia rakastavaan kuluttajaan. Kannattaa siis pitää merkki mielessä! Itse ihastuin erityisesti harmaaseen puseroon ja kellohelmaiseen hameeseen, jota brändin perustaja kantoi sirosti huippukorkeissa koroissaan yllään.

selected brands 2 selected brands 3 selected brands 4 day birger 06

DAY Birger et Mikkelseniltä ihastuin erityisesti nahkatuotteisiin, kuvissakin vilahtavaan pitsireunaiseen toppiin, ylempänä näkyvään kultakuvioiseen mekkoon ja takkeihin. Nahassa tuntui pehmeys ja vaatteissa korostui sirot ja imartelevat leikkaukset. Ja ne mekot! Eli sellaisia elementtejä, jotka todella edustavat makuani.

selected brands 03
selected brands 5 selected brands 9selected brands 01

Kuvat (järjestyksessä ylhäältä alas, vasemmalta oikealle): 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 16, 18, 23, 24 ja 27:
Janica Lönn / Storm Photography 2016

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Risk kuulostaa mielenkiintoiselta brändiltä. DAYn vaatteet ja muut tuotteet ovat klassisen kauniita, juuri sinun tyyliäsi.

Suloista sunnuntaita !

Vastaa

Risk oli kyllä todella mielenkiintoinen tuttavuus – ihme jos tästä ei kuulla Suomessa tulevaisuudessa enemmänkin! :)

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.