En ole käyttänyt pidennyksiä nyt kertaakaan kolmeen kuukauteen, ja olen suhteellisen ylpeä asiasta, sillä kaipuu pitkiin hiuksiin on valtava. Tilasin itselleni uudet klipsipidennykset jo aikaa sitten, ihan vain turvaksi jos haikeus iskee liian suureksi, mutta sittemmin en ole niihin koskenut. Mieluummin olisin ilman, kaikki ylimääräinen kun on, noh, ylimääräistä.

Ovathan omat hiukset jo hieman kasvaneet, huomaan sen jopa itse, mutta matkaa tavoitetilaan on vielä aikalailla. Hetkeäkään en ole epäillyt, etteivätkö pitkät hiukset olisi se minun juttuni, eli lyhyeen mittaan en jää, jos ja kun se on valittavissa. Kuvia selaillessa pysähdyn yhtenään otosten äärelle huokailemaan, jossa hiukseni ovat pitkät. Peilikuva ei enää aiheuta kyyneleitä, mutta pitkät, selkään kauniisti laskeutuvat hiukset loistavat haaveissa.

hiustenpidennykset

Verratessani kuvaa kolmen kuukauden takaa vaikkapa viimeisimpään asukuvaan, arvioisin, että mittaa on tullut sellainen 3-4 senttiä. Se tarkoittaa, että kesän jälkeen pitäisi olla tilanne taas selvästi eri. Arkipäivän matematiikalla vuoden kuluttua kesällä lisää saattaisi olla tullut jo reilut 12 senttiä. Yltäisivätköhän hiukset sitten jo reilusti kainaloihin? Kyllä ne kasvaa, hitaasti mutta varmasti, odottavan aika vain on pitkä. Nyt on pidettävä huolta olemassa olevista suortuvista; suojattava latvat ja varottava auringon polttavia säteitä, ettei kesän jälkeen tarvitsisi napata pituudesta pientä kevyttä tasausta enempää.

Katso myös nämä

14 comments

Vastaa

Tuttu tunne juuri nyt:) omista pidennyksistäni on jo reilu vuosi mutta välillä tuntuu että kasvu on hidasta vaikka joka kerta kampaajalla käydessäni kampaajani toteaa että on ne taas kasvaneet.Ei aina lohduta kun todella pidin niistä selkään asti olevista hiuksistani ja nytkin haaveilen että olisi ihana laittaa letille, niin tässä tukassa se ei vaan näytä hyvältä,,vielä:) olen myös varannut aikaa ja juuri tällä viikolla käydessäni kampaajalla mietin ääneen että pitäiskö sittenkin..mutta sitten kuitenkin kun hiukseni ovat nyt niin hyvässä kunnossa niin jäi taas! mietintään.Ymmärrän täysin kaipuusi pitkiin hiuksiin.Tämä on sillai huolentonta kun on ne pidennykset niin on ”ylimääräistä” ja sitten niissä on omat juttunsa kuitenkin.Mutta sitä hulmuavaa takatukkaa kasvatellen niin enköhän jaksa, toivon niin:) ja aina voi kilauttaa kampaajalle jos tuntuu siltä:)

Vastaa

Oi että, kohtalotoveri! Kuulostaa kyllä niin tutulta! Sen jälkeen, miten paljon pidennykset vaurioitti omia hiuksiani, en enää uskaltaisi ottaa uutta riskiä ja kokeilla taas, mutta silti pika-apu tynkätukkaongelmaan polttelee. Hetkittäin tuntuu, ettei omat hiukset kasva yhtään, mutta sitten aina kampaaja ja vertailu vanhoihin kuviin muistuttaa, että kyllä ne sitä pituutta puskee – se vain tapahtuu niin tavattoman hitaan tuntuisesti, ettei meinaa kärsivällisyys mitenkään riittää. Oih, kovasti tsemppiä kasvatukseen!! :)

Vastaa

Olet kyllä uskomattoman kaunis sekä pitkillä että vähän lyhyemmillä hiuksilla. Tärkeintä on, että itse viihtyy hiusmittansa kanssa. Minun mielestäni sinä näytät hiukan enemmän ikäiseltäsi eikä niinkään teiniltä tuon hiukan lyhyemmän mittasi kanssa. Toisaalta ehkä pidemmät hiukset sopivat paremmin nykyiseen pukeutumistyyliisi. Kaunis olet joka tapauksessa.

Vastaa

Oi että, kaunis kiitos kehuista, olen otettu ja hämilläni :)
Totta, ymmärrän hyvin ikäpointtisi ja olen itsekin tuota miettinyt kuvia katsellessani, mutta tullut siihen tulokseen, että jos pidemmässä mallissa olo on kotoisampi olo (kuten sanoitkin, tärkeintä, että itse viihtyy), niin ei muuta kuin kasvattelemaan ;)

Ihanaa päivän jatkoa sinulle!

Vastaa

Minun hiukset on varmaan aika lailla tän kuvan mittaiset, mikä on ihan täydellinen pituus. Paitsi että latvat ovat niin kamalassa kunnossa, että niitä pitäisi leikata. Sitten ne on taas 5 senttiä liian lyhyet ja kasvatus alkaa alusta. Huoh, ehkä vielä jonain päivänä keksitään joku ihme seerumi, jolla latvat pysyvät hyvänä. Tsemppiä kovasti kasvatukseen! Jos minäkin olen päässyt pitkiin niin kyllä sinäkin! :)

Vastaa

Oh, ja tämä kanssa! Pahoittelut, mikä lie saanut nämä roskapostiksi itsensä merkkaamaan :)

Latvojen kanssa saa kyllä painia, ja tässä mitassa pienikin lyhennys tuntuu :/ Jännäänkin nyt, miten kesä kohtelee hiuksia, sillä mitenkään en tahtoisi loman jälkeen paria senttiä enempää joutua pätkäisemään. Ei auta muu kuin kulkea hattu päässä ja yrittää vältellä rautoja sun muita, vaikka kylläpä nuo latvat silti ”käytössä” kuluvat. Kiitos kovasti kannustuksesta :) pikku hiljaa, jos vaikka kesän jälkeen saisi ilon ottaa kuvan taas vähän lisää kasvaneista hiuksista ;)

Vastaa

Kaunis tuo kuva! onnea kasvatusurakkaan, tiedän miltä sinusta tuntuu.. Minulla oli ennen todella pitkät ”leijonanharja”hiukset jotka leikkasin hieman lyhyemmiksi vuosia sitten koska ne olivat jopa liian painavat ja tuuheat ja siten aina tiellä, leikkasin sitten mielestäni muka ”kivat ja siistit kesähiukset” edestä lyhyemmiksi. Kyllästyin siihen heti samantien ja hiusten takaisin kasvaminen vei vuosia ja kiharat hiukset kasvavat vielä hitaammin kuin suorat. Kannattaa olla hankaamatta hiuksia edes pyyhkeellä ja lämpimässä hiukset kasvavat kuulemma nopeammin. Pitkähiuksiset tuttuni söivät paljon proteiinia, itse en niinkään tykkää esim. pihveistä.

Vastaa

Oih, voi että! Heh, on niin väärin, että lyhentäminen vie vain silmänräpäyksen ja kasvatuksen kanssa saa tuskailla pahimmillaan vuosia ;) Voin hyvin kuvitella, miten kiharan kanssa joutuu tuskastelemaan vielä enemmän – kiharran välillä tätä omaa mittaani ja hiukset lyhenevät silloin ihan polkaksi. Itsellä hiustenkasvu kiihtyy näin kesäkautena, joten en malta odottaa onko lopputulos kesän jälkeen vähän paremmin silmin havaittava kuin nyt. Hih, kerrankin jokin syy odottaa kesän päättymistä ;)

Vastaa

Olen ns. kasvattanut hiuksia yläasteelta asti, ja voin kyllä sanoa että siitä on jo aikaa… Hiukset kyllä kasvavat mutta pituutta ei silti ole tuntunut tulevan lisää samassa suhteessa, varmaan pisimmät ovat aina pudonneet tai katkenneet tai kuluneet tai mitä lie. Vasta ihan viime vuosina hiukset ovat alkaneet tuntua oikeasti pitkiltä (tosin, luokitukseni pitkille hiuksille ovat takuuvarmasti keskivertoa olennaisesti tiukemmat ;D) ja se on uskomattoman ihanaa, sananmukaisesti jokapäiväinen ilo. Varsinkin koska hiukseni ovat kihartuvat ne ovat hyötyneet aivan mielettömästi pituuden lisääntymisestä, nyt raskaampina ne ovat vain tyylikkään ilmavat kun lyhempinä ne olivat enemmänkin korkkiruuveilla – sopii joillekin mutta omassa päässäni en niin pitänyt siitä. Ja mitä kiharammat, sen lyhemmiltä ne tietysti näyttivät… Sitten jos hiukset joskus ylettyvät aivan alaselkään asti, aion lopettaa kasvattamisen, siihen asti voi oikeastaan iloita siitä että hiukset päivä päivältä ovat pitemmät kuin koskaan aiemmin =)

Pitkissä hyväkuntoisissa hiuksissa vain on jotain upeaa, täysin sukupuoleen katsomatta. Avomiehellä onkin pitemmät hiukset kuin itselläni tällä hetkellä, ja olen varmaan välillä rasittavuuteen asti häärimässä niidenkin kimpussa…

Vastaa

Oi, ihan mielettömän hienoa kuulla, että kärsivällinen kasvattaminen on tuottanut tulosta; juuri tuosta tunteesta itsekin haaveilen. Nauti ;) Koen, että omatkin hiukset ovat olleet parhaimmillaan pitkinä; hiukset vain laskeutuvat kauniimmin ja näin lyhyemmässä ne pääsevät vähän liikaa vetämään takaa etäiseen luonnonkiharaan (olisivat sitten edes kunnolla kiharaa, ei tällaista etäistä laineitta muistuttavaa), kun pidempinä ne pysyvät paremmin suorina.

Itsellä on ihan sama juttu, olen verrattain kriittinen siitä, mikä on mielestäni pitkä hiustenmitta. Hymähtelen mielessäni saatuani ”no sullahan on jo pitkä hiukset” huudahduksia pitkien hiusten perään kaipaillessani. Jos minulta kysytään, niin tämä mitta vain ei todellakaan ole vielä pitkä! ;)

Vastaa

Lasken hiusten pituutta jossain mielessä yhdessä selän pituuden kanssa: hiukset puoliselkään asti – puolipitkät jne. Jos kaikki hiukset saa juuri ja suuri yhdelle ponnarille ollaan lyhyissä hiuksissa, sitä lyhemmät ovatkin jo tosi lyhyet. Pitkät hiukset ovat selvästi alle puoliselän, ja itse keikunkin nippa nappa puolipitkien paremmalla puolella =)

Rasittavaa on se kuinka tajuttoman hitaasti pituutta tulee, kärsivällinen kasvatus on kuitenkin kestänyt jo kutakuinkin viime vuosituhannelta asti ;)
Juuresta näkee tietysti että hius kasvaa mutta pituus vaan ei objektiivisestikaan ajateltuna juuri lisäänny. Olen kateellinen niille jotka antavat hiusten olla leikkaamatta pari kolme vuotta ja kappas, siinähän ne pitkät hiukset jo ovatkin.

Vastaa

Heh, tämän pituuslaskurin minäkin allekirjoitan! ;)

Omatkin hiukset kasvavat suhteellisen hitaasti, joten jännitän miten mitan tunteen käy kun se kasvaa kunnolla tämän kriittisimmän kohdan (eli olkapäiden) yli. En edes uskalla haaveilla tosi pitkistä hiuksista, ainakaan vielä ;) Kunhan nyt saisi ”edes” sinne puoleen selkään asti… Veikkaan tosin, ettei todellakaan ihan pari tulevaa vuotta riitä siihen, eli kärsivällisyyttä todella vaaditaan. Toivottavasti palkintona on yhtä ihana ilo hiuksista, kuin sinulla nyt :)

Vastaa

Täällä vielä yksi lukija jonka mielestä se lyhyt(kin) pituus sopii sulle tosi hyvin. Tuossa maaliskuun kuvassa (ja muissakin kuvissa niihin aikoihin) hiustesi antama ilme on todella hienostunut (tai siis tavoittelen suomeksi englannin sanaa ”sophisticated” jotenkin mikään suomen sana ei nyt ilmaise ihan sitä samaa….)
Mutta tietenkin soisin että olisit päätynyt (tai päädyt tulevaisuudessa) tuohon pituuteen omasta halustasi että olosuhteiden pakosta. Siksi toivotan tsemppiä ja kärsivällisyyttä kasvatukseen.

Vastaa

Oi, miten mulla onkin jäänyt kommenttiisi vastaaminen välistä – pahoittelut! Tosi kiva kuulla, että lyhyt malli toimii :) Itsekin jopa pidän lyhyemmästä tukasta, silloin kun se on laitettu. Suuri haaste on se, etten juuri jaksa tehdä hiuksille mitään, puhumattakaan, että osaisin, ja kun en tee, se ”noruu” lättänänä puoliluonnonlaineilla päätä myöten ja valuu silmille. Toisin sanoen, jokainen hiuspäivä, kun en jaksa aamulla nähdä ekstravaivaa kuontaloni vuoksi, on huono – samaa ei ollut pitkän tukan kanssa, se toimi erinomaisesti aina ihan sellaisenaan. Huomaan, että tätä lyhyempää mallia pidän kiinni hyvin usein, en ole ikinä elämässäni kulkenut hiukset näin tiuhaan kiinni kuin nyt :) Toki kaipuu pitkiin on esteettinen kaipuu, mutta samalla se on myös kaipuu helppouteen :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.