En olisi ikinä uskonut, että sellaiseen pieneen asiaan kuin kirppisvaatteiden hinnoittelu saa vierähtämään useamman tunnin, mutta niin vain kävi. Eilen raapustin hintalappuja iltapäivän ja tänä aamuna kiikutin pienen kasan vaatteita viikoksi Ilonan kanssa vuokrattuun myyntipaikkaan Kaivarin Kanuunassa (Merikatu 3). Kotiin päästyä hinnoittelu jatkui ja juuri ennen itsepalvelukirppiksen sulkeutumista sain työnnettyä vähän isomman tavaravuoren rekkiin. Ensi viikollekin jäi pussillinen vaatteita, joten jos vain myyntipaikka edes hieman tyhjenee tarjoten tilaa uudelle, kiikutan sinne lisää tiistaina. Toivottavasti, haluaisin nimittäin niin päästä eroon muutenkin kortilla olevaa tilaa vievistä vähän käytetyistä vaatteista ja toki saada kartutettua kuukauden päässä siintävän reissun lomabudjettia.

Jos siis osutte kulmille, käykää kurkkaamassa pöytä nro 48! Myynnissä on pääasiassa vaatteita ja asusteita, kuten huiveja ja muutama kenkäpari kokoa 40. Olisi mulla ollut sisustusjuttujakin, mutta kun on vain rekit myyntipaikallamme, päätin jättää ne vielä hautumaan ja mietin josko myöhemmin vuokraisi uuden myyntipöydän niille. Katsotaan, riippuu vähän millaiset kokemukset tästä ekasta itsepalvelukirppiskokeilusta jää! :)

kaivarin kanuuna

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

Harmi kun asun aivan väärällä puolella maata :(

Mutta asiasta kukkaruukkuun; en tiedä oletko koskaan tehnyt postausta vaatehuollosta? Vaatekaapissasi on paljon värikkäitä vaatteita ja itsekin olen nyt rohkaistunut hankkimaan muutaman ”monivärisen” vaatteen, mutta käyttöä rajoittaa niiden hankala pestävyys. Kuinka peset esim. musta-valkea-vihreä-keltaisen paidan niin, ettei valkea ala näyttää harmaalta? Käsinpesuksi on mennyt ja senpä vuoksi vaate jää vähemmälle käytölle.

Mikäli sinulla on vinkkejä monivärivaatteiden pesuun, olisin enemmän kuin iloinen.

Vastaa

Hih, mun vaatehuolto on niin hankalaa tai helppoa, riippuu vähän mistä kulmasta katsoo, etten ole koskaan tainnut kommenttiboksia enempää aiheesta kirjoitella :D

Olen siis toisaalta hurjan laiska mitä tulee silitykseen ja sen sellaiseen huoltoon, joten suosin vaatteita, jotka ovat mahdollisimman helppohoitoisia. Mitä taas tulee pesuun, olen jo vuosikaudet pessyt suurimman osan vaatteistani käsin :) Tietty se vaatii vähän enemmän vaivaa kuin vain koneeseen pinon heittäminen, mutta toisaalta, värit eivät haalistu eikä pinnat muutenkaan kulu kuten koneessa melkein väistämättä tuntuu tapahtuvan ainakin pitkällä aikavälillä. Tietty farkut ja sen sellaiset paksut housut sekä sukat tms. pesen koneessa, mutta yläosat, mekot ja hameet sekä alusvaatteet pesen käsin ja siitä on tullut oikeastaan jo niin rutiini, ettei se haittaa tai harmita enää! ;)

Vastaa

Kiitokset vastauksestasi. Täytyy nostaa hattua sinulle tuosta käsinpesemisestä. Itse en vastaavaan pystyisi. Käytän paitoja aina vain kerran ja sen jälkeen nakkaan ne koneeseen . Myös alusvaatteet pesen koneessa.Tuntuu siltä että pyykkiä saa olla pesemässä jatkuvasti, joten käsin peseminen olisi ajatuksena aikaavievää.. mutta kun katsoo kuvistasi vaatteiden kuntoa ja värien kirkkautta; ilmeisen palkitsevaa.

Vastaa

Itse pesisin kyseisen paidan mahdollisimman kuumassa, siis yleensä 60 asteessa (jollei vaate ole villaa, silkkiä tai vastaavaa) koska silloin värit juoksevat vähemmän kuin matalammissa lämpötiloissa – ja vaatteetkin toki säilyvät parempina kun ne ovat oikeasti puhtaita kangasta haurastuttavasta liasta ja rasvasta (jota irtoaa ihostakin) joka puhdistuu vasta korkeammissa lämpötiloissa.

Huuhteluainelokeroon väkiviinaetikkaa, jota meillä käytetään muutenkin huuhteluaineen tilalta – siitä ei jää mitään hajua kankaaseen, mutta värit säilyvät kirkkaampina ja vaatteet hajuttomampina.

Ja mukaan vielä väriä ja likaa keräävä lappu, esimerkiksi Dr. Beckmann on oikein hyvä.

Tietysti kannattaa olla myös tarkkana minkä sävyisten keskellä paidan pesee =)

Vastaa

Kiitos vinkeistä! Enpä itse ole koskaan uskaltautunut pesemään vaatteita 60 asteessa, ainoastaan lakanoita tms. Farkut ja sen sellaiset toki pesen 40 asteessa, mutta muuten suosin käsin pesua (tai joskus laiskuuttani 30 asteen hienopesua) :) Toisaalta, en olekaan kovin kokenut vaatteiden huoltaja, minkä todistaa jos se, että niin monta vaatetta olen onnistunut kulahduttamaan, nukkaistamaan tai kutistamaan pesukoneessa, etten vain enää uskalla kun taas käsinpesulla halvatkin vaatteet tuntuvat kestävän iitsellä ikuisuuden :)

Vastaa

Täytyy pyörähtää kirpputorilla jos sattumoisin lähitienoille eksyy! Vielä tuosta vaatteiden pesusta. Itse en lähtisi pesemään tuollaista vaatetta 60 asteen pesussa, 60 asteen pesu kutistaa jo monia materiaaleja ja värinpäästön riski kasvaa. Monivärisissä vaatteissa joissa valkoinen vaihtaa väriä harmaaksi, johtuu värinpäästöstä. Pesen vastaavat vaatteet joko käsin tai 30 asteen hellävaraisessa pesussa koneessa…

Vastaa

Itse en kanssa ole koskaan pessyt vaatteita 60 asteessa ja muutenkin arastelen pesukonetta ja vahvaa linkousta. Niin monen kulahtaneen ja kutistuneen jälkeen olen tullut siihen tullut siihen tulokseen, että vaikka onkin vähän työläämpää, pesen mieluummin käsin. Tai toisinaan lasikuuttani kyllä juuri tuossa 30 asteen hellävaraisessa pesussa! ;) Toisaalta omat arkivaatteet harvoin ovat likaisia, joten siksi käsinpesu tuntuu toimivan varsin hyvin ja neuleissa monesti tuuletus riittää, eri asia varmaan on jos vaatteet likistuu oikeasti käytössä :)

Vastaa

Minäpä kipaisin eilen aamusella Kaivarin Kanuunassa ja löysin muutaman aarteen pöydästäsi – kiitos vinkistäsi, tosin kyllä sieltä löytyi muutakin kesärientoihini sopivaa, aurinkoisia ja lämpimiä päiviä odotellen, Talvikki

Vastaa

Oi oi, aivan ihanaa, että löytyi jotain mukaan! Toivottavasti niistä on pitkään iloa :) Ihanaa viikon jatkoa sinulle!! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.