Neljä päivää ja neljä kaupunkia. Lomasta muodostui itselle tyypillinen, aktiivinen ja elämyksellinen. Jopa niin aktiivinen, että tänään olen kieltämättä tuntenut oloni väsyneemmäksi kuin lähtiessä. Siihen tosin saattaa vaikuttaa viimeisen matkapäivän puserrus, joka piti sisällään tavallaan viisi kaupunkia, jos lähtö ja paluukohteet lasketaan mukaan, sekä toki ikävästi enteilevä flunssa. Mutta matka oli ihana ja ylitti odotukset. Kuinka paljon näimme ja koimmekaan!

Tsekissä vastassa oli lempeän leuto talvi-ilma ja maisemaa verhoava kevyt lumikerros, Karlovy Varyyn se oli satanut juuri saapumistamme edeltävänä yönä ja otti meidät vastaan kauniissa talvipäivän auringonvalossa.

Vietimme pari päivää Prahassa, yhden Karlovy Varyssa ja viimeisenä päivänä poikkesimme Chebissä ja Plzenissä – enemmän niistä kunhan jaksan purkaa kuvat. Nyt olo lähinnä hassun ontto, sellainen onnistunutta matkaa tyypillisesti seuraava olotila. Kun takana on kokemusrikkaat ja ihanat päivät, arki kolahtaa tavallista kovemmin (pakkasesta puhumattakaan) ja kokemusähkyn jälkeinen uupumus saapuu. Menee väistämättä hetki kun mieli prosessoi kaiken ja sopeutuu taas arkeen.

Liikuimme kaupungista toiseen junalla. Se osoittautui erinomaiseksi valinnaksi monella tapaa. Junayhteydet Tsekissä ovat hyvät, joten oli helppo löytää omaan aikatauluun sopivat vuorot. Junalippujen hinnat olivat edulliset, vain muutamasta eurosta ylöspäin. Lisäksi junamatkustus ihan ylipäätään on kivaa, on hauska katsella maisemia ja välttää matkapahoinvointi, johon itsellä bussilla liikkuessa on aina pieni riski. Etäisyydet eivät ole mahdottoman pitkiä, Prahasta lähellä Saksan rajaa sijaitsevaan Karlovy Varyyn kesti kolme tuntia ja muut pätkät olivat tunnista puoleentoista.

Junien aikataulut pitivät lähes minuutilleen paikkansa paikoittaisesta lumituiskusta huolimatta ja kaikki meni ihmeellisen hyvällä tavalla nappiin. Vaikka olimmekin aikatauluttaneet pari viimeistä päivää melko tarkasti, ei kertaakaan koittanut tarpeeton kiire tai huoli aikataulujen pettämisestä. Lisäksi näinä tammikuun päivinä kanssamatkustajia oli vähän, joten junan vaunuissa ja looseissa sai olla kivan rauhassa. En toki olisi laittanut pahakseni lisäaikaa, mutta neljässäkin päivässä ehti ja näki valtavasti.

Postauksen kuvat ovat Chebistä ja Plzenistä.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.