Verona on kuuluista yhdestä maailman tunnetuimmista rakkaustarinoista, Romeosta ja Juliasta, ja kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovatkin tarinalle annetut tapahtumapaikat. Julian parvekkeelta tuskin voi välttyä jos vanhaan kaupunkiin suuntaa. Se sijaitsee keskellä kaikkea, heti PIazza Erben kupeessa, ja lähikulmat hehkuttavat kuuluisaa rakkaustarinaa monenlaisen rihkaman muodossa. Jottei varmasti kulkisi ohi kapean sisäpihalle johtavan käytävän, voi seurata seinään ilmestyneitä rakkaudentunnustuksia, jotka ympäröivät pimeää kivikäytävää.

Julian parvekkeesta aukeaa näkymä pienelle sisäpihalle, jossa on myös Julian patsas. Itse parveke on suhteellisen vaatimaton, sijaitsee 1200-luvulla rakennetun talon toisessa kerroksessa. Parveketta kiinnostavampia mielestäni ovat seiniä kuvioivat muistot tuntemattomista, mutta elämän kokoisista rakkaustarinoista, portteihin ujutetut sydämin kaiverretut lukot, pienet tarrat, laput ja luonnon mukaansa nappaamien muistojen jälkeensä jättämät purkkatarrat ja muut jäljet.

Kaupungista löytyy myös Romeon kotitalo ja hauta, jossa tarina väittää rakastavaisten lepäävän. Romantiikannälkäinen kiertää läpi kaikki tarinan hengessä ja uppoutuu traagisen rakkaustarinan maailmaan, minulle riitti parveke, sisäpihalle sulloutuneet turistit saivat nopeasti jatkamaan matkaa muille kapeille kujille ja koristelluille aukioille. Julian parveke löytyy vanhan kaupungin sydämestä, osoitteesta Via Cappello 23.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Pääsikö tuonne taloon sisällekin?:) mielenkiintoinen ja näkemisen arvoinen paikka! itse menin junalla vain Veronan ohi, noin 4-5 tuntia kestää junalla Roomasta Pohjois-Italiaan voin suositella etenkin päiväjunaa

Vastaa

Joo, kyllä parvekkeella oli mahdollista käydä taloonkin pääsi tutustumaan käsittääkseni pientä sisäänpääsymaksua vastaan :) Oi, vajaa viisi tuntia ei ole lainkaan paha ja junamatkustus on varsin mukavaa, etenkin kun tällaiset maisemat junasta katseltavana!

Vastaa

Hei, tekisitkö blokkauksen sun sukkahousuista. PS: kiitti jo etukäteen

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.