Tarkoitukseni on jo todella pitkään ollut kirjoittaa suosikkihiustuotteistani, mutta vaikka idea on ollut kirkkaana mielessä, on toteus saanut odottaa itseään. Nyt kuitenkin intouduin ottamaan ensimmäisen askeleen projektissa ja lähden liikkeelle vähän käänteisessä järjestyksessä, eli jätettävistä hoitoaineista. Palataan suosikkishampoisiin ja -hoitoaineisiin siis toisella kertaa!

Vaikka yleisesti en kauneudenhoidon suhteen jaksa viilata pilkkua ja rutiinit elävät ajan sekä innostuksen mukaan, niin mitä tulee hiuksiin, olen hyvin tarkka siitä mitä niille teen ja millä tuotteilla. Pitäydyn omille hiuksille hyviksi havaituissa rutiineissa tiukasti, sillä huono hiuspäivä on maailman ärsyttävin juttu! Siksi myös käytän vähemmän markettituotteita, mutta toki joistain ryhmistä (kuten naamiot, öljyt ja viimeistely) löytyy myös omalle tukallenikin sopivia tuotteita. Tiivistettynä vielä hiushaasteeni, eli latvani on käsitelty ja hius huokoista, mutta sitä on paljon ja se vetää herkästi osittaisesti laineille (tai pikemminkin epämääräiseen pörröön). Siihen vielä päälle hiustenkasvatusprojektini, mikä tekee hoidosta entistä kauaskantoisempaa, sillä mitä paremmin kaksihaaraiset pysyvät poissa ja kunto muutenkin hyvänä, sitä vähemmän niitä tarvitsee leikata! On siis erittäin tärkeää, että tuotteet silottavat, korjaavat ja lisäävät hallittavuutta, mutta eivät kuitenkaan latista tai jämähdä huoikoiseen pituuteen.

Meni pitkään löytää oikeat tuotteet ja ennen kaikkea ymmärtää se, mitkä tuotteet eivät sovi omalle tukalle. Käytin pitkään jätettävänä hoitoaineena pelkästään suihkeita, mutta jossain vaiheessa ymmärsin, että latvani voi paljon paremmin ja pituus vetää vähemmän takkuun kun siirryin voidemaisiin jätettäviin hoitoaineisiin. Siinäkin toki oleellista on oikea määrä ja hyvä tuote, sillä turhan raskas jätettävä hoitoaine tai liian paksu öljy vain lähmää ne ja saa lopputuloksen likaisen lässähtäneeksi. Siksi en tässä kohtaa halua ravistella rajoja, vaan kokeilen varovasti ja pysyn helposti hyväksi havaitussa!

hoitoaine 1

Raukkauteni hiusyöljyihin jatkuu edelleen! Hiusteni kunto on kohentunut viimeisen vuoden aikana huimasti, ja vaikka se epäilemättä on monen osatekijän summa, uskon myös oikean hoitoainekombon vaikuttaneen asiaan, mikä minulla tarkoittaa aina ripausta hiusöljyä jätettävään hoitoaineeseen sekoitettuna (suhde n. 2/3 jätettävää hoitovoidetta ja loput öljyä).

Hiusyöjyjä löytyykin kotoa liuta, mutta nostin esiin muutaman tällä hetkellä eniten käytössä olevan. Ehdoton suosikkini on Biozellin argniaöljyeliksiiri*, johon ihastuin heti ekalla kokeilukerralla ja on siitä lähtien ollut hiusrutiinieni vakiotuote. Hinta-laatusuhde on loistava, enkä vielä ole löytänyt tämän ylittänyttä! Lyhyemmille reissuille saatan pakata pelkästään tämän mukaan jätettäväksi hoitoaineeksi, sillä tätä voi käyttää runsaamminkin ilman raskasta tunnetta, eli käy siis hyvin myös yksinään! Toinen erittäin hyvä ja samanlaisen kevyen, mutta hoidetun fiiliksen saa aikaan RICHin* vastine. Bonukseksi täytyy mainita ihana tuoksu!

Yllävän hyvä marketista löytyvä on TRESemmen Oil Elixir*, joka on koostumukseltaan vähän edellisiä raskaampi, eli vähemmän riittää. Hyvin samantyylinen on Bonacuren Oil Miracle Treatment, joka on hyvä perusöljy, vaikkakin olen sitä mieltä, että selvästi ylihinnoiteltu, vastaavia kun näyttää löytyvän edullisemmallakin. TRESemmén ja Bonacuren kaltaisia vähän paksumpia öljyjä käytän ensisijaisesti yöhoitoina tavallista reilumpina annoksina, sillä ne hoitavat mukavasti hiusta nukkuessa eikä raskaampi fiilis häiritse kun hiukset on tarkoitus pestä aamulla! Pienempinä annoksina nämä sopivat mainiosti etenkin paksulle ja karhealle tukalle, ja kahden ensimmäisen tapaan jätettävän hoitoaineen sekaan lisättynä.

hoitoaine 2

Jätettävissä hoitoaineissa on tällä hetkellä kaksi hyvin kirkasta suosikkia, joista Macadamia Nourishing Leave & Care on ollut käytössä muistaakseni jo vajaan parin vuoden ajan. Uudempi, mutta myös loistavaksi havaittu on Bed Head Dumb Blond Leave in Conditioner. Molemmat toki käyvät mainiosti yksinäänkin, mutta itse yhdistän melkein aina hiusöjyyn. Kummatkin hoitoaineet imeytyvät hiukseen mainiosti ja jättävät ne miellyttävän tuntuisiksi sekä helpommin hallittaviksi. Hiuksillani on tapana vetää herkästi takkuun, mutta nämä auttavat siinä moninkertaisesti suihkemaisia hoitoaineita paremmin eikä erillistä selvitystyötä tarvitse enää tehdä vaan harja lipuu helposti pyyhekuivan tukan läpi.

hoitoaine 3

Olen vihdoin oppinut käyttämään lämpösuojasuihketta vakituisesti, enkä enää haluaisi olla ilman, sillä hillitäkseni luonnonlaineeseen taipumista, hiukset on pakko kuivata edes osin föönillä enkä enää halua ottaa turhia riskejä latvan kanssa. Periaatteessa mikä tahansa kevyt, mutta tehokas lämpösuojasuihke käy, jota käytän sitä jätettävän hoitoaineen jälkeen, luonnollisesti ennen kuivausta. Lempparini tällä hetkellä on Aussie Miracle Recharge Take the Heat Spray*, joka sekä hoitaa kevyesti, että tarjoaa lämpösuojaa. Tämä on loistava myös matkakäytössä, jolloin monikäyttöisyys on valttia! DS Stop Heat Spray* lupaa tarjota erityisen tehokasta suojaa, joten tämän valitsen ensimmäisenä kun tarkoitus on käyttää muotoilurautaa, mutta toki käytän tätä myös ihan kuivauksenkin yhteydessä. Molemmat suihkeet ovat kevyitä ja käyvät mainiosti myös kuiviin hiuksiin!

* blogin kautta saatu

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Kiitos hyvistä vinkeistä! Olen etsinyt sopivaa jätettävää hoitoainetta pitkähköihin hiuksiini, pitääpä kokeilla jotain näitä. Onko Macadamian hoitoaine kampaamotuote?

Vastaa

Joo, tuo Macadamia on kampaamotuote ja itse asiassa vähän hinnakkaamman puoleinen, mutta niitä on muistaakseni pienempiä ns. matkakokojakin joissain paikoissa tarjolla, joten jos ei ole varma haluaako investoida täyskokoiseen, kannattaa vaikka harkita pikkukokoisella aloittamista (niin itsekin tein!). Macadamiaa löytyy ainakin LookFantasticin valikoimasta, josta itse olen sitä tilannut (tuotevalikoima tosin elää vähän tilanteen mukaan ja kaikkea ei ole aina saatavilla) :) Tykkään muuten myös tosi paljon Macadamian shampoosta ja sarjalta löytyy myös ihan loistava hiusnaamio!

Vastaa

Mä olen tykästynyt RICHin Silk Oil Serumiin :) Sekin on aika öljymäinen tuote. Lisään sitä kuiviin hiuksiin aamuisin, jätin sitten hiukset auki tai laitoinpa ne kiinni. (Jos olen pessyt hiukset, olen pessyt ne jo illalla.) Mulla on paksut, pitkät ja hieman lainehtivat hiukset. Myös värjätyt. Tuolla öljymäisellä seerumilla saan kaikki pörröt pois ja hiukset jää ihanan sileiksi ja kiiltäviksi. Vaikka luulisi, että päivittäin käytettynä öljy saattaisi latistaa hiuksia, niin eipä latista ainakaan mun hiuspehkoa. Toki sekin vaikuttaa, miten paljon öljyä käyttää. Minulle sopiva määrä on yksi pumppaus kerralla ja se riittää koko päiväksi.

Jätettäviä hoitoaineita en voi käyttää sitten millään, vaikka olen yrittänyt ja testannut useampia kymmeniä. Kaikki jättävät hiukset ihan lättänäksi. Paitsi Uniq-One, joka on paras löytö, jonka olen ikinä tehnyt! Se on siis 10in1 suihke, joka antaa myös mm. lämpösuojan hiuksille. (Juttua löytyy blogistani, jos haluat kurkata http://beauty-highlights.blogspot.fi/2014/01/hiusmaailman-kultakimpale-suortuvat.html ) Suihke sisältää kyllä silikonia, mutta selvittää mun paksut hiukset oikeasti SEKUNNEISSA ja jättää ne sileiksi. Varmaan siitäkin syystä pärjään pelkällä yhdellä pumppauksella tuota Silk Oil Serumia :)

Vastaa

Oi, kiitos vinkeistä, täytyykin varmasti seuraavaksi koklata tuota Silk Oil Serumia :) Tämä RICHin öljy oli kyllä ihan yllättäjä, sarja ei ollut aiemmin yhtään tuttu, enkä oikein osannut odottaa kummia, mutta arganiaeliksiiri kolahti ihan heti, joten tähän kokemukseen pohjautuen voin kuvitella, että myös tuo toinen on hyvä!

Oih, mä taas en selviä ilman kunnon jätettäviä hoitoaineita! Oen huomannut, että omille hiuksille kaikkein paras kombo on kevyt shampoo ja tuhti hoitoaine sekä kunnon jätettävä hoitoaine. Jos käyttää liian kosteuttavaa shampoota, hiukset lässähtää ja jos taas ei käytä kunnon hoitoaineita, hiukset vetävät takkuun :)

Mutta niinhän se taitaa olla, että just kokeilemalla (ja tekemällä mooonta hutia) löytyy ne omille hiuksille parhaat tuotteet ja tavat! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.