Rakastan autolla liikkumisen vapautta ja muutenkin omaehtoisuutta matkantekoa. On ihanaa, kun reittisuunnitelmia voi muuttaa tarpeen vaatiessa lennosta ja pysähdellä sinne minne huvittaa. Täällä Bulgariassa ja Romaniassa en voisikaan kuvitella parempaa tapaa reissata ja kotiuduttua kirjoittelenkin vielä tarkemmin postausta sekä matkareitistämme että käytännönjutuista autoiluun näissä maissa liittyen. Kiteytettynä matkanteko on ollut mahdottoman mutkatonta ja kiitos matkan varrella vilistävien pienien kylien, kauniin maalaismaiseman ja tietenkin vuoriston, auton ikkunastakin käsin on nähnyt valtavasti ja siirtymäosuudet ovat maisemia ihastellessa olleet kaikkea muuta kuin tylsiä!

road-trip-1 Matkamme on puolivälissä ja olemme nähneet jo häkellyttävän paljon, tuntuu hullulta ajatella, että vielä melkein toinen samanlainen kokemusten rypäs jäljellä. Tosin jos alkumatkan olemme ajaneet päivittäin, niin matkan lopussa rannikon kohteissa on tarkoitus antaa itselle vähän ekstra-aikaa. Auton palautamme suoraan Burgasin lentokentälle, josta sen vuokrasimmekin, joten käytännössä auto on käytössä ihan matkan viimeisille tunneille asti. Vielä emme tarkalleen tiedä mitä teemme Bulgarian rannikolla ja parhaillaan yritämme keksiä alueelle jotain kiinnostavia kohdevalintoja rannikon lomakeskittymien sijaan. Ainakin Varnassa on pysähdyttävä, mutta kiva olisi löytää reitille jotain muutakin. Kaikki vinkit ovat siis erittäin tervetulleita Bulgarian rantaviivalle (ja sen tuntumaan) aina Romanian rajalta Burgasiin!

road-trip-2

Mutta nyt matkamme jatkuu ihanasta Sighisoarasta Brasovin kautta ehkäpä (autoilun ihana vapaus!) takaisin Bukarestiin ja sieltä Constantantaan ennen paluuta Bulgariaan!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.