sofia-city

Matkareittimme on hieman elänyt lennosta, mikä on sopinut meille oikein hyvin. Kohteet eivät mainittavasti ole vaihtuneet, mutta järjestys ja tiet kyllä. Viime kesän road tripistä viisastuneena (kuuntelimme siis pariin otteeseen liiaksi navigaattoria ja unohdimme, ettei tien kartalle merkityt nopeusrajoitukset ole välttämättä sama kuin todelliset nopeudet etenkin mutkittelevilla vuoristoteillä) perehdyimme nyt ennakolta Romanian puolen teiden kuntoon, tiedossa oleviin tietöihin ja punnitsimme eri vaihtoehtoja niiden pohjalta.

bulgaria-sofia-5 bulgaria-sofia-7

Meillä oli kolme varteenotettavaa reittivaihtoehtoa pääkohteisiimme Transilvanian alueella, mutta vertailun myötä päädyimmekin vaihtamaan rajanylityspaikkaa ja suuntaamaan nyt Sofian jälkeen ensiksi Veliko Tarnovoon ja vasta sitten Romanian puolelle. Siellä ensimmäinen kohteemme onkin Bukarest, jonka aiemmassa reittisuunnitelmassa olimme kaavailleet maan viimeiseksi etapiksi. Nyt saamme pidettyä reitin isommissa ja parempikuntoisemmissa teissä, mutta muutaman päivän päästä selviää, tehtiinkö oikeat johtopäätökset ja järkevät valinnat reitityksen suhteen.

Tällä hetkellä vietämme Sofiassa toista päivää, mutta näin jälkeen päin ajatellen yksikin olisi hyvin riittänyt. Tuntui, että kaikki merkittävimmät nähtävyydet ehti kahlaamaan läpi eilen ja tänään on jo poltellut jatkaa matkaa. Ei sillä, onhan Sofia kiva paikka viivähtää vähän ekstraa, mutta ei silti mitenkään erityisen sykähdyttävä, esimerkiksi Plovdiviin tykästyin huomattavasti enemmän. Onneksi meillä on mukava hotelli, jossa on kiva ottaa rennosti sekä kaupungissa on lukuisia hyviä kahviloita ja ravintoloita, joten jalat kipeiksi käveltyä on voinut loppuajan Sofiassa ottaa rennosti ja nauttia olosta!

bulgaria-sofia-2 bulgaria-sofia-1

Niinpä mekin lauantai-iltana kivan sushi-illallisen jälkeen istuimme Sofian pääkävelykadun varrella lasillisella ja kuuntelimme kynttilän ääressä kaunista pianomusiikkia. Laskun loppusumma drinkeille ja vesipullolle kaupungin paraatipaikalla jäi viiteen euroon, joten näin pienellä budjetilla reissatessa ei voi muuta kuin iloita todella edullisesta hintatasosta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.