Ajattelin tässä fiilistellä vähän Islantia, matkaan kun on enää se piirun päälle viikko. Edessä on todella aktiiviloma; lennot on ostettu Icelandairilta Reykjavikiin, josta napataan auto alle ja suunnataan saarta kiertämään. Päädyimme varaamaan Saga Matkoilta omatoimisen autopaketin, koska viikko tämän tyyppiselle matkalle ei  todellakaan ole pitkä aika. Siksi on ihan järkevää, että matka on ennakolta hyvin suunniteltu ja päivittäiset ajot jaksotettu fiksusti kiinnostavia luontokohteita ajatellen. Pakettiin kuuluu auto ja majoitukset, ja vaikka yleensä itse teemmekin kaikki varaukset ja matkasuunnittelut, oli nyt kolkkien ollessa syrjäisiä ja majatalon jatkuvasti vaihtuessa ihan näppärää, että joku muu hoiti yksittäiset varaukset meidän puolesta ja sähköpostiin kilahti valmis lista ajo-ohjeineen. Kaikki muu jääkin sitten meidän varaan, kunhan ehditään aina yöksi seuraavalle etapille. Käytännössä se tekee 200-250 km ajoa päivässä, eli lomaviikkona ei lusmuilla ja löhöillä puoleen päivään – sitä ehditään tekemään sitten heinäkuussa.

Aika on lyhyt kaiken näkemiseen, eikä sitä edes yritetä, mutta jotenkin olisi tuntunut tyhmältä matkustaa kauan haaveiltuun kohteeseen ja jäädä vain pääkaupungin tuntumaan, luonto kun on siellä se juttu. Nyt aktiivisena ehtii sentään saamaan jonkinmoisen kuvan saaresta, ja tietääpähän minne palata, jos/kun maasta ei saa yhden matkan aikana tarpeekseen. ;)

islanti

Piirsin tulevan ajoreittimme karkeasti Googlen kartalle, ja kyllähän matkan varrelle mahtuu vaikka mitä; Geysirin kuumien lähteiden alue, Gullfossin ja Seljalandsfossin vesiputoukset, Jökulsarlon–jäätikkolaguuni sekä Vatnajökull-jäätikkö. Lisäksi ohitamme itärannikon vuorimaisemia sekä vuonoja, Myvatn-järven alueen, Kolugljufurin kanjonin ja Grabrokin kraaterin. Oheen vielä ex tempore juttuja ja maisemia, Blue Lagoon -kylpylä sekä katsaus Reykjavikin kulmiin. Ei tarvitse olla meedio sanoakseen, että reissusta tulee h-u-i-k-e-a!

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Upeaa reissua! Itse teimme sinne häämatkan muutama vuosi sitten syksyllä. Pysyttelimme länsi- ja etelärannikon tuntumassa. Todellakin tuli sellainen fiilis, että uudelleen täytyy mennä ja koko saari on koluttava. Odotan innolla kesäisempää raporttiasi reissusta. P.S. Tuore haudutettu turska oli mahtava makuelämys!

Vastaa

Oi kiitos, olen kyllä ihan täpinöissäni! Toivottavasti vain sattuu hyvät säät, kurjaa tällaisella luontolomalla, jos koko viikon sataa :)

Kiitos ruokavinkistä, tosi mielenkiinnolla odotan, mitä islantilaisella keittiöllä on tarjottavanaan! :)

Vastaa

Hauska sitten lukea kokemuksistasi, itse olen lähdössä Islantiin n. kahden viikon kuluttua (apua, onko se jo niin lähellä!). :)

Vastaa

Oih, ihanaa, mehän mennään sitten just ristiin – sinä tulet kun me lähdetään :) Toivottavasti matkan päältä pääsee postaamaan, en tiedä yhtään miten matkan varrella majataloissa on nettiyhteyksiä ja kuinka paljon ylipäänsä aikaa tahtoo niiden maisemien äärellä viettää ruudun edessä! ;)

Vastaa

Blue Lagoon oli kiva, vaikka siitä niin peloteltiin: että turisteja on niin paljon ettei sekaan mahdu. :D No, me kyllä oltiin huhtikuun alussa. Kävin myös ratsastamassa Islannin hevosella, tölttiä mentiin ihan vahingossa, tai enempi ehkä hevosen ansiosta. Minä olen viimeksi ollut hevosen selässä ala-asteikäisenä, eikä musta tullut heppatyttöä. Mutta tuo kokemus oli tosiaan ihana.

Vastaa

Tuota itsekin olen vähän pelännyt, valtavaa turistimäärää kellumassa lähteissä. Toivottavasti ei ole ylikansoitettu vielä meidänkään lomaviikkona :) Oih, voin kuvitella, Islannin hevosella ratsastus kuulostaa ihanalta, vaikken itsekään hyvllä tahdollakaan voisi itseäni heppatytöksi kutsua. :)

Vastaa

Islanti on huikea maa :) ainoa negatiivinen asia joka on jäänyt mieleen (paremminkin makumuistiin…) oli kuivattu haikala :P muuten oikea Satujen ihmeellinen saari. Nauttikaa :)
-anne-

Vastaa

Oi, voin kuvitella! Odotan reissua valtavasti :) Heh, onneksi merenelävät eivät kuulu omaan ravintolautaseen, joten hinkua kokeilla kuivattua haikalaa ei lähtökohtaisestikaan ole ;) Mielenkiinnolla kyllä odotan mitä Islannilla on tarjota kaltaiselleni ruokarajoitteiselle, mutta toisaalta, tässähän on loistava tilaisuus kokeilla uutta!

Vastaa

Minullekin sitä tarjottiin kyläjuhlissa. Ihmettelin kun paikalliset oli jotenkin älyttömän nauravaisia kun tarjosivat pienen palasen kalaa..puraisin ja voi kauhistus mikä ”ammoniakin” maku siitä tuli. Ymmärsin saman tien miksi minulle oli raaka vodkasnapsi tuotu kyytipojaksi :D Tuli samalla reissulla pässin pallitki kuin lunnikin maisteltua..paikalliset olivat hyvin vieraanvaraisia kyllä! Opin tuolla reissulla syömään lampaanlihaa, se oli hyvää se. Ei muuta kuin avoimin mielin maistelemaan ;)

Vastaa

Mahtava reissu teille tulossa varmasti. Itse päätin myös tämän vuoden matkamessuilla, että haluan joskus tehdä tälläisen reissun Islantiin. Mielenkiinnolla jään odottamaan sinun matkakertomuksia.

Vastaa

Odotan kyllä todella kuumeisesti tulevaa, ihana päästä viimein kohteeseen, josta on niin kauan haaveillut :) Olen aika varma, että kameran muistikortti joutuu koetukselle viikon aikana, joten kuvia tulossa varmasti toivottavasti pitkin matkaa, mutta ainakin sitten matkan jälkeen jos nettiyhteydet paikan päällä tökkivät :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.