Pidempää matkaa edeltävien kauneudenhoitorutiineiden listaan voisi ehdottomasti lisätä ammattilaisen tekemän ihonhoidon. Kotihoito on totta kai tärkeää ja ihosta huolehtiminen myös matkan päällä, mutta ammattilainen osaa arvioida ihon kulloisenkin tarpeen, ja antaa vinkkejä loma-ajan ihonhoitoon sekä edesauttaa ihoa vastaanottamaan uudet olosuhteet. Tavallisesti tapaan käydä kasvohoidossa kesän kynnyksellä ja vastaavasti syksyllä kun ilmat alkavat viiletä, jolloin iho ja sen tarpeet muuttuvat. Talven loputtua ihoni kaipaa yleensä freesausta ja kesän jälkeen tehohoitoa sekä kosteutta. Sama asia on loman suhteen, kukapa nimittäin ei lomalla ottaisi vähän rennommin ja eläisi jopa hyvinkin erilaista arkea uusine ruokailurytmeineen ja kaikkine herkutteluineen kuin vaikka työ- tai opiskeluarjen keskellä?

ruohonjuuri-hoitola-5

Käytän itse hyvin monipuolisesti eri merkkien kosmetiikkaa ja vaihtelen tuotteita kulloisenkin tarpeen mukaan, mutta silti eniten lähellä sydäntäni on luonnonkosmetiikka sekä näin iän myötä myös erilaiset edistyneet tehotuotteet. Sain kutsun blogin kautta testaamaan Kampin Ruohonjuuri-myymälän yhteydessä sijaitsevan luomukauneushoitolan Madará-kasvohoitoa, jonka tarkoituksena oli valmistaa ihoni tulevaa pidempää lomareissua varten. Epäpuhtauteen taipuvaiselle iholleni tehtiin intensiivikasvohoito, jossa keskityttiin erityisesti ihon puhdistukseen ja kirkastamaan ihonsävyä.

Reissuilla käytän yleensä tavallista vähemmän meikkiä ja etenkin lämpimiin kohteisiin suunnatessa iholle ei tee juuri laittaa aurinkosuojavoidetta kummempaa, niinpä hoidetun ihon arvostus kohoaa silloin ihan uusiin sfääreihin – on huomattavasti miellyttävämpää olla ilman meikkiä kun ihon sävy tuntuu tasaiselta eikä röpeliäiset talvinäpyt vaivaa.

ruohonjuuri-hoitola-1 ruohonjuuri-hoitola-6

On hyvä, että ajoitin hoidon noin viikkoon ennen matkaa, jotta käsitelty iho ehti tasaantua. Suosittelenkin yleisesti ottaen kokeilemaan kaikkia uusia hoitoja reilusti ennen h-hetkeä ja samoin myös matkalle mukaan lähteviä tuotteita ennen lomaa, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä paikan päällä. On myös parempi iholle, että se ehtii hoidon jälkeen ammentaa kaikki vitamiinit ja tasaantua ennen kuin altistuu yhtäkkiä enemmän auringolle tai muille uusille luonnon olosuhteille.

Madará-hoidon jälleen ihoni sai uutta elinvoimaa, mutta koska samalla tehtiin myös ihonpuhdistus, meni muutama päivä ennen kuin eniten käsiteltyjen alueiden herkkyys tasoittui ja punoittavien kohtien alta paljastui uusi eheä iho. Näin viikko hoidon jälkeen iho tuntuu todella sileältä ja on juuri täydellinen vastaanottamaan tulevan aktiiviloman. Enää pitää vain korkata itseruskettajapurkki (johon siihenkin suosin mieluiten luonnonkosmetiikan vaihtoehtoja) ja kevyesti häivyttää meikin alla paistavaa valkoisuutta, jotta tunnen olevani valmis suuntaamaan Itä-Balkanin aluetta valloittamaan!

ruohonjuuri-hoitola-2 ruohonjuuri-hoitola-4

Kasvohoito saatu blogin kautta.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.